Dodaj do ulubionych

sieci komorkowe w USA - aparaty

14.08.04, 02:30
mam pytanie do osob ktore posiadaja telefon w jednej z sieci komorkowych w
USA - czy operator udostepnia podobnie jak w PL karte SIM, ktora ewentualnie
mozna przelozyc do aparatu przywiezionego z PL (pracujacego oczywiscie na
odpowiedniej czestotliwosci) czy numer jest zakodowany w aparacie jak to
kiedys bylo w starych telefonach centertela - prosze o konkretne odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: Rosen Re: sieci komorkowe w USA - aparaty IP: 195.116.149.* 14.08.04, 19:51
      W Verizon, jest karta sim, ale nie przekladam do innego telefonu bo nie mam
      potrzeby.
    • Gość: AdamC Re: sieci komorkowe w USA - aparaty IP: *.sympatico.ca 18.08.04, 08:08
      USA i Kanada jesli chodzi o aparaty komorkowe jest chyba za murzynami.

Twoja komorka z Polski bedzie tu bezuzyteczna, chyba ze jest uniwersalana i
      pracuje na czestotliwosci uzywanej w USA (. Tak na marginesie, siec GSM w USA
      (i Kanadzie) nie jest za bardzo popularna (dominuje o ile wiem TDMA) i dziala
      na innej czestotliwosci niz w Europie.
      • lipcio wyjasnienie 18.08.04, 10:10
        moj telefon dziala bo juz sprawdzalem i uzywalem (w roamingu)

chodzi mi troszke o cos innego a mianowicie czy jesli pojade i zabiore telefon
        i po prostu wykupie najnormalniejszy pakiet w jakiejkolwiek sieci w stanach
        (podpisze umowe na 2 lata) to czy dostane karte sim tak jak w europie czy
        dostane po prostu aparat z zakodowanym numerem ?
        • karmarys Re: wyjasnienie 18.08.04, 10:27
          ja przywiozlem aparat z Polski, kupiłem Sim prepaid i działa. Tylko nawet
          prepaid jest inaczej niz u nas. Nie kupujesz sobie karty anonimowo. Pani Ci ja
          aktywuje i przydziela numer, musisz podac wszelkie namiary, adresy, imiona ,
          nazwiska. aaa i pamietaj że w USA placisz też za rozmowy przychodzące. Jestem w
          T-mobile. NIe wiem jak inne sieci.
      • Gość: molsoncanadina Re: sieci komorkowe w USA - aparaty IP: 207.35.6.* 18.08.04, 14:18
        nie TDMA ale CDMA, i nie za murzynami, ale Europa dazy do wprowadzenia CDMA,
        nazywac sie to bedzie UMTS (czy jakos tak) ale jest to modyfikacja
        tego "kiepskego" systemu ktrorego uzywamy na codzien.

a wiekszosc drogich telefonow z europy bedzie dzialalo, pod warunkiem ze nie
        bedzie simlock. zestaw z sama karta w Canada kosztuje jakies $75
    • Gość: Marta Re: sieci komorkowe w USA - aparaty IP: *.dsl.applwi.ameritech.net 19.08.04, 12:56
      jedyna siecia z kartami SIM jest T-Mobile, ktora dziala praktycznie tylko w
      wiekszych miastach.Na telefonie raczej i tak nie zaoszczedzisz, a jesli chcesz
      np. wysylac sms-y do Polski i ni wiecej, to lepiej kupic pre-paida w
      Polsce.Pozdrawiam
      • lipcio Re: sieci komorkowe w USA - aparaty 19.08.04, 16:53
        ooo - i glownie o to mi chodzilo - info ze jedyna siecia z kartami sim
        jest ... - w tym przypadku t-mobile

dzieki serdeczne

chodzi mi po prostu o to ze mam fajny telefon i szkoda mi go za bezcen
        sprzedawac a skoro dziala i tylko karte by trzeba byloby kupic to wole go
        zabrac - tym bardziej ze wydaje mi sie ze pod wzgledem wyboru aparatow i
        mozliwosci europa jest do przodu

co innego gdyby mial lezec w szafce bo nie byloby co do niego wlozyc
        • karmarys Re: sieci komorkowe w USA - aparaty 20.08.04, 07:40
          tylko sie jeszcze upewnij że dziala ten fajny telefon na amerykanskich (1900)
          częstotliwościach czyli że jest TriBand jak to sie tu mówi i multisystemowy u
          nas i powinno być dobrze :)
          • lipcio Re: sieci komorkowe w USA - aparaty 20.08.04, 08:07
            juz sie upewnilem bo go juz w stanach uzywalem ale w roamingu a teraz chcialem
            z karta amerykanskiego operatora (o czym pisalem wyzej) - dziekuje wszystkim za
            odpowiedzi
            • Gość: misiek Re: sieci komorkowe w USA - aparaty IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 23.08.04, 02:06
              teraz posluchaj mnie uwaznie,widze z ludze tutaj znaja sie ale troszeczke jesli
              dziala ci tutaj telefon to ok ,sa 4 sieci ktore uzywaja karty sim
              mianowicie .......t-mobile,at&t ,cingular i jest jeszcze nextel ale on nim
              zapomnije bo trzeba mioec telefon ktory pracuje w systemie iden ,wiec nie ma
              problemu jesli masz telefon ktory dziala ,idizesz z nim do pierwszego lepszego
              punktu z telefonami i podpisujesz umowe z jadna z tych sieci co
              wymienilem ,tylko wez podpisz umowe na kogos kto ma papiery i karte kredytowa
              jak nie chcesz kaucji placic 300$ to tyle .ps tez mialem takie samo pytanie gdy
              bylem jeszcze w polsce ale widocznie tutaj ludzie sie nie znaja hehe oprocz
              mnie ..... pozdro.....
              • Gość: WujekDobraRada Radze IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 24.08.04, 09:15
                Jezeli masz telefon z Polski,nie chcesz sie bawic w abonament,w Internecie
                zakup telefon Pre-paid (najlepoiej refurbished ok 25$, dostaniesz karte SIM,
                abonament $55 z podatkiem, darmowe wieczory (po 21) i weekendy, 500minut do
                wygadania w szczycie. AT&T go phone. Zadnych kaucji,. MOzesz placic jak chcesz.
                A jesli zalezy Ci na dzwonieniu do Polski,polecam karty pre paid. Dzwonisz
                wieczorem z komorki kiedy nic nie placisz za polaczeni a potem za $5 masz 4
                godziny gadania z krajem (stacjonarne)
                • karmarys Re: Radze 25.08.04, 07:02
                  Wujek, chętnie bym skorzystał ale piszesz jak potłuczony!

> Jezeli masz telefon z Polski,nie chcesz sie bawic w abonament,w Internecie
                  > zakup telefon Pre-paid

jesli ma telefon z Polski to po co mu kupować drugi???

> abonament $55 z podatkiem,

jesli [prepaid to jaki abonament???

darmowe wieczory (po 21) i weekendy, 500minut do
                  > wygadania w szczycie. AT&T go phone. Zadnych kaucji,. MOzesz placic jak chcesz.

w jakim sensie jak chce? tylko połowę rachunku na przykład?

>
                  > A jesli zalezy Ci na dzwonieniu do Polski,polecam karty pre paid.

Czyli wczesniej jednak bylo o telefonie na abonament a nie Go phone? To moze być
                  problem jak sie nie ma SS...

Dzwonisz
                  > wieczorem z komorki kiedy nic nie placisz za polaczeni a potem

w jkaim sensie "potem" ? nad ranem?

za $5 masz 4
                  > godziny gadania z krajem (stacjonarne)

więcej światła pleaseeee!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka