katharina7 25.02.14, 12:09 Hej. Czy osoba karana 15 lat temu za włamanie (1 rok odsiadki) może starać się o wizę turystyczną do USA,czy nawet nie warto próbować? Dzięki-Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Wiza do USA IP: *.res.bhn.net 25.02.14, 15:29 ...do kogo adresujesz to pytanie ?...czy tu jest ktos z autorytetow ktory moze orzc "NIE" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katharina7 Re: Wiza do USA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.14, 16:16 Bardzo dziękuję za fachową i rzetelną odpowiedź.Teraz ja odpowiem na Twoje pytanie. Moje pytanie adresuję do użytkowników tego forum,ponieważ rozumiem,że wchodząc na forum "turystyka-USA",są tu ludzie,którzy mam nadzieję posiadają wiedzę ciut większą niż moja,na temat przepisów tudzież zasad jakie obowiązują przy np.wniosku na wizę do USA.Tutaj również zamieszczam moje pytanie-jak najbardziej dotyczące tego działu,bo chyba po to forum jest? Następnie liczę na to,że ktoś być może odpowie na moje pytanie (na temat oczywiście). Mam nadzieję,że moja odpowiedź jest zadowalająca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscporazdrugi Re: Wiza do USA IP: *.res.bhn.net 25.02.14, 19:41 ....twoja odpowiedz nie calkiem na temat...tu NIKT ( doslownie) nie jest pod zadnym pretekstem autoryzowany do udzielania tego rodzaju odpowiedzi na takie "obledne" pytanie ... .............zapytaj bezposrednio w Konsulacie - oni tez nie udziela ci "sure" czyli wiazacej odpowiedzi ale bedziesz nieco bardziej uswiadomiona w tej sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
porterhouse Re: Wiza do USA 25.02.14, 21:35 Kaska, Nikt tu nie wie na 100% ale sa poszlaki ze w tym wypadku ta osoba moze sie ubiegac o wize. Sa dosc dobre amerykanskie strony internetowe i tam jest cala lista wykroczen ktore nie daja ci szansy ubiegania sie o wize. Dla przykladu wszystko zwiazane z prostytucja, narkotykami, przemycaniem ludzi lub recydywa z laczna kara 5 lat dyskwalifikuje aplikanta. Odpowiedz Link Zgłoś
porterhouse Re: Wiza do USA 25.02.14, 22:00 Tu jest spory artykul na ten temat (po angielsku). www.visapro.com/Immigration-Articles/?a=1232&z=46 Niestety mowia tam o wlamaniach w ktorych minimalny wyrok jest 1 rok wiezienia. Oczywiscie nie wiadomo jak cos takiego bedzie interpretowane - czy chodzi o prawo amerykanskie czy polskie i czy chodzi o faktyczny wyrok czy o to jak jest w kodeksie. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Wiza do USA 26.02.14, 02:20 A wiec starac sie mozna - najwyzej nie dadza i pewnie tak zrobia dla bezpieczenstwa i utrzymania procentow odrzutow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syn PEPE Re: Wiza do USA IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.14, 03:15 Niestety tata umarł w Chicago i przywieźli go skremowanego w puszcze po amerykańskiej cocacoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Compas Re: Wiza do USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 13:58 Jeżeli potrzebujesz na szybko i bez problemów wizy do USA to polecam sprawdzenie ogłoszeń na compas.us ponieważ tam jest kilka ofert tego typu, mój brat z tamtąd korzystał i załatwil sobie ja bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zylaczek11 Re: Wiza do USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.14, 13:25 Wiele różnych serwisów oferuje tanio wizy do USA jednakże warto przez zaakceptowaniem jakiejkolwiek oferty, sprawdzić ranking firm. Moja siostra wylatywała do USA ponieważ znalazła dobre usuwanie żylaków cena ponieważ nie dość, że było taniej to i pewniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anus Hemorrhoids IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.14, 13:46 Ja miałem podobnie z hemoroidami. Wiekszosc usunięto mi klinice w Miami ale musze jeszcze wrocic do poprawki. Sadzicie, ze dostane wize? Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: Wiza do USA 30.06.14, 15:51 Gość portalu: Zylaczek11 napisał(a): > Wiele różnych serwisów oferuje tanio wizy do USA jednakże warto przez zaakcepto > waniem jakiejkolwiek oferty, sprawdzić ranking firm. Moja siostra wylatywała do > USA ponieważ znalazła dobre usuwanie żylaków cena ponieważ nie dość, że było taniej to > i pewniej. Spamer z krytoreklamą. Nie, to nie kryptoreklama ale nachalna reklama polskiej (!) firmy. Odpowiedz Link Zgłoś