Dodaj do ulubionych

Czy wiza DV1 + zolta koperta to 100% wjazd do USA?

02.11.04, 13:30
Ciekaw jestem czy jesli ktos juz jest po pozytywnym rozpatrzeniu w
ambasadzie, ma w paszporcie piekna wize DV1 i zolta koperte w reku, to
czy moze byc na 100% pewien ze wjedzie na teren USA aby potem otrzymac
Green Card ?
Czy zna ktos przypadek ze kokos nie wpuscili ?

Nie biore pod uwage ze ktos w miedzyczasie narozrabial, albo wwozil
towary zakazane, ot urzednik emigracyjny po prostu go nie wpuscil i
juz.
Czy ma do tego prawo i w jakim przypadku ?
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: Czy wiza DV1 + zolta koperta to 100% wjazd do 02.11.04, 16:02
      np zmiany w paszporcie,zmiany wizerunku (np zdjecie jest inne na tej karcie niz
      Twoja)
    • Gość: pyasiek76 Re: Czy wiza DV1 + zolta koperta to 100% wjazd do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 21:43
      Czy mógłbyś roziwnąć temat pozytynego rozpatrzenia w ambasadzie. Jakie dokumenty (tłumaczenia?), o co pytają, czy miałeś "afidavit of support"? i tym podobne???
      • czarek69 do Pyaska76... 06.11.04, 11:20
        Mialem oferte pracy (musi byc ze stemplem notary pub z usa, zeby nie mysleli ze
        sam sobie ja wydrukowales)
        AoS nie mialem, bo byla praca.
        Pytali czy juz kiedys bylem w usa, jak dlugo (ostrzegam jesli byles w usa ponad
        1/2 roku po 1996 roku bez przedluzenia pobytu w INS - wizy nie dostaniesz)
        Czy mowie po angielsku, wiec zaczalem z nim mowic i dalej poszlo jak z platka.
        Aha.. pytal sie ile spodziewam sie zarabiac w USA z tej pracy co mam papier, to
        ja powiedzialem ze tam jest napisane ile.
        Pytal sie co teraz robie, gdzie pracuje, no to ja ze jestem "tym" i "to" robie,
        byl mile zaskoczony.

Na koniec powiedzial ze cieszy sie ze mowie po angielsku i dal mi wize.
        Za 2 miechy jade. Pozdr
        • Gość: pyasiek76 Re: do Pyaska76... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:37
          Dzięki za wyczerpującą wypowiedź. ja za dwa tygodnie melduję się u konsula, nie mam oferty pracy ale AoS od bliskiej rodziny, może wystarczy... a i po angielsku też z nim chętnie porozmawiam.

Wysokich lotów!!!
      • Gość: dudala do pyaska IP: 217.98.64.* 06.11.04, 22:25
        Moj brat byl na spotkaniu niedawno.Mial ze soba gwarancje finansowe z stanow.To
        trzeba miec.Konsul pyta sie tez do kogo jedziesz i kto to jest dla
        ciebie.Natomiast nie jest wymagany list od przyszlego pracodawcy w usa.Jakas
        para powiedziala,ze o prace postara sie na miejscu.Ponadto jezeli nie zdazyles
        zrobic badan czy innych formalnosci to po prostu zostaniesz umowiony na inny
        termin.Ale tylko do trzech razy sztuka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka