Dodaj do ulubionych

wiza turystyczna

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 13:58
Mam pytanie do tych którzy starali się o wizę turystyczną. Czy ktoś ubiegał się
o wizę w czasie gdy ktoś z jego najbliższej rodziny był przez dłuższy czas
(legalnie) w Stanach? Proszę doradźcie, czy jeśli złożę teraz wniosek o wizę
turystyczną mogę mieć przez to jakieś problemy (raz już byłem i wróciłem w
terminie)???
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: wiza turystyczna IP: *.pwr.wroc.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 04.05.02, 15:15
      Witaj Karol
      chyba mogę odpowiedzieć na jedno z Twoich pytań. Otóż od 2 lat tato mojej
      koleżanki jest w USA nielegalnie. mimo to ona i jej mama dostały niedawno wizy
      turystyczne (obydwie!!), ale domyślam się, ze we wniosku wizowym nie napisały
      prawdy. Nie pamiętam tylko na jak długo.
      pozdrawiam,
      życzę powodzenia
      • Gość: Karol Re: wiza turystyczna IP: *.ich.us.edu.pl 07.05.02, 15:11
        Pozdrawiam i wielkie dzięki Ania...
    • Gość: Maria Re: wiza turystyczna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 15:43
      ja dostałam wizę turystyczną na zaproszenie syna,który w Stanach konczy studia
      doktoranckie.Właśnie mam bilet na 18 maja 2002.Niewskazane jest brac udział w
      loterii wizowej, a potem starac się o wizę turystyczną, a ja własnie tak
      niefortunnie postąpiłam.Wszystko to wielka niewiadoma.Łut szczęścia
      wskazany.Zyczę powodzenia
      • Gość: Aga Re: wiza turystyczna IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 19:06
        nie za bardzo rozumiem co ma wiza turystyczna do udzialu w loterii wizowej- no
        chyba ze sie w tej loterii wygralo. Ale to juz inna para kaloszy.A w przypadku
        gdy starszz sie o wize turystyczna to powiedz mi skad konsulat wie ze ty
        bralalas/ bierzesz udzial w loteriii wizowej. Nie przecieniajmy Amerykanow
        • Gość: Maria Re: wiza turystyczna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 21:10
          Kochana Ago
          Jest taki punkt w formularzu wizowym ,w którym takowe zapytanie jest
          sformułowane.Ja nie skłamałam.Moja odpowiedz była twierdząca,że brałam udsział
          w loterii.Udział w loterii jest interpretowany jako chęc emigracji do USA.Tyle
          gwoli wyjaśnien.Pozdrawiam Agę.
          • Gość: Karol Re: wiza turystyczna IP: *.ich.us.edu.pl 07.05.02, 15:39
            To prawda, też o tym słyszałem...
          • Gość: ania Re: wiza turystyczna IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 19:54
            helo!! mam pytanie: podalas odpowiedz twierdzaca a propos punktu mowiacego o
            tym czy bralas udzial w loterii wizowej i otrzymalas wize?? bo wlasnie ja sie
            martwie czy mi przez to tej wizy nie odmowia.Poaza tym mam zaproszenie i juz
            bylam w USA...wiec jak myslicie??raczej nie powinnam miec problemow z
            otrezymaniem tej wizy turystycznej?Please o odpowiedz!!
      • Gość: Agnieszk Re: wiza turystyczna IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 19:07
        czy moglabys udzielic troche informacji na jakich zasadach twoj syn staral sie
        i dostal sie na studia doktoranckie w USA. Ile go to kosztuje i jakie papiery
        sa konieczne. dziekuje z gory za odpowiedz
        • Gość: v Re: wiza turystyczna IP: *.icm.edu.pl / 193.42.230.* 04.05.02, 21:04
        • Gość: Maria Re: wiza turystyczna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 21:18
          Droga Agnieszko
          Jego promotor to Polak z amerykanskim obywatelstwem.Profesor szukał kandydatów
          na takowe studia.Do wyjazdu szykował sie rok musiał zaliczyć dwa egzaminy
          toefl i GRE.Formalnosci na uczelni załatwiał profesor.Syna kosztował tylko
          przelot do usa. Tam otrzymał grant przez trzy lata był reaserch asistant a
          wczwartym roku tiching asystent / przeprszam za pisownię/.Jezeli chcesz więcej
          szczegółów podaj swoje namiary.Pozdrawiam i zycze sukcesu w realizacji zamierzeń
          • Gość: Agnieszk Re: wiza turystyczna IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 11:02
            Podaje swoje namiary Marii proszac o informacje na temat formalnosci
            zwiqzanych z doktoratem w Stanach, ktory robil jej syn. Moj e-mail:
            slusarczyka@poczta.onet.pl
    • Gość: black Re: wiza turystyczna IP: 212.244.211.* 31.05.02, 09:46
      aprpos loterii wizowej i czy zaznaczyc na wniosku czy sie starales czy nie,
      moja rada jest taka ze jesli brales udzial w loterii to lepiej nie klam !! Bo
      co bedzie jak ta zielona karte wylosujesz i co myslisz ze ja dostaniesz ??
      Guzik poszperaja w twoich papierach i co zobacza ze sklamalas we wniosku
      wizowym , a tam jest wyraznie napisane przeczytaj 36 punkt (ostatni) i co w nim
      jest napisane, przemysl to.
      A dla otuchy powiem Ci ze ja wraz z zona niedawno dostalismy wize turystyczna
      oczywiscie w formulazu bylo zaznaczone ze skladalismy petycje emigracyjna.
      powodzenia, pamietaj "prawda Cie wyswobodzi"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka