syljoz 26.01.05, 11:32 Wyjezdzam do stanow jak zdobyc social w polsce zeby moc znalesc prace w stanach i zeby bylo latwiej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: romus Re: Wyjezdzam do stanow jak zdobyc social w polsc IP: *.client.comcast.net 26.01.05, 21:21 lepiej zostan bo tu zginiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ct Re: Wyjezdzam do stanow jak zdobyc social w polsc IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 27.01.05, 03:16 sylioz - to proste. Zloz na pol, zakrec trzy razy w lewo (tylko nie za szybko), potem podjedz na Wspolna i zapytaj o Hansa. On da ci dalsze instrukcje. ps. duzo tego wypaliles?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychoo Re: Wyjezdzam do stanow jak zdobyc social w polsc IP: *.ne.client2.attbi.com 27.01.05, 04:02 nie no, koles rozwalil mnie.... ssn w polsce???? a jak ja moge dostac nip w usa??? czlowieku, z ktorej ty choinki sie urwales?????wyspij sie, a jak sie wyspisz zadzwon do us embassy, oni powiedza tobie;) a i zgadzam sie z przedmowac: zostan w pomrocznej, bo z twoja inteligencja- po prostu zginiesz! powodzenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
syljoz Re: Wyjezdzam do stanow jak zdobyc social w polsc 29.01.05, 11:50 napewno mozna jakos to zalatwic chodzi mi o papier ktory jest potrzebny zeby mov dostac ten numer w amerykanskim uzedzie. ludzie ktozy wyjezdzaja przez jakies bioro posrednictwa dostaja taki numer. w stanach trzeba go kupic ale nie jest to takie oczywiste dla kogos kto nie ma tam nikogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smallbench Re: Wyjezdzam do stanow jak zdobyc social w polsc IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.01.05, 11:56 Kupic? W stanach poprzylocie sie to zalatwia. Nawet jak jedziesz z jakiegos biura w Polsce to zalatwiasz to w USA. Jak jedziesz na W&T to przed wyjazdem odbedzie sie obowiazkowe szkolenie na ktorym beda mowic m.in. o tym... Odpowiedz Link Zgłoś
syljoz Re: Wyjezdzam do stanow jak zdobyc social w polsc 29.01.05, 12:22 no tak czyli najlepiej tam pojechac i tam sobie to jakos zalatwic tylko czy znajde kogos kto bedzie mogl to zalatwic Odpowiedz Link Zgłoś
nutkraker Re: Wyjezdzam do stanow jak zdobyc social w polsc 29.01.05, 13:14 nie wszyscy o tym wiedza, ale o takie sprawy pyta sie podczas wjazdu urzednicy na granicy maja wszystkie konieczne formy do wypelnienia jak im szczerze wytlumaczysz o co ci chodzi to oni napewno ci wytlumacza czy i jak to mozna zalatwic Odpowiedz Link Zgłoś
molsoncanadian I know, I know 29.01.05, 13:42 I know, to jest bardzo proste, wystarczy ze bedziesz mial specjalny papierek ktory nazywa sie H1B, albo J1, albo na przyklad cos takiego jak green card. wiec jak juz to bedziesz mial i wyladujesz w US, mozesz spokojnie zaczynac prace i domagac sie SSN od lokalnego biura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chomik Masz problem... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 29.01.05, 14:42 1. Nie zalatwisz SSN z Polski... 2. Do zdobycia tego numeru w USA potrzebujesz pozwolenia na prace - tak jak to powyzej wspomnial kolega... 3. Poniewaz pewnie chcesz wyjechac na wizie "turystycznej", to po pierwsze: mowimy tylko o pracy nielegalnej (i dlatego mam nadzieje, ze nie wyjedziesz), a po drugie: pozostanie Ci kupno falszywej SSC... Ale chcialbym, zebys zostal w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
syljoz Re: Masz problem... 29.01.05, 17:22 no wlasnie tez mam dylemat czy wybierac sie za oceana bez pozwolenia na prace. tu w polse pracuje mam okolo 3000 netto na reke za troszke ponad etat i prace na trzy zmiany. napiszcie czy warto zucac prace i jechac gdzies w nieznane mam jeszcze jedno pytanie czy istnieje inna mozliwosc zdobycia zielonej karty czy tylko losowanie. zaluzmy mam troszke gotowki i chcialbym inwestowac w stanach czy dostane pobyt staly w ambasadzie i jak to zalatwic naprzyklad chcialbym kupic mieszkanie albo otwozyc jakas firme w stanach czy ktos wie czy tak mozna a jezeli tak to co tzreba zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychoo Re: Masz problem... IP: *.ne.client2.attbi.com 30.01.05, 03:37 buuuuuuuuuuchahahahahahaha, poinwestowac???????? chlopak, wiesz co??? wez ty te swoja prace na 3 zmiany i najlepiej z niej nie wychodz... zrozum jedno: ssn nie dadza ci bo tak chcesz, czy ty tego potrzebujesz, jest mnostwo w us takich kolesi jak ty, co to juz 10 lat marza o ssn. do tego musisz miec papiery! PAPIERY, stwierdzajace legalnosc twego pobytu tutaj, poniewaz ssn, uzywa sie tutaj do prawie wszystkiego. i wybij sobie z glowy, ze uda ci sie zalatwic to z polski!!! co do zieloniej karty... hmmm, sprawa skomplikowana, mozesz udac sie do immigration, zlazyc papiery i czekac, czekac i jeszcze raz czekac(najlepiej w polsce). ale... potrzebny(legalny) ssn. to, ze ty troche masz gotowki, to gowno ambasade obchodzi i to na bank nie ulatwi ci drogi do green card. a zeby kupic dom czy otwozyc firme.... najpierw popatrz na ceny, a pozniej pomysl o ssn;) a swoja droga.... mit tego kraju juz upadl, i mam nadzieje, ze zmienisz zdanie i poprawisz srednia przyrostu naturalnego w polsce. any way... probuj... good luck! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smallbench Re: Masz problem... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.01.05, 13:22 ja na poczatek proponuje przed założeniem firmy wziąć słownik do ręki i zobaczyć jak sie pisze słowo -twoje- "zucać czy żeczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
lipcio Re: Masz problem... 31.01.05, 08:41 gosciu sobie z was jaja robi a wy sie dajecie podpuszczac :-) chomik - w kwestii wyjasnienia tylko - zeby dostac ssn nie musisz miec pozwolenia na prace - jest cos takiego jak ssn z zaznaczeniem ze nie upowaznia cie do pracy (a raczej upowaznia ale tylko z oddzielnym pozwoleniem) co do inwestowania w stanach - oczywiscie mozna i jest nawet specjalny rodzaj wizy, ktory ci to umozliwi ale ktos kto ma tyle gotowki ile jest potrzebne nie zadawalby takich pytan na forum :-) wiec na pewno masz za malo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: tak na serio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 01:58 Na stronie ambasady jest napisane ze jak masz równiutki milion dolców to masz szanse otrzymac zielona karte. Tak od serca Jak masz wize turystyczna to proponuje ci umówić się w ambasadzie ponownie na rozmowe i wspomnieć konsulowi ze chcesz pracować i chcesz SSN.w 100% dostaniesz i to od razu awet nie bedziesz musial czekac do 15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: tak na serio IP: *.dialup.mindspring.com 08.02.05, 15:55 Ha Ha!! swieru121, cicho, co ty nie czujesz blusa? Wytlumaczcie gostkowi, ze juz ma ssn w polskim dowodzie (pesel) i jest uzywany w Stanach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bijata the KABARET must go on IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 19:32 o w morde, gosc jest chyba inteligentny i robi sobie z nas wszystkich jaja, bo nie wyobrazam sobie, zeby byl az tak glupi jak sie prezentuje !!! dla uscislenia niektorych kwestii: - social z adnotacja "not valid for work" nie daje ZADNEJ mozliwosci legalnego zatrudnienia, mozna na niego np. konto w banku otworzyc, - obecnie nie wydaja juz posiadaczom jakichkolwiek wiz ssn bezwarunkowych. kazdy z nich jest wazny tylko razem z wiza upowazniajaca do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
lipcio Re: the KABARET must go on 21.02.05, 07:37 bijata - w tej drugiej kwestii sie mylisz - wiza narzeczenska nie upowaznia do pracy a ssn na nia dostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś