Gość: kk IP: *.jci.com 11.06.02, 17:15 czy ktos sie wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baska Re: Los Angeles IP: *.ds.univ.gda.pl 11.06.02, 21:29 ja sie wybieram 23 czerwca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk baska napisz na e-mail IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 12.06.02, 06:19 dodatkowy@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Re: baska napisz na e-mail IP: *.proxy.aol.com 14.06.02, 06:49 A ja lece 26 czerwca. W tej chwili maja takie upaly, ze trudno przejsc z klimatyzowanego samochodu do domu. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk ano mamy, mamy IP: *.jci.com 14.06.02, 17:18 do konca tyg. 28 C w dzien a bedzie jeszcze cieplej, wiec na co czekasz... zaczelam watek poki co mieszkam przy LA od pewnego czasu i szukam towarzstwa do wycieczek - zawsze to latwiej zabrac sie gdy mam samochod/mapy/karte wstepu do parkow itd, a i mi bedzie razniej. Tylko ze 28.06-14.07 bede 'wyjechana'. Wiec piszta ludzie na dodatkowy@hotmail.com Gość portalu: Jas napisał(a): > A ja lece 26 czerwca. W tej chwili maja takie upaly, ze trudno przejsc z > klimatyzowanego samochodu do domu. > Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: ano mamy, mamy IP: *.broadcom.com 14.06.02, 17:24 Gdzie jezdzisz na wycieczki? Jankes ( z Orange County) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: ano mamy, mamy IP: *.lb-dyn.charterpipeline.net 18.06.02, 05:20 A mozna sie do was podlaczyc? Marek i Aga Long Beach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: ano mamy, mamy IP: *.oc.oc.cox.net 18.06.02, 05:48 Jasne! Dajcie jakies namiary mailowe albo napiszcie na moj canuck@poczta.gazeta.pl Jankes (z Irvine) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: ano mamy, mamy IP: *.lb-dyn.charterpipeline.net 18.06.02, 06:51 Moj email to marekw@charter.net Mozna wiedziec w jakim wieku jestes i czym sie zajmujesz? Pozdr Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: ano mamy, mamy IP: *.broadcom.com 18.06.02, 18:55 Boisz sie ze jestem za mlody czy za stary? A ja jestem tak dokladniutko posrodku! Jankes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: ano mamy, mamy IP: *.org 18.06.02, 19:01 No to OK. Moze jakies piwko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: ano mamy, mamy IP: *.broadcom.com 18.06.02, 19:25 Patrz nowy watek: Spotkanie: Laguna Beach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: Los Angeles IP: *.broadcom.com 14.06.02, 17:22 A ja mieszkam co prawda nie w LA ale troche na poludnie. Prosze nie pisac bzdur o upale i klimatyzowanym samochodzie. To nie sa wschodnie Stany. W dzien jest goraco ale wieje bryza od Oceanu. Wieczorem robi sie chlodno. Temparatura spada ponizej 20C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Los Angeles IP: *.jci.com 14.06.02, 20:14 to zalezy gdzie - ja mieszkam w dolinie i zadna bryza tu nie dociera. Trudno mi rece polozyc na kierownice, tak smazy. A w nocy, owszem, spada do kilkunastu. Co do wycieczek - preferuje parki narodowe i campingi. Joshua Tree, Pismo Beach, jesli juz n aplaze to np. Laguna Beach. Teraz planuje Point Mugu (Thornhill Broom Beach) tak na ktorys weekend. Jablecznik (cider), jakas rybka to upieczenia na ognisku... Nocne Polakow rozmowy... ktos reflektuje? Tylko nie tak zaraz. Za pare tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: Los Angeles IP: *.broadcom.com 14.06.02, 20:32 Acha, no to mow ze w dolinie :) Moja zona pracuje w Fontana wiec mam codzienne sprawozdanie z upalow w tamtych rejonach. Ja natomiast siedze sobie w Irvine gdzie wieje zawsze wiaterek a do Laguna Beach jest 15 minut jazdy. Ja rowniez jezdze po tutejszych i nie tylko parkach i campinguje. Jest troche zdjec www.checkthisout.ca/rajmund. Zadnych wodotryskow na tej stronie: po prostu zdjecia. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: nurkujesz moze..? IP: *.broadcom.com 15.06.02, 00:28 nie... a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: nurkujesz moze..? IP: *.proxy.aol.com 15.06.02, 07:55 Nurkowanie w okolicach LA? To nie strata czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: nurkujesz moze..? IP: *.oc.oc.cox.net 15.06.02, 17:01 O o! Ktos chyba ma male pojecia o o mozliwosciach nurkowania w tej okolicy ;) Choc sam nie nurkuje to jednak slyszalem ze jest mnostwo wpsanialych miejsc. Zwlaszcza przy Catalina Island gdzie jest doskonala widocznosc w wodzie, jak rowniez jest wiele miejsc na wybrzezu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: nurkujesz moze..? IP: *.proxy.aol.com 15.06.02, 19:43 Jak nurkowac, to na rafach. Niestety, woda w okolicy LA jest zimna na rafy (brrrrrr!!!), a kapac daje sie dopiero gdzies pod San Diego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: nurkujesz moze..? IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 15.06.02, 21:05 Rafa rafie nierowna. Nie musi byc koralowa ("a ridge of rock or sand, often of coral debris"). Sa tu rafy, i ladnie porosniete. Jest Giant Sea Bass, rozmaite rekiny, plaszczki, osmiornice i duzo innych. Sa lasy kelpowe (giant kelp), widok zapiera regulator w ustach... Drugie takie miejsce na swiecie jest bodajze przy Japoni, and that's it. Do tego jak jest sezon na homary, mozna se przyniesc do domu, mmmhmmm. Woda owszem, zimna jak diabli. Maz nurkuje w 7mm, ja jednak wymieklam, szczegolnie na lodce jak wieje. Suchy kombinezon rozwiazuje sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: nurkujesz moze..? IP: *.cust.telepacific.net 18.06.02, 21:53 Najlepsze nurkowanie w USA to Pacific Northwest. Na polnoc od San Francisco i w Oregonie/Waszyngtonie. Tylko trzeba sie solidnie ubrac. A w So Cal tez jest na co patrzec. Kumpel robi rewelacyjne zdjecia: <a href="www.scubadiving.com/members/photogalleries.php?s=1906" Black Sea bass </a> <a href="www.scubadiving.com/members/photogalleries.php?s=1880" Catalina </a> <a href="www.scubadiving.com/members/photogalleries.php?s=1718" Isla de Guadalupe </a> . Raptem 200 mil na poludnie od San Diego. <a href="www.scubadiving.com/members/photogalleries.php?s=1706" Catalina 2 </a> <a href="www.scubadiving.com/members/photogalleries.php?s=1622" Catalina 3 </a> <a href="www.scubadiving.com/members/photogalleries.php?s=1880" Catalina 4 </a> <a href="www.scubadiving.com/members/photogalleries.php?s=1374" Laguna Beach </a> <a href="www.scubadiving.com/members/photogalleries.php?s=1327" Santa Barbara Island </a> <a href="www.scubadiving.com/members/photogalleries.php?s=1303" Laguna Beach </a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: nurkujesz moze..? IP: *.broadcom.com 18.06.02, 22:46 Zgadza sie: rewelacyjne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Point Mugu IP: *.oc.oc.cox.net 17.06.02, 04:28 Daj znac z tym Point Mugu ewentualnie. Do ogniska, rybek itp mozemy dolozyc gitare i pare piosenek. Jankes canuck@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Point Mugu IP: *.jci.com 17.06.02, 16:53 Gość portalu: Jankes napisał(a): > Daj znac z tym Point Mugu ewentualnie. dobra. Wstepnie albo 06/22. albo - co bardziej prawdopodobne - 07/20 lub w jakikolwiek weekend po tej dacie. Wczesmniej jestem 'wyjechana'. Pisac ci na maila czy zajrzysz tutaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: Point Mugu IP: *.broadcom.com 17.06.02, 17:32 06/22 niestety nie darady ale w lipcu brzmi cool. Z detalami to chyba przejdziemy na email. Jankes Odpowiedz Link Zgłoś