Dodaj do ulubionych

pomoc w studiach w stanach!

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 23:14
Mam pytanie,czy jadac do stanow na wizie F-1 czyli studenckiej mam sznse na
nizsze koszty nauki .Jestem zameldowany u znajomych juz 2lat i mam
amerykanskie prawo jazdy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: pomoc w studiach w stanach! IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 15.07.02, 02:47
      w kalafiorni jak mieszkasz ponad 6 miesiecy w naszym slonecznym stanie to placisz jakies
      smieszne grosze za stanowe uniwerki. Tylko dostac sie nie jest tak hop siup. Na
      przyklad zapisy na semestr wiosenny (marzec) na psychologie na CSUN zaczynaja sie w
      pazdzierniku.

• Gość: Jurek Re: pomoc w studiach w stanach! IP: *.210.219.11.Dial1.NewYork1.Level3.net 16.07.02, 01:14
        Prawda ale tylko dla obywateli lub posiadaczy zielonych kart. Z wiza studencka zawsze bedzie "out of
        state" lub "foreign" student. Jesli w tym momencie studiujesz proponuje sie spytac i potwierdzic w
        swoim "Admissions Office"...

Pozdrawiam.
    • Gość: Jurek Re: pomoc w studiach w stanach! IP: *.210.219.11.Dial1.NewYork1.Level3.net 16.07.02, 01:09
      Zniszki sa tylko i wylacznie dla obywateli lub posiadaczy zielonych kart (chyli legalnych rezydentow).
      Wiec nawet mieszkajac w tym samym miejscu 10 lat - bedac na wizie placisz jako taryfe nie rezydenta lub
      w niektorych szkolach obcokrajowca (ta druga oczywiscie wyzsza). Co wiecej nawet nie przysluguja
      Tobie nisko oprocentowane studenckie porzyczki, bo jeden z wymogow jest przeciez to ze Ciebie stac na
      dana nauke i pobyt podczas nauki (bez podejmowania tutaj pracy).

Pozdrawiam.

Co do prawa jazdy i kwitow zameldowania, to wszystko malo wazne gdy niebedziesz mogl okazac sie
      albo zielona karta albo udowodnic swoje USA obywatelstwo.
      • Gość: Rena Re: pomoc w studiach w stanach! IP: *.ucdavis.edu 24.07.02, 00:48
        Nie tylko dla obywateli i posiadaczy GC. Wiza typu F rzeczywiscie sie nie
        kwalifikuje, ale:
        (cyt. z Residency Information mojej uczelni) "nonimmigrants who are not
        precluded from estsblishing domicile in the U.S. include those who hold valid
        visas of the following types: A,E,G,H-1,H-4,I,K,L,N,NATO,O-1,O-3,R,TN or TD"
        Pozdrawiam,
        Rena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka