Dodaj do ulubionych

Trzęsienie ziemi

IP: 217.113.224.* 17.06.05, 14:50
Już czwarte trzęsienie ziemi nawiedziło Kalifornię w tym tygodniu.
A ja mam tam jechać we wrześniu. Zaczynam się bać.

news.yahoo.com/s/latimests/20050617/ts_latimes/thebigquakequestionwhatcomesafterfour;_ylt=AthBwmZNGucBd.hjj.d30TXrbr8F;_ylu=X3oDMTBiMW04NW9mBHNlYwMlJ
VRPUCUl

Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Trzęsienie ziemi IP: 217.113.224.* 17.06.05, 15:41
      link jeszcze raz:
      news.yahoo.com/s/latimests/20050617/ts_latimes/thebigquakequestionwhatcomesafterfour;_ylt=AthBwmZNGucBd.hjj.d30TXrbr8F;_ylu=X3oDMTBiMW04NW9mBHNlYwMlJVRPU
      CUl
      • Gość: :DD no kiedyś musi nastąpić No1... :o) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:22
        • the_californian Kobieto, zmien plany! 19.06.05, 07:00
          Ro co bylo ostatnio to psinco. No 1, ponad 9 w skali Richtera, mamy zaplanowane
          na jesien. Wiec jak nie chcesz stracic zycia to lepiej zmien plany!!
    • polam5 Re: Trzęsienie ziemi 17.06.05, 18:34
      No wlasnie teraz masz wieksze prawdopodobinstwo ze bedzie spokojnie. Jak dlugo
      nie trzesie to wtedy mozna sie bac.....
    • Gość: kk Re: Trzęsienie ziemi IP: *.jci.com 17.06.05, 18:40
      mieszkam w LA i nawet mi kawy nie zakolysalo w kubku
      wez pod uwage ze media lubia sensacje

owszem, dalo sie wyczuc to wczorajsze (+/- 5 w Yucaipa bodajze) lecz minimalnie

nie mowie ze powazne trzesienie nie jest niebezpeiczne, ale akurat
      statystycznie to czy trzesie teraz czy nie trzesie ma sie nijak do ryzyka w
      ciagu najblizszych miesiecy. wbrew temu co si 'na zdrowy rozum' wydaje.

jedni mowia, o rany, zbliza sie cos wiekszego.
      inni mowia, no, jak potrzesie tak po trochu to sie napiecia rozladuja i bedzie
      spokoj.

niezaleznie od tego co sie zdarzy, beda tacy co sie przekonaja co do wlasnych
      przepowiedni... a to przypadek i tyle
    • Gość: kk zobacz sobie tu ze ciagle cos sie dzieje IP: *.jci.com 17.06.05, 18:43
      -codziennie-
      tak to juz jest w tej czesci swiata

mapa:
      quake.wr.usgs.gov/recenteqs/
      lista:
      quake.usgs.gov/recenteqs/Quakes/quakes0.htm
      • Gość: Ania Re: zobacz sobie tu ze ciagle cos sie dzieje IP: 217.113.224.* 17.06.05, 21:35
        Dzięki za linki. Mieszkalam 1,5 roku w Oragne County i przez ten czas nie
        czułam żadnego trzęsienia ziemi. We wrześniu jadę tam już na dłużej dlatego się
        trochę boję. Ale z drugiej strony co ma być to będzie. I być może do zobaczenie
        w "Warszawie" na Linkoln lub gdzieś w polskim sklepie...
        • Gość: kk Re: zobacz sobie tu ze ciagle cos sie dzieje IP: *.jci.com 21.06.05, 00:11
          do zobaczenia :)

w Warszawie na 9th str (Lincoln) mnie raczej nie uswiadczysz, ale w okolicach
          jak najbardziej!
    • polam5 Re: Trzęsienie ziemi 18.06.05, 01:27
      Wydajem mi sie ze boimy sie trzesien ziemi w Kaliforni - chociaz sa rzadkie a
      nikt sie nie boi huraganow na Florydzie?
    • Gość: ` Re: Trzęsienie ziemi IP: *.131.144.78.Dial1.LosAngeles1.Level3.net 18.06.05, 05:11
      To lepiej zostan w Kraju
    • Gość: Stella to nie wszystko IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 19.06.05, 06:19
      bo na dodatek bylo zagrozenie tsunami.
      • Gość: LasVegasMan Re: to nie wszystko IP: *.dyn.sprint-hsd.net 19.06.05, 06:50
        Ja sobie kupilem dom w Las Vegas. Prawdopodobnie ma on byc w przyszlosci na
        plazy nad Pacyfikiem. :-)))
        • polam5 Re: to nie wszystko 20.06.05, 07:12
          No to super. W takim razie my bedziemy wyspa na pacyfiku... i beda ci z "Lost
          Wages" placic duze pieniadze za wynajem domu na plazy - Zrobimy konkurencje
          Hawajom:))))))))

Gość portalu: LasVegasMan napisał(a):

> Ja sobie kupilem dom w Las Vegas. Prawdopodobnie ma on byc w przyszlosci na
          > plazy nad Pacyfikiem. :-)))
          • Gość: LasVegasMan Re: to nie wszystko IP: *.dyn.sprint-hsd.net 21.06.05, 00:43
            polam5 napisał:

> No to super. W takim razie my bedziemy wyspa na pacyfiku... i beda ci z "Lost
            > Wages" placic duze pieniadze za wynajem domu na plazy - Zrobimy konkurencje
            > Hawajom:))))))))

Ej, nie tak latwo. Mowili, ze LA maja rekiny polknac. :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka