ania_2000 29.06.05, 08:02 czy ktos moze polecic jakis sympatyczny hotel w okolicach Vancouver? planujemy spedzic weekend w tym pieknym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_canadian Do wyboru. do koloru! 29.06.05, 08:10 Tu masz kilka: www.allure-hotels.com/vancouver_downtown_hotels.htm "..PlanujeMY spedzic...". A kto to MY?? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Do wyboru. do koloru! 29.06.05, 08:26 dziekuje za link:) - ale chodzilo mi bardziej o doswiadczenia bardziej "osobiste" :) planujemy tez wycieczke do Whistler, wiec moze cos w tym kierunku? niekoniecznie w downtown. jest to moja pierwsza wycieczka w te rejony - wiec chcialabym jak najwiecej zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
triskell Re: Do wyboru. do koloru! 29.06.05, 12:55 Aniu, czy jedziecie samochodem? Będziecie tędy przejeżdżać??? Gdzie załatwiałaś kanadyjską wizę, w Seattle? (czy też może masz już obywatelstwo i nie musisz jej mieć?) Odpowiedz Link Zgłoś
bushwacker Re: Do wyboru. do koloru! 29.06.05, 15:12 Problem z radami osobistymi jest taki, ze to bedzie opinia tylko jednej osoby i usilujac zarezerwowac jakis polecany przez kogos hotel dzwoniac do tego hotelu lub o zgrozo uzywajac metody walk-in oznacza, ze przeplacisz gdzies tak 50%-100%+ co za np 4* w Vancouver/Whistler moze kosztowac $200-$400 za noc Uzywajac internetu, mozesz szybko znalezc wolne miejsce na dany dzien i najlepsza cena Na website takich jak expedia hotels priceline i hotwire etc znajdziesz tez dodatkowo opinie wielu ludzi, co chyba jest cenniejsze od jednej opinii na tym forum. Jedyny problem: najlepsze deals z internetu z reguly nie podlegaja cancellation tak wiec musisz wiedziec czego chcesz, placisz z gory dodatkowy hazard to fakt, ze np na hotwire i priceline, gdzie ceny najnizsze, dostajesz nazwe i adres hotelu dopiero jak zaplacisz. Metoda internetowa jest dobra w popularnych turystycznie miejscach gdzie jest duzo hoteli w mniejszych miejscowosciach gdzie konkurencja pomiedzy hotelami niewielka, walkin jest rownie dobry jak internet. A wracajac do tematu, w Vancouver standart hoteli jak wszedzie jest bardzo rozny i ilosc gwiazdek tylko z grubsza daje gwarancje standartu. Dobrze polozone hotele to te w centrum czyli Downtown i Westend, walking distance do Robson St, English Bay i Stanley Park, Najlepszy hotel w Vancouver byl przez dlugi czas byl Pan-Pacific, ale ceny astronomiczne Np prez Bill Clinton jak byl w Vancouver to mieszkal w hotelu Hyatt, tez tam bylem, przecietne pokoje dla przecietnych ludzi sa ok ale za dodatkowy luksus, np suite z oszalamiajacym widokiem zaplacisz slono Nastepny, ktory pamietam to Sutton Place, Blue Horizon, Sheraton na Robson St. W Whistler przyjemny ale pricy hotel to Whistler Chateau (starting $200-300 walkin rates) Jak masz duzo siana do zbycia to powinnas byc zadowolona. W Whistler jest tez duzo 'apartments for short term rent' Tak wiec wszystko zalezy jaki masz budget na wakacje > dziekuje za link:) - ale chodzilo mi bardziej o doswiadczenia > bardziej "osobiste" :) mam nadzieje, ze moje uwagi byly wystarczajaco "osobiste", ale jak ciagle jeszcze nie to daj znac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Do wyboru. do koloru! 29.06.05, 16:30 Bushwacker - dziekuje za wyczerpujaca. Wiem ze najlepszym miejscem na poszukiwania jest internet i olbrzymie zasoby roznych orbitz, expedii, hotels.com - itp. Ale wychodzac z zalozenia, ze kto pyta -nie bladzi - to chcialam sie rowniez zoorienotwac wsrod naszych rodakow, ktorzy moga sluzyc jakimis cennymi uwagami lub radami. Zdaje sobie sprawe, ze ci, ktorzy mieszkaja w Vancouver na stale nie maja oczywiscie zbytniej wiedzy na temat hoteli - ale moze? Poza tym - znajac miasto - mozna poradzic - gdzie jest hotel blizszy miejscowych atrakcji, lub taki ktory stoi bardziej na uboczu. Budzetu nie mam okreslonego - jednak kieruje sie zasada, ze jadac -gdzies-cos- zobaczyc to hotel dla mnie nie ma najwiekszego znaczenia. nie mam zamiaru spedzac tam wiecej niz to potrzeba:)(mysle np o hotelach typu best western) chociaz - jezeli jest mozliwosc zatrzymania sie w jakims stylowym, nastrojowym miejscu - to z wielka ochota. Triskell - odpisze na twojego gazetowego maila:) Odpowiedz Link Zgłoś