mika_1 23.11.05, 23:48 Jakie miejsca polecacie? Moje ulubione sushi to: Kiku na Manhattanie - 55th Street, pomiędzy 5&6 Av oraz Sushi&Sake na Queens Bldv, na przeciwko Marshalls. A Wy gdzie jadacie? menupages.com/restaurants.asp?cuisineid=62&home=Y Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniutek Re: Najlepsze sushi! 24.11.05, 00:43 Yama na Irving Place - IMO najlepsze sushi w NY www.sushinyc.com/show_rest.asp?restid=59 lubie tez Iso na rogu 11 street i 2 nd ave ale dawno tam nie bylam a podobno nie sa juz tak dobrzy www.sushinyc.com/show_rest.asp?restid=49 Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Najlepsze sushi! 24.11.05, 01:06 No właśnie, z tego co piszą o Yama - sushi is OK, ale personel nie bardzo. Sushi&Sake na Queensie lubię właśnie za to, że po kilku wizytach dostawaliśmy zawsze dobry stolik - kelnerzy nas znali i zawsze dostawialiśmy coś ekstra... Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Najlepsze sushi! 24.11.05, 03:11 chodze do yamy dosyc czesto, na tyle, ze nas poznaja i sa OK. dobrze ich rozumiem, male miejsce ludzi masa a zarcie pycha.... moga byc "nie za bardzo" wybaczam bo w tym co najwazniejsze sa perfekcyjni a o to (mi) wlasnie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Najlepsze sushi! 24.11.05, 14:21 I tu się z Tobą zgodzę - najważniejsze jest to, jak smakuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
bozena73 Re: Najlepsze sushi! 25.11.05, 02:35 Tomoe Sushi na Village..przepyszne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Najlepsze sushi! 25.11.05, 19:52 Tomoe - tak, doskonałe, ale nie lepsze niż inne dobre miejsca w NYC. Jadłem raz gdy nie trzeba było stać godzinę na zewnątrz w kolejce, akurat jest to w moim bloku (Thompson Str. pomiędzy Houston i Bleecker). Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Najlepsze sushi! 26.11.05, 00:05 Nekos, nie wątpię. Myślę jednak, że sushi w Japonii nijak się ma do tego w Stanach, ani do tego w Polsce. W Stanach się nim zajadałam, a w Polsce jeszcze nie udało mi się znaleźć takiej restauracji, z której nie wyszłabym z niesmakiem, który pozostaje w ustach...:( Ale nie ustaję w poszukiwaniach! Witam na naszym forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekos Re: Najlepsze sushi! 26.11.05, 10:30 podobno w w-wie jest sporo restauracji gdzie mozna zjesc dobre sushi. ja bylem tylko w jednej i sushi bylo ok. niestety nazwy restauracji nie pamietam. nawet nie wiem czy ona jeszcze istnieje. mielismy kiedys watek na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Najlepsze sushi! 26.11.05, 11:38 W Warszawie, jak na razie byłam tylko w jednej restauracji - naczytałam sie sporo dobrego i niej, a tu klapa:( Nie byłam w słynnym Tokio, więc przy najbliższej okazji będę musiała się tam wybrać. Póki co - dziś robię podejscie do nowego baru w Krakowie! Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Najlepsze sushi! 27.11.05, 01:22 a my wlasnie wychodziny do yamy :) mniammmmm Odpowiedz Link Zgłoś
anima Re: Warszawa 27.11.05, 18:22 polecam "Made in Japan" na Chlodnej (w poblizu Zurawiej), mala, kameralna restauracyjka, bylam dwa razy, nigdy sie nie zawiodlam. do tego niedrogo. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Warszawa 27.11.05, 22:12 O, dzięki za namiary:) Jak tylko będę już na chodzie, to z pewnością skorzystam. Dziś jednak dotarłam do steak house. Jadłam New York Steak i muszę przyznać, że było bardzo mniam:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekos Re: Najlepsze sushi! 25.11.05, 16:01 mika, najlepsze sushi jest w japonii:-)) a tak na serio, czy jest w n.y. cos w rodzaju japan town?? little toyo?? cos w tym stylu?? Odpowiedz Link Zgłoś