Dodaj do ulubionych

Nowe życie w USA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 23:30
Mam 16 lat, chciałabym za 2 lata wyjechać do Stanów Zjednoczonych i tam
zamieszkać na stałe. Kiedy stanę się prawnym obywatelem tego państwa? Co
muszę zrobić, co mi jest potrzebne?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Nowe życie w USA IP: *.cable.mindspring.com 03.01.06, 00:21
      Mysle ze wystarczy jak pojdziesz do ambasady po wize turystyczna i powiesz ze
      chcesz byc obywatelem to bez zadnego problemu dostaniesz do razu amerykanski
      paszport
      • Gość: gosc Re: Nowe życie w USA IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 03.01.06, 02:09
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Mysle ze wystarczy jak pojdziesz do ambasady po wize turystyczna i powiesz ze
        > chcesz byc obywatelem to bez zadnego problemu dostaniesz do razu amerykanski
        > paszport

No, a dodatkowo tak z $200 - 300K na rozruch i moze jakis dom jak cie polubia.
        amerykanie to bardzo mili ludzie sa.
        • flisak.wislany Brand-new life :). 03.01.06, 02:36
          W najlepszym wieku przylecisz.
          Nie bedziesz miala zadnych klopotow :).
    • ampolion Re: Nowe życie w USA 03.01.06, 14:34
      Czy język znasz? Masz czas, poducz się. A najwięcej informacji jest po
      angielsku - loteria itp.
      • ontarian Re: Nowe życie w USA 03.01.06, 16:16
        ampolion napisał:

> angielsku - loteria itp.
        loterie juz sie skonczyly
        poza tym, to ona nie potrzebuje loterii
        ona sobie postanowila zamieszkac w US
        wiec sobie zamieszka
        • Gość: poison Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:20
          Mam zamiar chodzić do mentora i zdać maturę rozszerzoną z angielskiego.
    • Gość: poison Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:22
      Czytałam, że dopiero po pięciu latach mieszkania w USA otrzymuje się
      obywatelstwo i że trzeba zdać test. To jest nieprawda?
      • souls_hunter Re: Nowe życie w USA 03.01.06, 18:55
        To jest prawda, pod warunkiem ze jestes przez te 5 lat legalnym rezydentem i przez ten okres nie wyjezdzlas po za granice USA na dluzej niz 6-mcy jednorazowo. Po nastepnym roku przebywania w USA obywatelstwosie uprawomocnia. Mozesz ale nie musisz zzekac sie obywatelstwa polskiego. Test, owszem zdaje sie jest bardzo latwy.
        • Gość: poison Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 19:05
          A nie można szybciej otrzymać obywatelstwo?
          • Gość: hm Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 19:06
            slub z obywatelka USA (3 lata )
            • souls_hunter Re: Nowe życie w USA 03.01.06, 19:33
              Czyli np ze mna, ale dopiero za 2 lata jak juz bedziesz miec 18 lat ;)
              • Gość: poison Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 19:34
                Czemu z tobąv (ja jestem dziewczyną)?
                • souls_hunter Re: Nowe życie w USA 04.01.06, 12:14
                  Bo mam obywatelstwo USA. Ale skoro wolisz dziewczynki od facetow szukaj jakiejs babki z obywatelstwem. Nie wiem w ktorych stanach sa zalegalizowane malzenstwa osob tej samej plci. Na pewno w CA, a to piekny stan - warto tam jechac ;)
                  • Gość: poison Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 15:36
                    Sorry myślałam że jesteś dziewczyną. Masz obywatelstwo USA?
                    • ontarian Re: Nowe życie w USA 04.01.06, 15:53
                      Gość portalu: poison napisał(a):

> Sorry myślałam że jesteś dziewczyną.
                      diabli wiedza kim jest

> Masz obywatelstwo USA?
                      tak ma, jak sie wysra
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=34366357&a=34389424
                      • Gość: poison Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 16:00
                        Nigdy nie lubiłam pisać na forum, bo wiadomo że niektórzy wymyślają. Chciałam
                        tylko uzyskać odpowiedzi na zadane pytania i tyle. Chyba już nie będę pisać.
                        • Gość: ZZZZZZZ Re: Nowe życie w USA IP: *.czerniakowska / 212.160.106.* 04.01.06, 17:32
                          Tak, czy owak, to łatwiej zakontraktować "cielęęęcinkę", aniżeli "wołowinę" :-)
                        • Gość: s Re: Nowe życie w USA IP: *.chello.pl 06.01.06, 19:49
                          Nie martw się tu niestety tacy jak ontarian itp. robią to zawsze i na każdy
                          temat.Jeżeli nie mają nic mądrego do powiedzenia to się wyzywają.Wystarczy
                          przejrzeć inne posty,prawie wszystkie dyskusje kończą się wyzwiskami.Pan
                          ontarian przoduje w obrażaniu innych.
                      • souls_hunter Re: Nowe życie w USA 05.01.06, 11:56
                        Podaj mi swoj e-mail to ci wysle zdjecie mojego paszportu amerykanskiego kolezko. Wysram sie wtedy na ciebie i poprosze o papier do podtarcia.
                        • ontarian Re: Nowe życie w USA 05.01.06, 13:19
                          souls_hunter napisał:

> Podaj mi swoj e-mail to ci wysle zdjecie mojego paszportu amerykanskiego
                          na gazetowy cieciu wyslij

> Wysram sie wtedy na ciebie i poprosze o papier do podtarcia.
                          przeciez ty bez papieru zawsze wycierasz, hehehe
                          • Gość: poison Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:00
                            Nie pisałam o Tobie souls_hunter. Chodziło mi o kogoś innego i nie obrażaj się.
                            Nie znam Ciebie i nie mam zamiaru Cię obrażać :-)
                            • souls_hunter Re: Nowe życie w USA 06.01.06, 16:42
                              I konw, to sie tyczylo tego podworkowego kundla ontariana czy jak mu tam
                              • ontarian Re: Nowe życie w USA 06.01.06, 17:12
                                nie, to sie ciebie zabi hooyu tyczylo
                                • Gość: alex Re: Nowe życie w USA IP: 192.128.134.* 06.01.06, 19:42
                                  Pieknie Panie ontarian. Wiecej nam takich jak Ty.
                                  • Gość: poison Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:29
                                    Jak już pisałam, nie mam nic do souls_hunter. Serdecznie Go pozdrawiam :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka