Gość: poison IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 23:30 Mam 16 lat, chciałabym za 2 lata wyjechać do Stanów Zjednoczonych i tam zamieszkać na stałe. Kiedy stanę się prawnym obywatelem tego państwa? Co muszę zrobić, co mi jest potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Nowe życie w USA IP: *.cable.mindspring.com 03.01.06, 00:21 Mysle ze wystarczy jak pojdziesz do ambasady po wize turystyczna i powiesz ze chcesz byc obywatelem to bez zadnego problemu dostaniesz do razu amerykanski paszport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nowe życie w USA IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 03.01.06, 02:09 Gość portalu: ja napisał(a): > Mysle ze wystarczy jak pojdziesz do ambasady po wize turystyczna i powiesz ze > chcesz byc obywatelem to bez zadnego problemu dostaniesz do razu amerykanski > paszport No, a dodatkowo tak z $200 - 300K na rozruch i moze jakis dom jak cie polubia. amerykanie to bardzo mili ludzie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
flisak.wislany Brand-new life :). 03.01.06, 02:36 W najlepszym wieku przylecisz. Nie bedziesz miala zadnych klopotow :). Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Nowe życie w USA 03.01.06, 14:34 Czy język znasz? Masz czas, poducz się. A najwięcej informacji jest po angielsku - loteria itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Nowe życie w USA 03.01.06, 16:16 ampolion napisał: > angielsku - loteria itp. loterie juz sie skonczyly poza tym, to ona nie potrzebuje loterii ona sobie postanowila zamieszkac w US wiec sobie zamieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poison Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:20 Mam zamiar chodzić do mentora i zdać maturę rozszerzoną z angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poison Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:22 Czytałam, że dopiero po pięciu latach mieszkania w USA otrzymuje się obywatelstwo i że trzeba zdać test. To jest nieprawda? Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Nowe życie w USA 03.01.06, 18:55 To jest prawda, pod warunkiem ze jestes przez te 5 lat legalnym rezydentem i przez ten okres nie wyjezdzlas po za granice USA na dluzej niz 6-mcy jednorazowo. Po nastepnym roku przebywania w USA obywatelstwosie uprawomocnia. Mozesz ale nie musisz zzekac sie obywatelstwa polskiego. Test, owszem zdaje sie jest bardzo latwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poison Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 19:05 A nie można szybciej otrzymać obywatelstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 19:06 slub z obywatelka USA (3 lata ) Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Nowe życie w USA 03.01.06, 19:33 Czyli np ze mna, ale dopiero za 2 lata jak juz bedziesz miec 18 lat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poison Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 19:34 Czemu z tobąv (ja jestem dziewczyną)? Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Nowe życie w USA 04.01.06, 12:14 Bo mam obywatelstwo USA. Ale skoro wolisz dziewczynki od facetow szukaj jakiejs babki z obywatelstwem. Nie wiem w ktorych stanach sa zalegalizowane malzenstwa osob tej samej plci. Na pewno w CA, a to piekny stan - warto tam jechac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poison Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 15:36 Sorry myślałam że jesteś dziewczyną. Masz obywatelstwo USA? Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Nowe życie w USA 04.01.06, 15:53 Gość portalu: poison napisał(a): > Sorry myślałam że jesteś dziewczyną. diabli wiedza kim jest > Masz obywatelstwo USA? tak ma, jak sie wysra forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=34366357&a=34389424 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poison Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 16:00 Nigdy nie lubiłam pisać na forum, bo wiadomo że niektórzy wymyślają. Chciałam tylko uzyskać odpowiedzi na zadane pytania i tyle. Chyba już nie będę pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZZZZZ Re: Nowe życie w USA IP: *.czerniakowska / 212.160.106.* 04.01.06, 17:32 Tak, czy owak, to łatwiej zakontraktować "cielęęęcinkę", aniżeli "wołowinę" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Nowe życie w USA IP: *.chello.pl 06.01.06, 19:49 Nie martw się tu niestety tacy jak ontarian itp. robią to zawsze i na każdy temat.Jeżeli nie mają nic mądrego do powiedzenia to się wyzywają.Wystarczy przejrzeć inne posty,prawie wszystkie dyskusje kończą się wyzwiskami.Pan ontarian przoduje w obrażaniu innych. Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Nowe życie w USA 05.01.06, 11:56 Podaj mi swoj e-mail to ci wysle zdjecie mojego paszportu amerykanskiego kolezko. Wysram sie wtedy na ciebie i poprosze o papier do podtarcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Nowe życie w USA 05.01.06, 13:19 souls_hunter napisał: > Podaj mi swoj e-mail to ci wysle zdjecie mojego paszportu amerykanskiego na gazetowy cieciu wyslij > Wysram sie wtedy na ciebie i poprosze o papier do podtarcia. przeciez ty bez papieru zawsze wycierasz, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poison Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:00 Nie pisałam o Tobie souls_hunter. Chodziło mi o kogoś innego i nie obrażaj się. Nie znam Ciebie i nie mam zamiaru Cię obrażać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Nowe życie w USA 06.01.06, 16:42 I konw, to sie tyczylo tego podworkowego kundla ontariana czy jak mu tam Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Nowe życie w USA 06.01.06, 17:12 nie, to sie ciebie zabi hooyu tyczylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Nowe życie w USA IP: 192.128.134.* 06.01.06, 19:42 Pieknie Panie ontarian. Wiecej nam takich jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poison Re: Nowe życie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:29 Jak już pisałam, nie mam nic do souls_hunter. Serdecznie Go pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś