Dodaj do ulubionych

Praca w Kanadzie

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 13:14
A jak wyglada sytuacja na oficjalnym rynku pracy, tzn. gdy ma sie pozwolenie
na prace. Czy istnieje bezrobocie? Mam mozliwosc zostania w kanadzie na stale
i wlasnie zastanawiam sie czy mam duze szanse na znalezienie tam pracy.
Pozdrawi
Obserwuj wątek
    • jones Re: Praca w Kanadzie 07.11.02, 04:32
      Raczej uwazam, ze ekonomia w rozkwicie co widac po wysrubowanych cenach domow. Jakiej pracy szukasz? jakie
      masz wyksztalcenie i jak dobrze znasz angielski? Poza tym, do jakiego miasta/prowincji jedziesz?
      J
      • Gość: Dana* Re: Praca w Kanadzie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.11.02, 23:25
        Czesc!
        Jade do Montrealu. Mam dwa zawody, ten pierwszy to chyba malo tam przydatny -
        konserwator zabytkow a drugi - grafik komputerowy. No i co, jakie mam sznse?
        D.
        • jones Re: Praca w Kanadzie 13.11.02, 03:03
          Montreal jest ladny, choc wole Quebec City.

Grafik komputerowy - moze byc problem. Jest ich dosc duzo na rynku, wypuszcza ich prawie kazda szkola prywatna
          ktora w nazwie ma IT. Jesli masz niezly dorobek jako grafik, jakies portfolio, cos do pokazania, to mozesz sprobowac
          przez agencje pracy. Bedzie to raczej na kontrakt od paru tygodni do paru miesiecy, ze stala moze byc slabo. Znasz
          francuski? angielski? dobrze, srednio?

powodzenia, zerkne tu raz jeszcze jakbys miala pytania

Jones
          • Gość: Aga Re: do Jones IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 22:31
            A jak wyglada sprawa z psychologami- jestm psychologiem i od 4 lat pracuje w
            szkole sredniej i podstawowej w tym, wlasnie zawodzie- jakie sa sznse na
            znalezienie sponsora- chcialabym wyemigorwac
            • jones Re: do Jones 07.12.02, 03:53
              Z tego co wiem, to tu nie zatrudnia sie psychologow w szkolach. Byli tu tzw. guidance counsellors ale wiecej skupiali
              sie na karierze, wyborze szkol itd. Jest cos takiego jak Special Education i pod to podchodza dzieci z problemami typu
              attention disorder deficit itd. Na to ewentualnie moglabys zakladajac, ze masz wyksztalcenie nauczycielskie. Bez
              tego nie masz mozliwosci wystartowania w szkole. Musialabys wtedy dorabiac tutejszy Teachers' College (1 rok
              studiow).

Jako psycholog moglabys pracowac w agencjach pomocy od imigrantow po schroniska dla maltretowanych kobiet itd.
              Tych agencji jest duzo, ale niekoniecznie latwo bedzie ci znalezc prace. Szanse zdecydowanie zwiekszyloby jakbys
              dorobila tutejsze studia Masters zwlaszcza w Social Work. (2 lata)

Napisz jak potrzebujesz wiecej informacji.

jones@gazeta.pl
            • Gość: John Re: do Jones IP: *.proxy.aol.com 14.12.02, 21:46
              A NA CHUJ WY TU POTRZEBNI !?
        • Gość: wojtek Re: Praca w Kanadzie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.04.03, 00:55
          Gość portalu: Dana* napisał(a):

> Czesc!
          > Jade do Montrealu. Mam dwa zawody, ten pierwszy to chyba malo tam przydatny -
          > konserwator zabytkow a drugi - grafik komputerowy. No i co, jakie mam sznse?
          > D.
          ZADNYCH
    • krzys29 Konserwator Zabytkow 22.12.02, 05:02
      Znam jednego konserwatora z Polski ,roboty tutaj moze sobie przebierac ,stawka
      od 20 dolarow w gore (na godzine).Ten pan pokazywal mi zdjecia z prasy jak
      pracowal przy odbudowie Zamku Krolewskiego w Warszawie .Jest chyba po jakims
      technikum.Tutaj wykonuje jakies pracy wykonczeniowe dla bogatych domow
      milionerow .Pracy od cholery ,troszeczke latwiej ,jak chociaz babcia byla nie
      wierzaca .
      • Gość: Gnat Re: Konserwator Zabytkow IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.12.02, 23:37
        No to rzeczywiscie robi kariere "przy domach bogatych ludzi".
        Zapierdala jako murarz.
        O kant dupy potluc taka kariere. Kolezanka miala na mysli odkurzanie pedzelkiem
        starych obrazow a nie robote na budowie.
        • Gość: Gosc Re: Konserwator Zabytkow IP: *.gv.shawcable.net 13.01.03, 09:40
          A ty Gnat tutaj tez sie przytlulales aby przeklinac.
          Bylem w kilku watkach i w kazdym widze ze nie przezyjesz jak cos nie
          przeklniesz. Stajesz sie juz nudny wiec przestan!!!!!!!!!!
          • Gość: Gnat Re: Gosc? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.01.03, 22:40
            Gość portalu: Gosc napisał(a):

> A ty Gnat tutaj tez sie przytlulales

Gosc,
            Przestan pouczac. Pewnie jestes polskim ksiedzem katolickim, ktory poucza, ze
            nie mozna przeklinac a jednoczesnie dupczy kazdego ministranta jaki mu sie
            nawinie.
    • Gość: drzewko Re: Praca w Kanadzie - pytanie do Jones'a IP: *.tychy-sikorskiego.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 11:28
      Odnosnie tego teacher's collage - skonczylam ekonomie a gdybym chciala sie
      przekwalifikowac i zostac nauczyciel maty w kanadzie to wystarczy mi tylko ten
      rok w tej szkole czy musze tez przynajmniej robic licencjata = bachelor'a z
      maty? Ile to mniej wiecej kosztuje? Dzieki!
      • jones Re: Praca w Kanadzie - pytanie do Jones'a 30.12.02, 17:48
        Za malo szczegolow mi podalas. Ogolnie, kazda sytuacja jest rozpatrywana
        indywidualnie. W twoim wypadku na pewno nie musisz robic BSc (Bachelor of
        Science jak z matmy). Musialabys skontaktowac sie z Teachers'College, dac swoje
        dyplomy do oceny, zalezy od ilosci kursow, godzin, etc. Uwazaj na tlumaczenia,
        Teachers College ma swoich tlumaczy i moze cie do nich skierowac. Podejrzewam,
        ze byloby OK, samo dostanie sie do Teachers' college mogloby byc problemem.
        Prawdopodobnie nie masz doswiadczenia zawodowego jako nauczyciel, a oni takie
        rzeczy lubia. Znam ludzi, ktorzy sie starali po pare razy nim sie dostali,
        czasami nawet poza glowne metropolie. Sorry, ze nie moge pomoc wiecej.

Powodzenia,

J
        • Gość: drzewko Re: Praca w Kanadzie - pytanie do Jones'a IP: *.tychy-sikorskiego.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 11:13
          Dzieki za info - a moze mozesz mi po prostu podac strone internetowa
          takiego "tc"?
          • jones Re: Praca w Kanadzie - pytanie do Jones'a 03.01.03, 18:08
            Teachers' college jest na ogol zwiazany z uniwerkiem pod wydzialem edukacji.
            Sprobuj search na University of Toronto, oraz poza Toronto to Windsor, Thunder
            Bay, Sault Ste. Marie, Ottawa.

Jones
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka