Gość: momaan IP: *.eranet.pl 23.02.06, 21:52 witam serdecznie, mam pytanie z którego lotniska jest bliżej do centrum NY city (hotel na Mahattanie lub Greenwich Village) z Newark czy JFK? będę wdzięczna za pomoc, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flipflap Re: do centrum NY skąd bliżej - Newark czy JFK? 23.02.06, 23:32 Z lotniska Newark dostaniesz się szybciej na Manhattan. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: do centrum NY skąd bliżej - Newark czy JFK? 24.02.06, 21:25 Gość portalu: momaan napisał(a): > witam serdecznie, > mam pytanie z którego lotniska jest bliżej do centrum NY city (hotel na > Mahattanie lub Greenwich Village) z Newark czy JFK? > będę wdzięczna za pomoc, pozdrawiam dojazd z obu jest jednakowo paskudny... licz sie ze strata 1+ godzin,najpewniej chyba brac subway z JFK - to mniej wiecej godzina. Newark bez wlasnego samochodu to koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: do centrum NY skąd bliżej - Newark czy JFK? 24.02.06, 21:27 ja też jechałem metrem ,z jfk do Time Squere jedzie się ok.1 godzinę Odpowiedz Link Zgłoś
samo Re: do centrum NY skąd bliżej - Newark czy JFK? 25.02.06, 04:16 Na Newark chyba jakis pociag jedzie, ktory potem trafia na Penn Station na Manhattanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: do centrum NY skąd bliżej - Newark czy JFK? IP: *.nwrk.east.verizon.net 26.02.06, 02:47 Z Newarku lotnisko wsiadasz w kolejke lotniskowa jedziesz do stacji kolejowej Elizabeth tu przesiadasz sie do pociagu i jedziesz na Pen Station w centrum Manhattanu. Koszt calego przejazdu okolo 15 dolcow. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: do centrum NY skąd bliżej - Newark czy JFK? 26.02.06, 03:10 he he do 6 rano blizej jest z JFK, potem jest jednakowo daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) NEWARK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 09:41 autobusy bezpośrednio na dworzec autobusowy według mnie szybciej jadą niż jakiekolwiek połączenie z JFK Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: NEWARK 04.03.06, 00:48 Z EWR - Newark Airport autobus jedzie 30 minut Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: NEWARK 04.03.06, 04:26 30 minut to on jedzie rano jak jest revers lane ale po poludniu jedzie tak jak wszyscu czyli co najmniej godzine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momaan Re: NEWARK IP: *.eranet.pl 04.03.06, 09:17 witam, dziękuję za wszelkie rady...jednak będzie to JFK...a stamtąd najprostszy i najtańszy transport do każdego wybranego hotelu w centrum NYC - by supershuttle...17$ one way, polecam gorąco, szybko, bezpiecznie, niedrogo można zarezerwować miejsce online. www.supershuttle.com Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: NEWARK 04.03.06, 15:20 heheh... czasami mozna sie "przejechac" na takim "najprostszym i najszybszym"...np "w kazde miejsce" oznacza ze jak bedzie z toba jechac 8 osob w tym vaniku, i twoj "wybrany hotel" jakims cudem bedzie ostatni na liscie, to to troche potrwa...ale fakt faktem, na miejsce dojedziesz! pol godziny czy godzina w te czy we wte nie gra roli! Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: NEWARK 04.03.06, 15:22 p.s.: zapomnialem jeszcze dodac, ze te shuttle busy maja jeszcze tendencje do jezdzenia po wszystkich terminalach najpierw (8), aby zabierac gosci ....jezeli wsiadziesz gdzies na poczatku, to gwarantuje conajmniej 20-25 minut jezdzenia po samym lotnisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momaan Re: NEWARK IP: *.eranet.pl 04.03.06, 22:57 cóż ta godzinka w stosunku do wieczności :-) poza tym na wakacjach mam zamiar się nie stresować takim drobiazgiem jak dłuższy niż planowany transfer...od czego jest książka, i-pod z ulubioną muzyką czy po prostu czas na schrupanie paczki precelków :-)...ale za podpowiedź dziękuję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: NEWARK 04.03.06, 23:08 Gość portalu: momaan napisał(a): > cóż ta godzinka w stosunku do wieczności :-) poza tym na wakacjach mam zamiar > się nie stresować takim drobiazgiem jak dłuższy niż planowany transfer...od > czego jest książka, i-pod z ulubioną muzyką czy po prostu czas na schrupanie > paczki precelków :-)...ale za podpowiedź dziękuję :-) masz racje... szczegolnie jezeli to twoj pierwszy przyjazd do NYC... enjoy your stay! gdzie w koncu masz ten hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momaan Re: NEWARK IP: *.eranet.pl 05.03.06, 17:40 ooo, widzę, że kibicujesz mojemu wyjazdowi...jakie to miłe, dziękuję...hotel Deauville, dużo dobrych opinii na tripadvisor, a co najważniejsze lokalizacja dogodna (wydaje się laikowi, co nigdy tam nie był) i cena nie paraliżująca :- )...+ pozytywne nastawienie i będzie genialnie, wiem to już dziś... dzięki za wszystkie dobre słowa i podpowiedzi :-) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś