IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 23:30
hej,

bede w NY i chcialabym sie wybrac nad Niagare. Czy ktos zna moze jakies biura
podrozy organizujace takie wyjazdy 1 lub 2 dniowe z NYC? dzieki za wszelka
pomoc! Ania
Obserwuj wątek
    • peter_b Re: Niagara 18.04.06, 00:02
      Najprosciej i najtaniej bedzie poprostu skorzystac z pociagu lub autobusu a
      nawet z jakis tanich lini lotniczych jak np. JetBlue - masz mase polaczen do
      Buffalo i do Niagary

www.infoniagara.com/transportation/tips/bus.html
      www.amtrak.com/servlet/ContentServer?pagename=Amtrak/HomePage
      www.infoniagara.com/transportation/tips/plane.html
      www.niagara-usa.com/
      No ale jesli mocno chcesz z biurem podrozy to juz na miejscu bedziesz mogla masa
      ogloszen znalesc w Polskich lokalnych gazetach...

Jeszcze jedno zalezy czym ale ladem to bedzie wiekszosc dnia jak nie caly w
      jedna strone z NYC do Niagary wiec 1 lub 2 dniowe to moze niestarczyc na sam
      dojazd/powrot ... np autobusem to 8.5godzin a pociagiem blisko 9godzin...
      • Gość: :)) jeśli masz możliwość przejdź na stronę kanadyjską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:11
        bo są lepsze widoki, ładniej i czyściej

można tez inne ciekawe rzeczy zobaczyć/zwiedzić - jak chhcesz więcej info to
        sprawdź na forum Toronto (są info dotyczące całego Ontario, w tym regionu
        Niagara), przez indeks dotrzesz łatwo do interesujących cię informacji:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25252
        • Gość: Michal Re: jeśli masz możliwość przejdź na stronę kanady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:00
          Zrob rezerwacje na autobus w greyhoud i jedz na wycieczke (po co przeplacac i
          dawac zarobic jakims biurom podrozy)... Ja tak zrobilem i bylo super, duzo mnie
          to nie kosztowalo, spedzilem cudowny dzionek po amerykanskiej stronie, sa tam
          atrakcje, ale nie az takie jak po stronie kanadyjskiej, jednak by wjechac do
          kanady, musisz miec wize, to na miejscu chyba kosztuje jakies 60-80$... Po
          stronie amerykanskiej skorzystaj z mozliwosci zjazdu winda na "dół" wodospadu:)
          a takze jest tam taka specjalna paltforma... niezapomniane widoki!
          Cudowne miejce, koniecznie je musisz zobaczyc... A to ze w dalszej mojej
          podrozy do Chicago dwa razy popsul sie autobus i podstawiali nowy za kazdym
          razem to wielka przygoda i nowe doswiadczenia! Bylo super, a pikanterii dodaje
          fakt ze podrozowalem sam ze zgraja sympatycznych Amerykanow i garstka Amiszów,
          ciekawa kultora, a szczegolnie ich sposob ubierania... szyscy bylismy
          pasazerami frealnych autobusow:)
          W te wakacje chyba udam sie ponownie nad Niagare, chcoc bardzo chcialbym do
          Kanionu Kolorado, jednak jak dla mnie samego to zbyt drogo:(, a szkoda bo to
          moje wielkie marzenie... Jednak moze w tamte rejony zapuszcze sie w przyszlym
          roku, kiedy na dluzej udam sie do Stanow:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka