Dodaj do ulubionych

powrot do pracy

12.05.06, 01:20

Obserwuj wątek
    • kami-danielito Re: powrot do pracy 12.05.06, 01:25
      sorki za szybko kliknelam

napiszcie dziewczyny jak bylo u was z powrotem do pracy, czy wogole
      wrocilyscie, a jesli tak tak jak duze byly wtedy wasze maluszki. ja niestety od
      poniedzialku wracam do pracy, i musze zostawic mojego synka (3 mies) w daycare,
      do prywatnych nianiek jakos nie mam zaufania,napiszcie jak jest u was, gdzie
      zostawiacie maluchy i jak sie z tym czujecie, bo ja sie czuje STRASZNIEEEEEE !
      Wkrotce byc moze przyjedzie moja siostra , chce wziasc dziekanke i poznac
      swojego siostrzenca nie tylko ze zdjec, ale tak od podszewki.
      kamila
      • kotorybka Re: powrot do pracy 12.05.06, 19:38
        Czesc Kamila,

Ja tez wrocilam do pracy kiedy moj maly mial zaledwie 3 miesiace. To bylo dla mnie strasznie trudne.
        Myslelismy o roznych opcjach, takich jak zlobek, home daycare i opiekunka, no i w koncu
        zdecydowalismy sie na nianie, bo zalezalo nam na tym, zeby maly slyszal jezyk polski. Przedtem
        oczywiscie zwiedzilismy kilka daycares i nie podobalo mi sie co tam widzialam: 10-12 malutkich dzieci
        na 3-4 opiekunki, czesto dlugi czas siedza w hustawkach lub fotelikach, latexowe rekawiczki do zmian
        piekuszek, itp. Udalo nam sie znalezc wspaniala polska nianie przez internet i to Wam takze polecam,
        chociaz swietnie rozumiem Twoje rozterki na temat nian (tez takie mialam). Teraz matti ma juz 19
        miesiecy, przeprowadzilismy sie do innego miasta (teraz jestesmy w Kanadzie) i niestety musielismy sie
        rozstac z nasza kochana niania, ale przez nia ten czas wspominam baaaardzo milo. Miedzy innymi
        przez to, ze maly byl w domu z niania, moglam tez kontynuowac karmienie piersia do roku zycia.

Mam nadzieje ze Twoja siostra jednak przyjedzie, chyba najlepiej dla takiego malenstwa jest miec jedna
        lub dwie stale opiekunki.

Marta
        Matti
        Bongo
    • marta2777 Re: powrot do pracy 12.05.06, 02:13
      oj rozumiem Twoj bol :(( ja tez oddaje malego do daycare od wrzesnia na full
      time, ale na razie od czerwca tylko w wybrane dni w tygdoniu. Adas ma
      aktualnie 3 miesiace i prawie 2 tygodnie. Nie mam nikogo zaufanego kto by zajal
      sie nim, tez wole daycare w tej sytuacji. na szcescie daycaer nalezy do dobrych
      i pracuje tam moja kolezanka POlka.
      • kami-danielito Re: powrot do pracy 12.05.06, 02:50
        fajnie masz z ta kolezanka, to juz duzy plus, ja mam nadzieje ze gdzies w lipcu
        przyleci siostrunia, wtedy dopiero bede spokojna, nie wyobrazam sobie zostawic
        go juz teraz tak na zawsze w daycare, przeciez to taki maluszek, ze starszym
        dzieckiem jest chyba latwiej. ja sama nie wiem jak zniose te 8-9 h rozlake,
        chcialabym juz lipiec :-(((((
        • jasti Re: powrot do pracy 12.05.06, 18:06
          Dziewczyny, ile placicie srednio za daycare? Ja chyba tez zaczne rozgladac sie
          za praca. Chociaz szkoda mi zostawic Karolke w daycare (ma juz 16 miesiecy).
          Ale moze chociaz na pare dni w tygodniu.
          Pozdrawiam
    • carina2004 Re: powrot do pracy 13.05.06, 06:59

Czesc,

To moj pierwszy post na tym forum. Jestem mama 14 miesiecznej Sary, od trzech
      miesiecy Sara jest w DayCare trzy razy w tygodniu caly dzien. Mam pewne
      zastrzezenia, naprzyklad w domu ze mna zje normalnie i robi sobie drzemke w
      ciagu dnia, w DayCare nie chce jesc i nikt nie umie jej nakarmic porzadnie,
      spac w dzien tez nie chce, wiec w drodze do domu zasypia mi w samochodzie. Z
      drugiej strony mysle, ze na rozwoj dziecka DayCare to dobra instytucja - od
      malego jest w grupie, ma caly dzien rozne zabawy, a to czytaja bajki, a to
      spiewaja, dzisiaj dzieci robily wlasne fingerprints. Generalnie Sara lubi
      DayCare, a przede wszystkim towarzystwo innych dzieci. Mieszkamy w Texasie,
      Dallas, DayCare to Children's Courtyard, place 200 USD tygodniowo. Nie mam
      skali porownawczej z innymi, ale wydaje mi sie to duzo. Ogolnie jestem
      zadowolona z DayCare, ale wiadomo, ze Matka to Matka i przy wlasnym dziecku
      wszystko zrobi najlepiej.
      Pozdrawiam
      Carina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka