Dodaj do ulubionych

Co opłaca się kupić w Stanach na prezent?

15.05.06, 12:52
Może podpowiecie?
Dla kobiety w wieku 30 l na prezent i jej dzieci..
Obserwuj wątek
    • Gość: 7o84es5w4 Re: Co opłaca się kupić w Stanach na prezent? IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 15.05.06, 21:54
      samolot z przyczepa
    • voyager747 Re: Co opłaca się kupić w Stanach na prezent? 15.05.06, 23:02
      Dla kobiety perfumy(średno dwa razy tańsze niż w Polsce), dla dzieci nie wiem,
      bo się nie znam. Wszystkie markowe ciuchy są dużo tańsze niż u nas.
      • Gość: krzywda Re: Co opłaca się kupić w Stanach na prezent? IP: 83.238.211.* 16.05.06, 13:10
        Zawsze oplaca sie kupic wody toaletowe i zawsze oplaca sie kupic elektronike
        (aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe, akcesoria komputerowe)
    • Gość: S. Re: Co opłaca się kupić w Stanach na prezent? IP: *.hsd1.ma.comcast.net 16.05.06, 00:34
      Dla 30-latki: perfumy, kosmetyki np. Clinique, kolorowke M.A.C. i Bobbi Brown,
      do wlosow tanie i dobre kosmetyki John Frieda. Jesli znasz jej gusty ubraniowe i
      rozmiar, to ciuchy (np. w sieciowkach takich jak Gap, Banana Republic, ktorych
      nie ma w Polsce, albo drozsze markowe np. DKNY, Ralph Lauren). Jesli to dobra
      przyjaciolka albo ktos z rodziny i mozesz kupic cos bardziej osobistego, to
      polecam bielizne z Victoria's Secret. Dla dzieci ciuchy z Gapa, zabawki. Dla
      wszystkich: gadzety elektroniczne. Oczywiscie zalezy ile pieniedzy przeznaczasz
      na prezenty, ale oplaca sie przywiezc np. iPoda, aparaty-cyfrowki, a nawet
      laptopa (chociaz beda problemy z gwarancja).
      • Gość: wiedzma Re: Co opłaca się kupić w Stanach na prezent? IP: *.3web.net 16.05.06, 08:02
        Chyba istnieje "delikatna" roznica miedzy Gap-em a Banana Republic-a?..
        Przyklad:
        www.gap.com/browse/category.do?cid=5736
        www.bananarepublic.com/browse/category.do?cid=5021
    • Gość: jot-23 Re: Co opłaca się kupić w Stanach na prezent? IP: *.hsd1.nj.comcast.net 16.05.06, 01:30
      ludzie co wy z tym "oplacaniem sie" czy wam wszystko sie musi "oplacac"?
      prezent i "oplacanie" sie to dwie zupelnie przeciwstawne rzeczy...
      • Gość: S. Re: Co opłaca się kupić w Stanach na prezent? IP: *.hsd1.ma.comcast.net 16.05.06, 02:51
        Gość portalu: jot-23 napisał(a):

> ludzie co wy z tym "oplacaniem sie" czy wam wszystko sie musi "oplacac"?
        > prezent i "oplacanie" sie to dwie zupelnie przeciwstawne rzeczy...

E tam, troche sie czepiasz :-). "Oplaca sie" nie znaczy w tym kontekscie, ze
        ofiarodawca ma na prezencie zarobic, tylko ze cena jest korzystna w stosunku do
        wartosci prezentu w kraju docelowym. Najwet najbardziej hojny czlowiek wyznacza
        sobie jakies granice ile chce wydac. Wiec jesli mam na prezent powiedzmy 300
        dolarow i moge kupic za to aparat, ktory w Polsce jest dostepny za rownowartosc
        500 dolarow, to taki prezent ma sens. A nie kupie w USA np. naszyjnika z
        bursztynow zeby go zawiezc do Polski, chociaz tez mozna je tu dostac. Czy to
        takie trudne do zrozumienia?
    • marekatlanta71 Re: Co opłaca się kupić w Stanach na prezent? 16.05.06, 03:49
      Mercedes R - prawie o 40% tanszy niz w Europie...
      • cher.okee Re: Co opłaca się kupić w Stanach na prezent? 16.05.06, 05:30
        aha
        a skad masz te dane?
        w USA cena
        www.mbusa.com/models/main.do?modelCode=R350
        $48k za R350
        w Germany cena
        http://www.mercedes-benz.de/content/media_library/germany/mpc_germany/de/mercedes-benz_deutschland/personenwagen/home/produkte/neufahrzeuge/r-klasse/preise/preisliste_r_klasse.object-Single-MEDIA.download.tmp/PL_R_251_06_12April.pdf

EUR44k (Euro) za R350

finance.yahoo.com/q?d=t&s=EURUSD=X
        przelicznik 1.28

podatki extra, zalezy kto, gdzie i jak

no wiec gdzie te 40%???
        • siamlady Prezent z USA 16.05.06, 13:57
          Elektronika jest coraz mnie opłacalna, poniewaz jej ceny w Polsce lecą ostatnio
          na łeb, i róznice sa minimalne, a gwarancja i serwis ...( www.electroworld.pl)

Wielbiciele markowych ciuchów tez się moga zawieść, bo dobre modne marki
          europejskie ( Burberry, DG, Gucci, La Perla) czyli caly tzw fine apparel sa w
          US niestety duzo droższe niż w Mediolanie czy Berlinie.
          Wyroby z GAP czy Banana Republic nie sa chyba zbyt interesujące dla tych którzy
          maja u siebie Zare, Benettona czy Mango.
          A rozumiem że chodzi o cos tańszego niż drobiażdzek z Tiffany czy Jeep Cherokee.

Ja bym powiedziala tak:

Popularne są markowe kosmetyki ( zwłaszcza snobistycznych amerykanskich marek,
          Mac, Brown, Trish McEvoy , Prescriptives, etc nowinki z Sephory czy Bath& Body
          Works), jak możesz trochę wydać to kultowa para szpilek Manolo Blahnik, torebka
          Marca Jacobsa, tunika Juicy Couture...

Na pewno: ciuchy, buty sportowe i sprzęt Nike, Reebok, Puma

ciuchy młodzeżowe, typowe casual jak RLP, jeansy od koloru do wyboru , bielizna
          i kostiumy Calvin Klein, ew. Victoria Secret, pulowerki Tommy Hilfiger, torebki
          i moda młodziezowa Guess, Donna Karan, okulary słoneczne Ray Ban, mokasyny
          Timberland,

a z tanich propozycji:
          fajne ręczniki z frędzlami, dodatki do domu smiesznie tanie w US a drogie w
          Polsce, markowa posciel, oryginalne narzuty, kulinaria
          (- ja przywożę zawsze cinnamon bagels, dobra kawę, owsiankę z dodatkami,
          przyprawy)
          • Gość: JJ Re: Prezent z USA IP: *.hsd1.ga.comcast.net 18.05.06, 06:18
            ja mam dyzurne prezenty dla szfagra z HD.
            On ma bzika na tym punkcie a ceny w Berlinie sa 2 x wyzsze niz tutaj. Nie wiem
            jak teraz ale do niedawna polski dealer Harleya zaopatrywal sie u niemieckiego
            wiec ceny sa "inne".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka