Dodaj do ulubionych

Ciuszki dla chlopcow

30.05.06, 01:36
Witajcie
Dowiedzialam sie ze bede miala dwoch chlopcow,chociaz mam jeszcze czas z
zakupem bo termin na 1 wrzesnia ale mam problem bo w sklepach najwiecej jest
ciuszkow dla dziewczynek moze znacie jakies sklepy gdzie zakupie ciuszki dla
chlopcow Dzla dziewczat sa takie sliczne rozowe a a dla nich to same
marynarze czy naprawde jest taki slaby wybor?
I nie wiem jakie rozmiary kupic bo tutaj to sa inne niz w Polsce Narazcie mam
na 0-3 lub 3-7msc a te kaftaniki to takie dlugie ,pajacyki to maja dziwny
kroj tzn. nogawki sa krotkie
ja nie wiem czy ja jakies ciuszki wybrakowane kupuje czy zeczywiscie sa tutaj
takie kroje ciuszkow
Za odp z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • kashunda Re: Ciuszki dla chlopcow 30.05.06, 02:20
      Chyba najwiekszy wybor i najnizsze ceny maja w Babies r us.Pajacyki i zwykle
      body uzywalam z firmy Carter's.Ladne ubranka chlopiece kupisz w Gap.Ja
      osobiscie uwialbiam ubranka dla chlopcow z Polo Ralph Lauren nie moge sie im
      oprzec i ciagle kupuje cos dla mojego chrzesniaka ,jedyna wada dosc wysoka
      cena.Poszukaj w sklepach ubranek firmy Pumpkin Patch maja naprawde swietne
      ubranka dla maluszkow i bardzo dobre gatunkowo.
    • majenkir Re: Ciuszki dla chlopcow 30.05.06, 12:43
      nika782 napisała:
      > pajacyki to maja dziwny
      > kroj tzn. nogawki sa krotkie
      > ja nie wiem czy ja jakies ciuszki wybrakowane kupuje czy rzeczywiscie sa
      > tutaj takie kroje ciuszkow

Faktycznie, wydaja sie byc nieproporcjonalnie krotkie wzgledem tulowia, ale
      pamietaj, ze jak dojdzie pielucha - bedzie akurat :).
      • marcysiaw1 Re: Ciuszki dla chlopcow 30.05.06, 17:24
        Tak jak kashunda napisala rzeczywiscie fajne ubranka dla chlopcow maja w Gapie
        i dlatego osobiescie bardzo lubie ten sklep i prawie wszystkie ubranka Filip ma
        wlasnie stamtad. Ale tez baby;srus i jeszcze oczywiscie Carters ma super
        gatunkowo ubranka i tez ladne. Polecam! Ale masz racje, ze dla dziewczyunek
        jest duzo ladniejszych rzeczy chociaz moj Filip ma ladne ubranka! Musisz
        chodzic i szukac najlepiej na przecenach. Naprawde sie oplaca!
        Pozdrawiamy
        MArta i Filip
        • mama136 Re: Ciuszki dla chlopcow 02.06.06, 04:49
          czesc

Nie wiem skad jestes, ale ja pochodze z przedmiesci Chicago i uwielbiam H&M
          sklep, w ktorym maja super ciuszki szczegolnie dla chlopcow. Nie dosc ze sa
          ladne europejskie (Sklep jest angielski) to jeszcze tanie. Ubieram tam synka od
          urodzenia i odkad pamietam, dostaje on duzo komplementow.

bardzo polecam
          • madziabd1 Re: Ciuszki dla chlopcow 02.06.06, 05:49
            ja H&M znam i bardzo lubie jeszcze z Polski, niestety u nas jeszcze nie ma,
            najblizej od jakiegos czasu w San Francisco, no i nie maja chyba sklepu
            internetowego niestety. Tak tylko dla scislosci sprostuje, ze sklep jest
            szwedzki
    • hannamay Re: Ciuszki dla chlopcow 30.05.06, 21:09

gymboree ma przesliczne ubranka dla chlopcow i dziewczynek.sama popatrz:

www.gymboree.com/shop/dept_mixandmatch.jsp?FOLDER%3C%3Efolder_id=3315407&bmUID=1149015889562

w the chilredn's palace tez cos fajnego znajdziesz:

www.childrensplace.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?exp=n&storeId=10001&langId=-1&catalogId=10001&categoryId=24651&catTree=24651,24704&clearance=0
      i w gap'ie i w old navy. dziewczece ciuszki bardziej sie rzucaja w oczy bo
      kolorowe i z kokardkami - typowe. ale chlopcow mozesz tak wspaniale na malych
      dzentelmenow stroic, ach ... :) powodzenia!
    • marta2777 Re: Ciuszki dla chlopcow 31.05.06, 02:19
      Wow!! Gratuluje blizniakow !!! Brawo !!!

Gap i Carters - mozna kupic u nich duzo fajnych ciuszkow, takze w neutralnych
      kolorach. Wydaje mi sie, ze rowniez Talbots ma fajowe. Mam pare bardzo ladnych
      komplecikow od nich, ktore dostalam w prezencie. Co do nieproporcjonalnsoci to
      faktycznie dobrze ktoras z przedmowczyn zaznaczyla, ze pielucha jak dojdzie to
      bedzie wszystko ekstra lezalo.
      No i nie polecam kupowac bodziakow zakladanych przez glowe na pierwsze dwa
      miesiace. Ja takowych prawie nie wykorzystalam. Strata pieniedzy. Wlasciwie to
      piersze dwa miesiace "przebidowalismy" na zwyklych spiochach :-)
      najwygodniejsze w obsludze jak dla mnie.
    • doris-ek Re: Ciuszki dla chlopcow 31.05.06, 02:51
      Kupuje w NORDSTROM (www.nordstrom.com) a ostatnio prawie wylacznie sklepie z Texasu (mieszkam
      w Houston) www.bestdressedkids.com

To ostatnie polecam bardzo (najlpeszy sklep i pomoc jak u babuni), wlasnie maja "shipping free special"
      i oczywiscei no tax jezeli jestes poza Texasem (ja niestety place). Jestem wierna marce "mullberribush"
      "y" zamienione na "i". Dla maluchow tylko ZUTANO.

Jestem matka 5 i 2 latka.
      • doris-ek Re: Ciuszki dla chlopcow 31.05.06, 03:54
        zapomnialam dodac ze cottom blu ma fajne portaski:o) Jakosc rewelacyjna.
        Ralph Lauren ok ale krotkie/ciasne a ja mam wielkoludkow. Moj 2 latek nosi 4T a 5 latek 8.

no i ENDO od cioci i babci zadaje europejskiego szyku;o)
        • kashunda Re: Ciuszki dla chlopcow 31.05.06, 04:39
          Ubrania Ralph Lauren sa chyba stworzone dla mojej corki,bardzo bardzo chudej(22
          miesiace 23 funty wagi)poniewaz sa bardzo szczuple teraz nosi rozmiar 2t (dol)
          3t gora.
          • doris-ek Re: Ciuszki dla chlopcow 31.05.06, 05:40
            Kashunda wrote:
            Ubrania Ralph Lauren sa chyba stworzone dla mojej corki,bardzo bardzo chudej(22
            miesiace 23 funty wagi)

Masz racje, dla drobnych dzieci RL to idealna marka. U mnie sie nie spisala, ale ja mam synkow
            wzrostowo "off the charts" dzieki za przypomnienie:o) No i Aniutkowe sugestie podrzucam, Absorba i
            LeTop. Wlasnie pakuje ubranka po moich synkach dla siostry ktora sie spodziwa w Sierpniu wiec jestem
            na czasie:o))))

• aniutek Re: Ciuszki dla chlopcow 31.05.06, 04:23
        moj synek juz duzy ;) 14 lat ale nadal kupuje mu ciuchy glownie w gapie, aberocombie i oakley.
        dla malych chlopczykow polecam gapa, male europejskie sklepy i ebay,
        www.oliebollen.com/Default.aspx?cc=go
        zutano sliczny jest na zuzke niestety wszystkie spodnie byly za szerokie i za krotkie, jest sznasa,ze na
        chlopcow beda dobre ;) maja sliczne PJ, spiochy na ramiaczka w drobne paski ( dla corki kupowalam
        chlopiece bo lubie granatowe, zdecydowane kolory, a rozowy nie za bardzo)
        absorba- ma swietne spiochy, PJ, ciuszki dla niemowlat - piekne, miekkie, przemyslane i w dobrym
        gatunku
        poszukaj firmy rock star baby- maja fajne ciuchy :) udalo mi sie kupic w sklepie w NYC

www.gymboree.com/shop/asst_department.jsp?FOLDER%3C%3Efolder_id=751391&bmUID=1149041606006
        - dobre gatunkowo i fajne
        a czy znasz oshkosh? - jeansy ogrodniczki maja super!!!
        zobacz tutaj
        www.thebabymarketplace.com/securestore/c25002.2.html
        a blizniakow zazdraszczam okrutnie ;) i zycze wszystkiego najlepszego!!!!!
    • madziabd1 Re: Ciuszki dla chlopcow 31.05.06, 05:22
      Gratuluje podwojnego szczescia!!! Co do firm sprzedajacych ciuszki dla
      maluszkow, to nie mam wiele do dodania, no moze Vitamins, ale mam pewne
      sugestie dotyczace rozmiarow. Chyba dobrze zebys zaopatrzyla sie w takie
      poczatkowe ubranka - pajacyki, koszulki itd w rozmiarach newborn, albo i
      preemie, bo jak wiadomo, blizniaki rodza sie czesto dosc male i wczesniej. Na
      poczatku radze myslec o wygodzie ubierania maluszkow, polecalabym spioszki,
      body rozpinane z przodu na cala dlugosc, a zapomniec o ubrankach z zapieciami z
      tylu przez cala dlugosc czy zakladanymi przez glowe.
      Zycze przyjemnych zakupow.
      Magda
    • bozena73 Re: Ciuszki dla chlopcow 31.05.06, 15:14
      a ja uwielbiam H&M dla chlopcow..w koncu cos kolorowego, fajnego a nie powazne bure kolory..
      no i gymboree tez maja fajne rzeczy...
      PS. ale i tak dla dziewczynek jest tysiace piekniejszych rzeczy...jeszcze jeden powod aby miec
      dziewczynke :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka