Dodaj do ulubionych

do dziewczyn z chicago

03.06.06, 05:22
poleccie mi prosze sklep z meblami (chodzi mi glownie o sofy), z ktorego
bylyscie zadowolone (cena, dostawa, ew. mozliwosc otrzymania karty
kredytowej). Chodzi mi o jakis inny sklep niz ikea. Moze ktos kupil meble w
ValueCity Furniture, Ashley F.,Harlem F. Warto tam zajrzec?
dzieki
pozdrawiam
karolina
Obserwuj wątek
    • iemilka Re: do dziewczyn z chicago 03.06.06, 05:45
      Ja kupilam meble w Ashley, okolo roku temu. Jestem z nich bardzo zadowolona i
      bardzo je lubie. Jezeli bym miala kupic jeszcze raz, tez bym tam kupila. Sa
      stosunkowo tanie ( ale bez przesady ) i w miare dobre jakoscowo, tzn.
      najczesciej nie jest to pelne drewno, ale wyglada super. Kupilam tam sofe i
      meble na ksiazki i komputer (taka mala biblioteka), jak napisalam nie jest to
      lite drewno, ale w tej cenie nie kupisz nigdzie prawdziwych drewnianych mebli.
      Warto zajechac i zobaczyc samemu. Co do dostawy to odbieralismy sami , wiec nic
      ci nie powiem o tym.
    • magdula330 Re: do dziewczyn z chicago 03.06.06, 05:45
      Ja swoja kanape kupilam w komfort furniture,polska hurtownia mebli przy
      Belmont&Oak Park (moze Narraganset),polska kanapa solidnie
      zrobiona,rozkladana,wygodna do spania,cena ok $600,sluzy mi juz 5 lat,teraz
      przymierzam sie do kupna foteli w tym samym kolorze,wiem ze sklep daje kredyt.
    • kashunda Re: do dziewczyn z chicago 03.06.06, 15:23
      Swoje sofy kupilam w Harlem Furniture,jezeli chodzi o jakosc to jest raczej
      dobra.Chcielismy kupic je na kredyt,mieli wtedy promocje intrest free jak
      splacisz w ciagu 6 miesiecy i niewiem dlaczego ale mielismy z dostaniem tego
      kredytu jakies problemy pomimo super historii kredytowej.Pani sprzedawczyni
      niby nie mogla dodzwonic sie do bankow ktore daja ten promocyjny kredyt .Coz
      ostatecznie zdecydowalismy sie kupic meble za gotowke.Ogolnie sprzedawcy
      probuja ci wcisna c rozne dodatkowe opcje ,zabezpieczenie mebli przed plamami
      itp,ktore moim zdaniem sa tylko wyrzuceniem pieniedzy w bloto.Innym sklepem
      meblowym ktory polecam jest www.roysfurniturecompany.com/homepage.html
      • bella41 Re: do dziewczyn z chicago 03.06.06, 16:45
        co prawda nie jestem z chikago, ale 2 mies. temu kupilam fotele i kanapy w
        polskim sklepie /oczywiscie polskie/-sa piekne, duzo lepszej jakosci od
        amerykanskich dostepnych w tej cenie, wygodne, po prostu super
        • bella41 Re: do dziewczyn z chicago 03.06.06, 16:47
          chiCago, rzecz jasna
      • amj02 Re: do dziewczyn z chicago 03.06.06, 16:50
        kashunda napisała:

> Swoje sofy kupilam w Harlem Furniture,
        > Ogolnie sprzedawcy
        > probuja ci wcisna c rozne dodatkowe opcje ,zabezpieczenie mebli przed plamami
        > itp,ktore moim zdaniem sa tylko wyrzuceniem pieniedzy w bloto.

Absolutnie nie zgadzam sie z tym co napisalas. Moim zdaniem nie masz racji.
        Kiedys tez tak myslalam az do momentu kiedy spalil mi sie dom 1.5 roku temu.Tuz
        ( 3 tyg) przed pozarem kupilam skorzane kanapy wlasnie z Harlem Furniture.Kiedy
        poszlam odkupywac te same kanapy pani ,ktora wczesniej mi je sprzedawala
        powiedziala mi,ze ja mam ubezpieczenie na nie. Ja zupelnie o tym zapomnialam a
        moze nawet nie przywiazalam uwagi do tego. Efekt byl taki ,ze dostalam nowe
        kanapy praktycznie za darmo. Musialam jedynie dolaczyc raport z Fire
        Deparment.Mialam tez nowe meble z Carson na ,ktore mialam ubezpieczenie.
        NIestety stracilam ubezpieczenie gdyz firma czyszczaca zabrala mi je do
        czyszczenia. Gdybym zglosila do Carson w ciagu 90 dni o pozarze to dostlabym
        nowe.Reasumujac to wszystko moze wydaje ci sie ,ze wyrzucasz pieniadze w bloto
        ale tak naprawde nigdy nie wiesz co moze sie zdazyc. Mi nigdy nie przyszlo do
        glowy ,ze moze spalic mi sie dom.
        • kashunda Re: do dziewczyn z chicago 03.06.06, 18:10
          Tylko ze ja nigdzie nie mowilam o _UBEZPIECZENIU_ Chodzilo mi o to
          tinyurl.com/pqyfb bylo o tym glosno jakies trzy lata temu,zdaje sie ze
          byl o tym reportaz na 20/20 albo Primetime.
          • amj02 Re: do dziewczyn z chicago 03.06.06, 22:09
            Angela to wlasnie oni wymienili mi meble. Trwalo to chyba 3 miesiace. Tak,ze
            uwazam ,ze warto bylo. Jedna wazna uwaga jest taka ,ze jezeli wykupujesz taka
            opcje to musisz pamietac, ze nie mozna samemu czyscic , czy dzwonic po inna
            firme. Musisz zadzwonic do nich , inaczej tracisz gwarancje tak jak mi sie
            przytrafilo z reszta mebli. Masz na to 90 dni.Ja w calym tym moim zamieszaniu
            po pozarze nie pamietalam ,ze mam gwarancje na pozostale meble , dywany itd.
      • amj02 Re: do dziewczyn z chicago 03.06.06, 21:47
        kashunda napisała:

> dodatkowe opcje ,zabezpieczenie mebli przed plamami
        Tym wlasnie zajmuje sie ubezpiecznie np. Harlem Forniture czy innego sklepu.
        Jesli wykupujesz dodatkowa opcje np. zabezpieczenie mebli przed plamami .
        Zaplamisz i plama nie zejdzie to do nich nalezy przyjechac do ciebie do domu i
        wyczyscic. Jesli sie nie da wowczas wymienic.
        Sama przez to wszystko przeszlam i wiem ,ze to co napisalam jest prawda.
        • kashunda Re: do dziewczyn z chicago 03.06.06, 22:18
          Czy przeczytalas zawartosc linku ktory zamiescilam w poprzednim poscie?Ja mowie
          wlasnie o tej opcij i jak widac w praktyce nie tak pieknie to wyglada.
          • amj02 Re: do dziewczyn z chicago 03.06.06, 23:03
            Tak przeczytalam. W przypadku moich kanap z Harlem sie sprawdzilo gdyz dostalam
            nowe. Zas z pozostalymi odrzucono ze wzgledu ,ze nie ich firma czyscila i
            stracilam gwarancje. Zawsze wykupywalam dodatkowa gwarancje na meble czy sprzet
            typu tv itd. W wiekszosci przypadkow nie korzystalam gdyz nie bylo takiej
            potrzeby. Moze ze 3 lata temu kupilam dzieciom lozka w Harlem. Wygladaly bardzo
            masywnie. Po tyg jedno lozko sie zawalilo (polamaly sie deski na ktorych lezal
            materac). Miesiac trwalo za nim mi wymienili ale wymienili. Faktem jest ,ze to
            wszystko kosztuje duzo zachodu ,cierpliwosci i zdrowia.
            • kashunda Re: do dziewczyn z chicago 04.06.06, 15:57
              Po tyg jedno lozko sie zawalilo (polamaly sie deski na ktorych lezal
              > materac). Miesiac trwalo za nim mi wymienili ale wymienili. Faktem jest ,ze
              to
              > wszystko kosztuje duzo zachodu ,cierpliwosci i zdrowia.
              Zdaje sie ze w tym przypadku wymiana mebli odbyla sie w ramach gwarancji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka