Dodaj do ulubionych

niewazny paszport a powrot do polski

IP: *.cable.mindspring.com 18.08.06, 02:16
hej, czy ktos z was wie czy mozna wrocic na niewaznym paszporcie do polski?
taka infotmacja jest na stronie polskiego konsulatu, ale w praktyce linie
lotnicze mnie zawrocily. co moge zrobic? bilet przesunelam na wtorek, czasu
malo a mam jechac na slub. wiem ze powinnam wiedziec ze paszport mi sie
konczy, ale sami wiecie jak to jest czlowiek zabiegany a paszport sie zmienia
raz na 10 lat :( jesli macie jakies info prosze podzielcie sie, justyna
Obserwuj wątek
    • Gość: konsulgdynski Powrot do Polski. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 07:35
      W najblizszym polskim konsulacie dostaniesz jednorazowy
      dokument uprawniajacy Ciebie do powrotu do kraju.
      Linie lotnicze sprawdzaja w zasadzie Twoja tozsamosc
      a nie waznosc paszportu. Probuj ponownie.
      • Gość: re linie też sprawdzają ważnoeść (od zawsze) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 09:51
        ale przecież to nie jest problem z wyjazdem ale z powrotem - może trzeba było
        próbować to wytłumaczyć liniom lotniczym
      • Gość: darek Re: Powrot do Polski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 09:51
        Nic sie nie martw, ja wrocilem do polski niedawno z paszportem przeterminowanym
        o 6 lat, nie bylo zadnych problemow na JFK czy w wawie. W wawie wbili mi
        jedynie pieczatke przylotu z wpisem ze powinienem wymienic paszport - to tyle !!

Milej podrozy !!
      • Gość: Justynka Re: Powrot do Polski. IP: *.cable.mindspring.com 18.08.06, 13:41
        dziekuje slicznie za odpowiedzi, podnioslo mnie to na duchu, wlasnie ide do
        konsulatu, a wczoraj juz byl nie czynny jak chcialam sie cos dowiedziec. po tym
        jak przebukowalam bilet i pojechalam na lotnisko zapytac to powiedzieli mi ze
        poprostu musze wyrobic nowy paszport... oki wychodze mam nadzieje przynajmniej
        jeszcze raz dziekuje :*
        • Gość: kret Re: Powrot do Polski. IP: *.proxy.aol.com 19.08.06, 05:31
          Gość portalu: Justynka napisał(a):

> wlasnie ide do konsulatu, a wczoraj juz byl nie czynny jak chcialam sie cos
          dowiedziec.

> ...pojechalam na lotnisko zapytac to powiedzieli mi ze ...

Kobieto, czy tam gdzie jestes nie ma telefonow?

• Gość: he he potem piszą jakie problemy mają z polskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 17:09
            paszpotem i jak to ich poniewierają, bo okienko zamknięte jak ktoś jedzie o 18...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka