Dodaj do ulubionych

sklepy dla niemowlat

16.09.06, 23:49
Wiem, ze temat juz przewijal sie, ale dawno temu. Jakie sklepy znacie i
polecacie w NYC i okolicach z ciekwaym wyborem sprzetu i mebli dla malych
dzieci? Ktos kiedys wspominal o sklepie sprowadzajacym wozki z Polski albo
Europy. Gdzie go mozna znalesc?
Bylam w Babies'R Us i Bye bye baby, ale wzornictwo nie jest w moim klimacie,
do tego pierwszy mial np praktycznie tylko wozki Graco.
Znalazlam na razie cos takiego:
www.minijake.com/index.cfm
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: sklepy dla niemowlat 16.09.06, 23:59
      FAO Schwarz ma fajne rzeczy (meble i wozki tez) dla niemowlat.
    • claudia207 Re: sklepy dla niemowlat 17.09.06, 00:10
      Czy spotkalscie sie kiedys z podobnymi kolyskami?
      www.cariboo.us/bassinets.cfm
      Bardzo mi sie podobaja, ale naleza do tych drozszych. Moze sa podobne innej firmy.
      • edytkus Re: sklepy dla niemowlat 17.09.06, 01:20
        moin zdaniem wygladaja na niestabilne, balabym sie w tym dziecko polozyc
      • majenkir Re: sklepy dla niemowlat 17.09.06, 13:52
        claudia207 napisała:
        > Czy spotkalscie sie kiedys z podobnymi kolyskami?

Wygladaja jak kosze na brudna bielizne :(.
        • kashunda Re: sklepy dla niemowlat 17.09.06, 16:38
          majenkir napisała:
          Wygladaja jak kosze na brudna bielizne :(.

..lub jak pasniki dla zwierzyny lesnej.

• claudia207 Re: sklepy dla niemowlat 17.09.06, 17:39
            Albo jak suszarka do bielizny. Wszystko rzecz gustu i indiwidualnych skojarzen.
            Mnie sie podobaja, poza tym mozna je zlozyc, gdy juz nie sa potrzebne, i schowac
            na dno szafy. Wszystkie inne, jakie widzialam, zagracaja pozniej dom.

Nie o ocene pytalam, ale o miejsce, gdzie mozna kupic cos podobnego, albo o
            adresy sklepow, gdzie mozna kupic cos poza zwykla monotonnie zwyklych sieciowych
            sklepow.
            • aniutek Re: sklepy dla niemowlat 18.09.06, 01:18
              oo nie sie bardzo podobaja takie kolyski :)
              lekkie, mozna uprac, zlozyc i nie zagraca, bardzo fajne, nie dotarlam nigdy do tej strony i chyba dobrze
              ;) bo wszytsko mi sie podoba heheheh
              polecam krzesla stokke, sama nie mialam dla Zuli ale wiem od znajomych, ze sa swietne- przemyslane
              i starczaja na cale dziecinstwo!!! mnie do szalu doprowadza to ciagle kupowanie i wywalanie bo
              dzieciak wyrosl..... nie mam miejsca na trzymanie wiec oddaje albo wystawiam na chodnik. Mocno
              polecam ikea- maja fajny design, tani wiec nie szkoda wywalic, np ich high chair chyba kosztuja okolo
              $20 a wygraly u nas z innymi za setki- latwo sie myja - cale!!!, sa banalnie proste w obsludze, nogi
              mozna odjac i schowac to to do szafy, stabilne i estetyczne bez zbednych ulepszen.
              a wozek moze sprobuj zamowic w PL? maja hmmmm swietne :)
              o taki sklep na przyklad w warszawie - www.familyshop.com.pl/, odpowiadaja na maile, ja
              wybralam na internecie, Mama odebrala i wyslala do mnie ale byc moze moga wyslac sami do USA, jesli
              przesylka jest dosc droga okolo $100 ale wozki sa sliczne :)
              w NYC najlepszy sklep z wozkami to ten
              Albee's Baby Carriage Co.
              715 Amsterdam Avenue
              New York, NY
              212.662.5740 maja swoja strone www.specialtybaby.com/ cierpliwi do bolu, odpowiedza na
              kazde pytanie i nie sprzedaja zadnego kitu tzn w ich sklepie nie ma bubli tzn miedzy innymi wozkow
              graco ;)
              wiele rzeczy kupilam na ebay, z anglii, czy second hand butikowych, jest kilka fajnych sklepow w east
              village, sporona brooklyn heighs i dumbo, nasz ulubiony prowadzony zreszta przez Polakow the toy
              box/heights kids 85 pinneaple street, brooklyn heights, ny tel 718 222 4271 moja swietne zabawki,
              dobry wybor wozkow, duperelek dzieciowych- butelki smoczki, sippy cups, ciuchy etc.
              ubrania firm na crocodlillo, gymboree, hanna anderson, zutano - choc dla chudej zuzy zawsze byly za
              szerokie, wiele ciuchow z gapa- szczegolnie pizamy, jeansy i sweat pants i shirts.
              Pytaj Claudia :) jak wiem to odpowiem, jeno przestrzege nie kupuj za duzo!!! ja niby juz doswiadczona
              ale chyba jakiegos zacmienia umyslu dostalam, nakupilam ciuchow i wszytskiego ( nosidel,wozkow,
              high chairs, kocykow ) jakbym spodziewala sie trojaczkow heheheh.na pewno bedziesz mialam baby
              shower- lepiej zrob gdzies liste bo na bank dostaniesz wiele rzeczy zbednych czy nie w Twoim stylu a i
              gosciom latwiej sie zdecydowac jak wiedza co potrzebujesz, co Tobie sie podoba.
              ech ale fajny okres w zyciu przed Toba :)
              • claudia207 Re: sklepy dla niemowlat 18.09.06, 04:05
                Dzieki za rady i adresy. Na razie robie liste tego, co chce kupic, a pozniej
                zobacze, co kupie sama, a co wloze na liste w sklepie. Krzeslo stokke juz na
                liscie jest :-)
                Wozek raczej nie zamowie na odleglosc mimo, ze oferta w PL jest bardzo ciekawa,
                bo musze sama obejzec na zywo zanim zdecyduje sie. Moi znajomi maja inne
                potrzeby wozkowe niz ja, wiec nie moge zdac sie na ich rade.
      • claudia207 Re: sklepy dla niemowlat 08.11.06, 19:43
        Cariboo mial recall na dwie swoje kolyski. :-(
    • kashunda Re: sklepy dla niemowlat 17.09.06, 18:24
      Obawiam sie ze to co sie Tobie podoba niestety bedzie kosztowalo wiecej niz
      masowa produkcja ktora znajdziesz w Babies r Us itp.Moze sprobuj poszukac na Ebay.
    • bozena73 A znasz ten sklep? 08.11.06, 20:11
      Bylam ostatnio na jego otwarciu na Madison Avenue..bardzo fajne rzeczy!!!
      www.egiggle.com/--

Zapraszam na forum Mamy w Stanach

Jestem Smokiem! Halloween 2006

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka