Dodaj do ulubionych

jaka spacerowka + spacerowa "terenowa"

23.09.06, 05:42
Dziewczyny, jaka spacerowke polecacie? szukam lekka oczywiscie, rozkladajaca
sie na plasko, i wygodna do podrozy np samoloetem. Ogolnie szukam czegos co
jest wygodne do podrozy dla nas jak i dla dziecka, ktore mialoby w niej
czesto w czasie tych podrozy spac, wiec dlatego zalezy mi na rozkladanej na
plasko.Wiem , ze takie istnieja bo zaobserwowalam na lotniskach, ale glupia
nie pytalam o producenta.

Ja posiadam fajna "terenowa" spacerowe Zooper Boogie, ale jest dosc duza i na
pompowanych kolach. A propos, czy ktos kiedys pokusil sie na podrozowanie
samolotami z terenowymi wozkami. Czy polecacie brac ze soba wozek terenowy
czy raczej lekka spacerowka jest rozsadniejszym wyborem?
Obserwuj wątek
    • marcysiaw1 Re: jaka spacerowka + spacerowa "terenowa" 23.09.06, 16:45
      My mamy McLaren Techno XT, leciutka jak piorko, rozklada sie na plasko, wygodna
      dla dziecka (Filip ja uwielbia), sklada sie jak parasolka, ma przedluzana
      budke, bardzo fajna. POlecam
      Pozdrowienia
      Marta
      • claudia207 Re: jaka spacerowka + spacerowa "terenowa" 24.09.06, 00:35
        Moja kolezanka bardzo mi polecala ten wozek. Czy to jest Twoj glowny wozek, czy
        tylko do podrozy?
        • marcysiaw1 Re: jaka spacerowka + spacerowa "terenowa" 27.10.06, 16:49
          jezdzilismy tym wozkiem od czerwca do tej pory. Ja sie Filip urodzil w styczniu
          mialam pegPerego venezia i tezraz tez go wyciagnelam na zime, ma spiworek na
          nozki i jest gleboki i cieplejszy. Ale ciezki! Zime przelatam a na wiosne znow
          wyciagne mclarena.
          Pozdrawiam
          Marta
      • kotorybka Re: jaka spacerowka + spacerowa "terenowa" 26.09.06, 02:05
        My też mamy Maclaren Techno XT - jest naprawde super, lekki, składa się w mały prostokąt, jest dość
        wąski (dobry do np. manewrowania po sklepach), i do tego nie ma tych najmniejszych kółek. Polecam. Nie
        nadaje się jednak na warunki zimowe, więc mamy jeszcze trzy-kołową terenówke Mountain Buggy Urban,
        który wg. mnie jest najlepszym wózkiem - hands down.
    • mart44 Wasze opinie o wózkach Kolkraft ? 18.10.06, 11:43
      Drogie Mamy w Stanach
      poszukuję wózka podwójnego, który pomieści naszego 13miesięcznego (teraz) synka
      i dzidziusia który urodzi się za ok 5mcy.
      Znaleźliśmy ofertę wózka Kolkraft Tandem Stroller (
      www.babyage.com/products/kt001ecl_kolcraft_kolcraft_tandem_stroller.htm )
      Opinie o nim są dość pozytywne, jednak podobno ciężko się go prowadzi.
      Czy możecie coć doradzić, czy macie jakieś doświadczenia?

Pozdrawiam
      • kashunda Re: Wasze opinie o wózkach Kolkraft ? 18.10.06, 16:35
        Moja znajoma uzywala ten wozek dla swoich dzieci .Nie miala dobtrej opinii o tym
        wozku ,ciezki ,trudny do prowadzenia ,czesto odpadaly kolka.Kolejny wozek ktory
        miala to graco i tez zaraz sie go pozbyla.Teraz uzywa peg perego aria
        www.barebabies.com/pegpeartwst21.html i jest bardzo zadowolona.
      • claudia207 Re: Wasze opinie o wózkach Kolkraft ? 19.10.06, 02:23
        Z wlasnego doswiadczenia nic nie doradze, ale wyczytalam opinie o tej firmie
        twierdzace, ze jakosc poprawila sie, ale nadal nie jest taka jak Maclarena czy
        Peg Perego i ze firma produkuje najlepsze z niedrogich wozkow na rynku.
        • kashunda Re: Wasze opinie o wózkach Kolkraft ? 19.10.06, 02:41
          Moja kolezanka bardzo duzo spaceruje ,tak wiec dla niej ten wozek byl naprawde
          ciezki w obsludze.Peg Perego co roku wprowadza nowe kolory tapicerki i starsze
          modele mozna kupic na duzej wyprzedazy ,znajoma kupila swoj z lekko powyzej $200.
          • mart44 Re: Wasze opinie o wózkach Kolkraft ? 21.10.06, 11:59
            Mam pytanie - czy ta koleżanka ma bliźniaki czy dzieci w małej różnicy wieku? Bo
            ja właśnie będę miała do wożenia maluchy z różnicą 18miesięcy. Nie sądzę, żeby
            waga dzieci łącznie przekroczyła 25kg, a to chyba ma znaczenie przy prowadzeniu
            wózka.
            Peg Perego fajny, ale ja niestety(?) mieszkam w Polsce i tu promocje nie
            dochodzą.:/ Nawiasem mówiąc czy jest jakaś amerykańska emama, która zajmuje się
            sprzedażą wysyłkową? A może jest taka, która zechciałaby się tym zająć?;)
            • claudia207 Re: Wasze opinie o wózkach Kolkraft ? 21.10.06, 14:29
              Czy jest w Polsce Maclaren? To ta sama klasa wozkow jak Peg Perego.
            • kashunda Re: Wasze opinie o wózkach Kolkraft ? 21.10.06, 14:55
              Pomiedzy dziecmi mojej kolezanki jest 20 miesiecy roznicy.Teraz starsza
              dziewczynka ma 3 latka i nadal na dluzsze wyprawy jezdzi w wozku.Szczerze mowiac
              niewiem czy ten wozek kolkraft sprawdzi sie na polskich drogach.
              • mart44 No to kanał.:/ 21.10.06, 23:39
                Kolejny wózek odpada. Peg Perego w cenach około 2000, a Maclareny mi nie
                odpowiadają - muszę mieć wózek typu "tramwaj" bo inaczej świat wokół mnie stanie
                się niedostępny - łącznie z przychodnią.:/
                • aniutek Re: No to kanał.:/ 22.10.06, 00:14
                  wiesz widzalam tutaj na ulicach fajne wozki 3 kolowe gdzie z przodu siedzialo male dziecko a jakby
                  pod nim starsze, wygladalo to bardzo rozsadnie i w miare compact.
                  postaram sie poszukac jakiegos linka jesi Cie takie rozwiazanie ineteresuje.
                  anka
                  • inanna1 Re: No to kanał.:/ 27.10.06, 07:27
                    Ogromnie podoba mi sie twoj opis trzykolowca z dwoma miejscami!! Wlasnie sie
                    przeprowadzilismy z Polski do Santa Cruz, CA (jest tam kto??) i mecze sie na
                    dwoch wozkach, ktore dostalismy gratis w ToysRUs.
                    Pilnie potrzebuje cos kupic. POLECAJCIE PROSZE!
                    Nie mam tu niestety sklepu z wozkami. Na mysl o wyprawie do "miasta" robi mi
                    sie slabo, bede chciala cos kupic w internecie.:))
                    • kotorybka Dla dwójki... 27.10.06, 15:32
                      Ja mam też taki Maclaren podwójny:

shop.mbeans.com/istar.asp?a=6&id=A112021!MACLA&csurl=%2FiStar%2Easp%3Fa%3D29%26search%3Dtechno%2Btwin%26

Kupiliśmy dla synka i jego kuzynki - mają jedną nianię. Bardzo nam odpowiada - lubię to, że dzieci
                      siedzą obok siebie (często się razem bawią), wózek jest na tyle wąski że wjedzie we wszystkie drzwi,
                      składa się bardzo kompaktowo, oba oparcia można położyć na płasko. Lubię go. Dodam, że dzieci są w
                      różnym wieku - ponad 2 lata i 13 miesiecy i oboje wygodnie siedzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka