Dodaj do ulubionych

Ślub w USA - może Las Vegas

23.10.06, 11:36
Zastanawiam się nad zorganizowaniem ślubu w USA, ale oczywiście nie jestem
Amerykaninem - chcielibyśmy po prostu zarzeć ślub będąc tam na wakacjach -
bez żadnej pompy etc, po prostu zwykły ślub - czy ktoś orientuje się może czy
jest to możliwe i jakie są warunki takiego eksperymentu? Oczywiście jeśli
byłoby możliwe to najchętniej w Las Vegas :)
Obserwuj wątek
    • seatac Ślub w USA - może Las Vegas 23.10.06, 12:48
      Jesli traktowac slub w Vegas jako eksperyment, to tutaj sa warunki korzystania
      z "laboratorium": www.vegas.com/weddings/legal.html
      Pozdrowienia i powodzenia...
      T.
    • voyager747 Re: Ślub w USA - może Las Vegas 23.10.06, 19:12
      Coś wiem na ten temat, odezwij się na maila gazetowego.
      • Gość: Gosc portalu Re: Ślub w USA - może Las Vegas IP: *.precisiondrilling.com 23.10.06, 19:53
        musisz tylko pojsc do biura wydajacego licencje malzenskie wraz ze swoja
        przyszla druga polowa i przedstawic polskie paszporty, podpisac cyrograf a
        potem do kapliczki powiedziac "tak" Bardzo prosto i przyjemnie, sama tak
        zrobilam 2 miesiace temu i bardzo sie nam podobalo :)
        Polecam kapliczke "Graceland"
        • smiglostopy Re: Ślub w USA - może Las Vegas 30.10.06, 20:19
          ja rok temu. co prawda nie moge sobie teraz przypomniec jak sie nazywala
          kaplica, ale brala tam slub siostra paris hilton :)

do autora watku:
          slub w vegas to moim zdaniem super pomysl. trzeba tylko odstac troche w kolejce
          do urzedu. formalnosci prawie zadne. wystarczy id i podpis. po uzyskaniu
          licencji z urzedu trzeba przeprowadzic ceremonie. wybor jest olbrzymi (nawet
          maja drive thru:) swiadek jest zapewniony, podobnie jak zdjecia, video,
          limuzyna, elvis, itp :) znajomi mowili nam, ze ceremonia wygladala duzo fajniej
          niz w NY czy na florydzie...

w nevadzie w odroznieniu od wiekszosci innych stanow nie jest wymagany 24
          godzinny okres od uzyskania licencji do ceremonii, tak wiec mozna zawrzec
          zwiazek malzenski w godzine.

polecam zamowic hotel wczesniej. nam sie udalo znalezc fajny pokoj w
          stratosphere na 20-ktoryms pietrze, z fajnym widokiem za $30 za dobe! ceny w
          recepcji w tym okresie ok $150...
          www.stratospherehotel.com/
          dobre zrodlo poszukiwan to:
          hotels.com
          expedia.com
          • voyager747 Re: Ślub w USA - może Las Vegas 30.10.06, 23:00
            Stratosphere jest w miarę ok(jeśli się mieszka tam to wstęp na taras widokowy
            wieży jest gratis-10 am-2 pm), też tam mieszkałem, jeszcze z tańszych mogę
            polecić Circus Circus, Saharę, Plazę. W Stratosphere można też wziąć ślub wysoko
            nad ziemią na wieży. Ja mieszkałem na 16 piętrze, a w Circus Circus na
            dwudzistym którymś, fajne widoki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka