happiest1 02.01.07, 21:18 Zapisalam sie na playgroup. MA sie odbyc w domu jakiejs mamy, pewnie bedzie wiecej osob. I nie wiem czego sie spodziewac? Chyba moge pojsc z mezem? Czy wypada cos ze soba przyniesc? Poradzcie cos! Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bozena73 Re: playgroup 02.01.07, 21:45 A co to jest w ogole?? Mozesz napisac wiecej? Ja tez chce isc do playgroup :-)) sounds like fun! Odpowiedz Link Zgłoś
hannamay Re: playgroup 02.01.07, 22:23 zwykle playgroup organizowane sa przez mamy dla mam z dzieci w podobny wieku. co tydzien u innej mamy. u nas sa w godz poranych tak aby mozna bylo wspolnei zjesc sniadanie i wowczas dana mama przygotowuje cale sniadanko chociaz mozna sie dolozyc i cos przyniesc - jedna mama przynosi muffinki, inna owoce, inna ser itd. dzieci zazwyczaj bawia sie w pokoju gdzie sa zabawki a mamy zwykle plotkuja. osobiscie nie polecalaby pojawienia sie z mezem bo moze czuc sie w babski gronie nieswojo :) to tak jak zabranie meza na baby shower :) ale najlepiej popytaj inne mamy uczestniczace w tych spotkaniach. im mniejsze dzieci tym wiecej mam na takich spotkaniach. u nas wiekszosc mam juz powrocila do pracy wiec i spotkania staly sie bardzo nieregularne,od okazji do okazji! ale fajnei ze masz taka mozliwosc,poznac inne mamy,pogawedzic szczegolnie teraz kiedy jest zima. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: playgroup 03.01.07, 01:32 U nas bylo podobnie, sniadan nie bylo, czasem spotykalysmy sie w czasie lunch'u i wtedy byl "koszyczkowy", a snack dla dzieciakow organizowala gospodyni. My juz wyroslismy z playgroups, ale kontakt z tamtymi mamami utrzymuje nadal - z tym, ze teraz to jest nasza "playgroup" czyli nights out :D. Acha, tatom wstep wzbroniony :P. Nawet jak sie zdarzylo, ze ktoras z nas byla chora i maz musial zawiezc dzieciaka, to zawsze wychodzil :)). Odpowiedz Link Zgłoś
beatamc Re: playgroup 03.01.07, 02:42 Ja bym cos ze soba wziela w razie czego (i na miejscu zdecydowala czy wyjac z torby. Moze jakies ciasteczka ... ?). Na TLC ,chyba o 10, jest program 'surviving motherhood' o mamach, ktore spotykaja sie w kawiarni (moze tytul albo godzine zmyslilam, ale dawno juz tego nie ogladalam). Na pewno w tv wyglada to inaczej, ale idea ta sama. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
happiest1 Re: playgroup 03.01.07, 03:09 O roznych spotkaniach dowiedzialam sie ze strony meetup.com polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
kaszka13 Re: playgroup 05.01.07, 18:50 faceta bym nie brala, bo moze byc nieswojo, chyba, ze jest to grupa dla rodzicow, nie tylko dla mam z dziecmi, u nas taka jest przy parafii. a jeszcze chodze na zajecia do ISIS maternity, ale to chyba tylko opcja w MA. takie miejsca sa na pewno w kazdym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: playgroup 05.01.07, 19:03 Kaszka, ja tez bede chodzic do ISIS (najprawdopodobniej). Gdzie mieszkasz/chodzisz na zajecia? Ja mieszkam w Stoneham, ale chodzic bede pewnie w Bostonie/Cambridge/Brookline (jeszcze nie wiem)... Odpowiedz Link Zgłoś