Dodaj do ulubionych

A co z bigosem?

IP: *.tvgawex.pl 13.01.04, 17:54
Czy zauważyliście, jak zmieniają się nasze gusty kulunarne? Same pizze,
risotta, gyrosy, lasagne itp. a już nikt nie mówi o staropolskich
przysmakach...
Obserwuj wątek
    • krolewna.sniezka Re: A co z bigosem? 13.01.04, 18:13
      Gość portalu: Aga napisał(a):
      > nikt nie mówi o staropolskich przysmakach...

      Dobry bigos nie jest zly ;-) Jestem pewna ze ile osob gotuje bigos, kazdy ma
      swoj wlasny sposob - czyli nie ma dwoch bigosow takich samych.
    • hania55 Re: A co z bigosem? 13.01.04, 18:13
      Ago, w okolicach Świąt było z 5 wątków o bigosie, na tej i następnej stronie
      są 2 wątki o pierogach (jeden o ruskich, a drugi o tym jak nauczyć robić się
      pierogi). Przepisów na potrawy wigilijne i świąteczne nie zliczę.
      A tak poza wyszystkim, czy jest coś złego w tym, że ludzie chcą próbować
      różnych rzeczy?
      W kuchni im więcej różnorodności, tym lepiej :-)
    • Gość: Pichciarz Re: A co z bigosem? IP: *.proxy.aol.com 14.01.04, 00:03
      Rzecz w tym, że bigos i inne "staropolskie potrawy" dobrze znamy i wiemy jak
      przyrządzać. Chcemy jednak poznać i inne specjały, których jeszcze nie znamy
      równie dobrze i dlatego często tu mowa o kuchniach mniej lub bardziej
      egzotycznych.
      Dla mnie osobiście jest wielką frajdą znajdywać po Internecie przepisy i opisy
      takich właśnie niezwykłości. A potem dzielę się nimi z innymi pichciarzami.
    • siewasi Re: A co z bigosem? 14.01.04, 17:16
      zgadzam sie! i przyznaje ze bedac w Polsce jadam takie rzeczy, ale od kiedy
      mieszkam wciaz gdzies za granica tesknie.... teraz bylam na swieta w domu i
      co? witam sie z rodzinka i do lodowki... nie ma jak polski bigos, pierogi czy
      fasolka po bretonsku!
      A teraz to nawet chleb zabralam ze soba zeby zamrozic i miec, bo ten tu...a
      fuj!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka