k1k2 23.01.07, 20:12 Jesli ktos byl, prosze o wrazenia i rady. Interesuje mnie krotki (do 5 dni) wypad kajakowy, taki zeby odetchnac od codziennosci i porobic troche zdjec. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Antonin Scalia Re: Floryda: Everglades IP: *.dyn.optonline.net 23.01.07, 23:55 ja bylem, ale tak zupelnie rekraacyjnie na przejazce "wodolotem". jak dla mnie bomba, ale na kajaku bym sie tam nie odwazyl plywac... i tak sie nie swojo czulem majac swiadomosc, ze w okolicy sa aligatory i weze wodne, brrrrrr. polecam wlasnie taka wycieczke na everglades, a od codziennosci oderwac sie na lincoln rd przy chlodnym mojito;) Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: Floryda: Everglades 24.01.07, 03:41 www.evergladesadventures.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: google mam, chodzi mi o wrazenia z pierwszej 26.01.07, 03:55 Mi sie tak sobie podobalo - bagna, bagna i bagna. Od czasu do czasu aligator. Strasznie plasko i generalnie nudno. Do tego potworny upal. Jakos wole Utah... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Floryda: Everglades IP: 216.171.183.* 31.01.07, 00:43 Bylem w everglades w sierpniu 2006 na kajakach przez 4 dni, wazny jest kiedy tam bedziesz ( unikaj czerwiec do pazdziernik bo za cieplo i cie zezra komary), wazny jest wybor trasy, jak masz pytania to pisz na jarek_lut@yahoo.com Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
lotoss Re: Floryda: Everglades 31.01.07, 15:15 Odwiedzilam Everglades pare lat temu w grudniu. Co prawda nie plywalam na kajakach, ale skorzystalam z innych plywajacych atrakcji i duzo chodzilismy po szlakach. Klimat tam jest naprawde specyficzny i warto zaliczyc ten park narodowy, poniewaz jest jedyny w swoim rodzaju. Jezeli chodzi o komary to jest najprawdziwsza prawda. My w grudniu musielismy sie wrocic ze szlaku po odpowiednie srodki, bo wytrzymac sie naprawde nie dawalo. W lecie wjazd do parku jest chyba za darmo, wchodzisz tam na wlasne ryzyko. Komary zjedza Cie zywcem, jak to sie mowi. Jest tam pole namiotowe z ktorego korzystalismy, bardzo przyjemnie, ale trzeba bylo sie myc w zimnej wodzie, taki urok. Sasha i Mao Odpowiedz Link Zgłoś