Dodaj do ulubionych

Pre-paid w USA

31.01.07, 21:47
Czy podczas wyjazdu do stanow oplaca sie kupic tam karte sim pre-paidowa np. z t-mobile i dzwonic do Polski, czy moze korzystniej z budki telefonicznej a moze tez karte do telefonu stacjonarnego. Watek byl poruszany, ale nikt nie pisal chyba o cenach pre-paidowych
Obserwuj wątek
    • Gość: frequentflyer Re: Pre-paid w USA IP: 80.241.133.* 02.02.07, 21:25
      jak ostatnio sprawdzałem (w czerwcu), prepaida można było kupić tylko z
      telefonem, w dodatku działały tylko na małym fragmencie zasięgu telefonów z
      abonamentem. przynajmniej tyle wynikało z map zasięgów różnych operatorów -
      inny dla abo, inny, mocno okrojony, dla prepejdów.
      to jest po prostu zacofany kraj, dlatego.
      • Gość: Fotopstryk Re: Pre-paid w USA IP: *.aster.pl 09.06.07, 21:40
        Ja lece do US w lipcu i chetnie kupilbym tam karte pre-paid. Czy ktos moglby
        podac sprawdzone informacje na temat:

-ktora siec ma najciekawsza oferte,
        -jaki jest orientacyjny koszt samej karty, a jaki karty kupionej z telefonem,
        -w jakim systemie pracuja tamtejsze sieci pre-paid.

To tyle pytan na dobry poczatek, Dzieki :)
        • Gość: ania Re: Pre-paid w USA IP: *.phlapa.east.verizon.net 10.06.07, 00:34
          Telefon na najlepiej opłaca się kupić w T-mobile. Moim zdaniem ich oferta jest
          najlepsza. w innych sieciach pobierają za każdy dzien korzystania z telefonu 1$.
          W T-mobile tego nie ma. tracisz tylko tyle ile rozmawiasz, niestety minuty
          uciekają w dwie strony tzn. czy ty dzwonisz czy ktoś do ciebie nie ma znaczenia
          - tracisz minuty. No i z tego co się orientuje to w ogóle nie oplaca sie kupowac
          samej karty. ona kosztuje np. w t-mobile ok. 50$. A za tą cenę lub trochę więcej
          mozna kupic z telefonem :)

mam nadzieje, ze pomoglam
          pozdrawiam
          • Gość: Fotopstryk Re: Pre-paid w USA IP: *.aster.pl 10.06.07, 00:59
            Dzieki, Aniu. Bardzo cenna onformacja. Oto co znalazlem na ich stronie:
            www.t-mobile.com/shop/phones/prepaid.aspx?WT.mc_n=PayasUgo_index&WT.mc_t=OnsiteAd
            Jest tylko jeden "maly" problem: "$50 Instant Discount
            For a limited time, when you purchase a T-Mobile To Go Nokia 6030 on
            T-Mobile.com or through 1-877-387-4324 receive a $50.00 instant discount.

The T-Mobile To Go Nokia 6030 retails at $79.99, after instant discount you pay
            $29.99.

Note: While supplies last. Tax and shipping charges apply. Offer not available
            in retail stores; purchase must be made through T-Mobile.com or by calling
            1-877-387-4324. Offer available only through purchase of T-Mobile To Go Nokia
            6030 kit and qualified T-Mobile To Go Service plan."

A jak ja moge kupic on-line, skoro nie mieszkam w US ? Czyli ze bede musial
            zaplacic te $79,99 w sklepie :(
            • Gość: Gucio Re: Pre-paid w USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 16:53
              mam wolną sim-cartę w sieci cingular,
              pełna informacja
              www.wireless.att.com/cell-phone-service/cell-phone-plans/pyg-cell-phone-plans.jsp?
              WT.svl=title&source=IC9301j13RWn3800&WT.mc_id=IC9301j13RWn3800&_requestid=14794

Mapa pokrycia:
              www.wireless.att.com/support_static_files/images/maps/payasyougo.gif
              Możliwe 2 plany Pay As You Go
              $.10/minute, $1.00 per day, ONLY on days you use your phone - za darmo w sieci
              lub
              $.25 per minute

mogę pożyczyć na wyjazd, odbiór w Warszawie (karta leży u mnie w szafie)
              • Gość: Fotopstryk Re: Pre-paid w USA IP: *.aster.pl 10.06.07, 23:23
                Dziekuje za propozycje, jednak mapa zasiegu wskazuje, ze akurat tam gdzie
                bedziemy, nie przyda sie nam :( Pozdrawiam.
              • Gość: mg Re: Pre-paid w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.13, 23:43
                wiem, że to jest stara wiadomość, ale może jeszcze masz tę kartę ?
      • Gość: Les Re: Pre-paid w USA IP: *.nwrknj.east.verizon.net 06.06.08, 09:19
        Jestem obecnie w USA, przywiozłe ze soba tu komórke bez sim-locka. Pytając Polaków i amerykanów o karty, jak najlepsze i najtańsz, można dostać pomieszania z poplątaniem. Ale jedno wiem, że jest tu wiele możliwości. Można nawet jako obcy otrzymać abonament / plan na pół roku, i płacić miesięcznie ok 36 USD, ale nie każy tyle wygada, a aktywacja też kosztuje, więc chodzi o sume ok 90 USD! Co do kart pre - paid, to u mnie załapała chyba najbardziej tu uniwersalna z kompanii T-Mobil. Za aktywacje amerykańskiego numeru trzeba w różnych miejscach, różnie zapłacić, czyli od 25 USD do 45,95 USD na start, a potem już tylko karty po 25 USD. Nastepnie (przeważnie w polskich agencjach, biurach podróży, czy czasem sklepach) trzeba zakupić za 5 USD kartę telefoniczną do Polski - z tzw zdrapką, i wg instrukcji możemy potem rozmawiać nawet 15 h z Polska na tel stacjonarnych lub 1:40 h na komórki. z tym, że bywa w praktyce, iz z kart czasem ubywa limit i jest mnie do wygadania, ale jakoś można przeżyć. jak sie dowiem znów coś praktycznego to napiszę tu. Pozdrawiam serdecznie, Leszek z Bayonne, New Jersey.
    • aniabos Re: Pre-paid w USA 10.06.07, 17:31
      Co do prepaid SIM to Ci nie poradze, ale do Polski jest zawsze najtaniej na
      karte. W convenience stores, przez internet, a takze w polskich sklepach, kupisz
      karty, ktore pozwola Ci dzwonic za granice nawet za 1-2 centy za minute. Jesli
      masz dostep do telefonu stacjonarnego z darmowymi rozmowami lokalnymi, to bedzie
      najtansza opcja, bo z karta dzwonisz na lokalny numer, wpisujesz PIN i wtedy
      masz polaczenie z Polska. Wiekszosc kart daje Ci tez opcje dzwonienia pod
      bezplatny numer 1-800 i wtedy z karty schodzi dodatkowe 10 centow za minute,
      czyli rozmowa do Polski kosztuje Cie 11-12 centow za min. W ten sposob mozesz
      dzwonic np. z budki. A nawet jesli masz komorke, to za granice tez jest
      najtaniej z karta, bo wszelkie korzystne oferty komorkowe sa tylko w obrebie
      USA. Bezposrednie rozmowy z zagranica z komorki to bedzie blizej dolara za
      minute albo nawet wiecej.

pawel_bielsko napisał:

> Czy podczas wyjazdu do stanow oplaca sie kupic tam karte sim pre-paidowa np. z
      > t-mobile i dzwonic do Polski, czy moze korzystniej z budki telefonicznej a moze
      > tez karte do telefonu stacjonarnego. Watek byl poruszany, ale nikt nie pisal c
      > hyba o cenach pre-paidowych
      • Gość: Fotopstryk Re: Pre-paid w USA IP: *.aster.pl 10.06.07, 21:49
        Chyba nie wyjasnilem, po co mi komorka w USA. Nie zamierzam dzwonic z niej do
        Polski (jesli juz, to SMSowac).

Bede poruszal sie samochodem po "dzikim" zachodzie. Oczywiscie w sytuacji
        awaryjnej mozna skorzystac z polskiej komorki w roamingu, ale majac tamtejsza
        karte SIM zawsze wygodniej zadzownic na przyklad do motelu i zapytac, czy maja
        wolne pokoje.

Dzieki za rady na temat dzwonienia do Polski, bardzo sie przydadza :)
        • ciocia_ala Re: Pre-paid w USA 11.06.07, 04:23
          Jak bedziecie rezerwowac motele/hotele z drogi to dzwoncie z gazetek z
          kuponami. Np. "Travel Coupon Guide" albo "Hotel and Travel Cupons". Za darmo w
          Welcome Center przy wjezdzie do danego stanu albo na stacjach benzynowych.
          Trzeba taki kupon pokazac przy check-in.
        • Gość: nutter Re: Pre-paid w USA IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 06.06.08, 13:47
          najlepiej to wypozycz samochod razem z telefonem a jak nie to kup
          telefon sieci Tracfone za $10 i karte za $20 to jest 60 minut i
          aktywacja jest za darmo.A jak wybierzesz specjany numer 1-800 to do
          europy dzwonisz tak samo jak w USA.I jeszcze jedno z tej sieci mozesz
          dzwonic prawie z kazdego miejsca w USA,Kanady i Mesyku.
    • karuzela100 Re: Pre-paid w USA 23.06.13, 00:07
      Jeśli chcesz kręcić do Polski to abonament w play odebranie to tylko 1 zł za minute jeśli ktoś oddzwoni oczywiście
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka