patka.f 05.03.07, 14:45 Można gdzieś to kupić w Stanach.. Szukam.. i cisza jak na razie.. Moze coś podpowiecie..albo choć zaproponujcie porównywalnie dobry fotelik :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniutek Re: Maxi Cosi Priori 05.03.07, 15:08 sprawdz britax BTw w stanach sa inne normy bezpieczenstwa, inne samochody etc czemu upierasz sie przy europejskim niedostepnym tutaj foteliku? czy tutejsze = gorsze? Odpowiedz Link Zgłoś
patka.f Re: Maxi Cosi Priori 05.03.07, 18:40 No niestety tak juz mi się coś w głowie porobiło, że dla mnie wiele rzeczy jest lepszych w Europie niż tu.. :( Ciężko tu życ jak sie tak mysli . wiem wiem. Chodzi tez o to, że nie mam zamiaru tu się osiedlać (tzn wyjade do Europy :) a z fotelikiem Maxi Cosi miałam bardzo dobre doswiadczenia w Polsce.. Chcialabym coś podobnego i równie wygodnego dla dziecka tutaj (przy okazji zeby nie była kobyła bo musza mi sie zmiescic 2 foteliki i booster seat do samochodu osobowego!) ale z tego co widzę, to wiekszosc sie nie rozkłada do leżenia.. albo jesli juz to rozłożenie jest na tyle niepraktyczne, że trzeba przechylac cały fotelik z podstawa..coby dziecko mogło się trochę zdrzemnąć..i ciezko chodzi (prawie niewykonalne jedna reka jak prowadzisz samochod).. A co do różnych norm bezpieczeństwa.. to jak możecie mi w skrócie wyjasnic to bedę bardzo wdzięczna (bo wydawałoby się. że powinny byc zblizone) Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: Maxi Cosi Priori 05.03.07, 19:00 patka.f napisała: > i ciezko chodzi (prawie niewykonalne jedna reka jak prowadzisz samochod).. Potrafisz rozlozyc fotelik jadac samochodem?! To niezla jestes:) > z tego co widzę, to wiekszosc sie nie rozkłada do leżenia.. Rozkladaja sie do pozycji pol-lezacej te ktore sa tylem do kierunku jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
patka.f Re: Maxi Cosi Priori 05.03.07, 20:50 A dziecko po skończeniu roku.. dalej jeżdzi tyłem do kierunku jazdy.. (sorry ale nie mam znaku zapytania:( Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Maxi Cosi Priori 06.03.07, 05:31 wiesz, moze poszukaj na tym forum watkow o fotelikach bo swego czasu temet byl walkowany czesto. Secjalista od fotelikow jest Edytkus, ja sie za bardzo nie znam, moje dziecko juz ma prawie!!! 3 lata i infant car seat kupowalam juz dawno:) teraz jezdzi wlasnie w britaxie, mozna go odchylic tak, ze dziecko jest na wpollezaco, nie da sie tego jednak zrobic jedna reka- wiem o czym mowisz bo w PL wlasnie taki fotelik mamy- ma pokretlo z przodu miedzy nogami dziecka i mozna odchylic. tutaj to nie jest stosowane, z powodow bezpieczenstwa- jadac przobem do kierunku jazdy dzieko jest najbezpieczniejsze w pozycji siedzacej. dla mnnie to najwazniejsze, boje sie wypadku a Zula lubi swoj fotelik mimo tego, ze nie moze w nim sie polozyc. tez wole europejski design :) moze to pomoze Ci wybrac www.aap.org/family/carseatguide.htm Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Maxi Cosi Priori 06.03.07, 05:37 przypomnialam sobie- zula jezdzila w graco snug ride- mialo najlepsze noty ale ona nienawidzila tego fotelika, chyba za goraco, duszno jej bylo ( cala skorupa wykonana jest ze styropianu i plastiku, ale tak chyba jest zrobiona wiekszosc tego typu fotelikow) lezala w nim jak w kapsule, drac sie w niebiosa dopoki jej nie wyjelam. pozdr anka Odpowiedz Link Zgłoś