Dodaj do ulubionych

posciel do wozka

23.05.07, 16:32
Dziewczyny,
macie jakas ekstra posciel do wozka? na czym kladziecie malenstwa?
Obserwuj wątek
    • beatamc Re: posciel do wozka 23.05.07, 16:46
      ja uzywam tylko poduszki i kocykow. Nie mam nic na stale. To co zabieram ze
      soba dostosowuje do pogody. Mysle, ze na lato nie bedziesz potrzebowac poscieli.
      • aneta05 Re: posciel do wozka 23.05.07, 18:42
        Z tego co wyczytalam to poduszka jest absolutnie zakazana (do lozeczka tez nie)
        wiec tym sie nawet nie przejmuje, zastanawiam sie tylko na czym klasc
        dziecko...podkladac jakis kocyk czy po prostu polozyc tetrowa pieluszke i na to
        dziecko. Jesli chodzi o przykrycie to w zaleznosci od pogody, pewnie jakis
        kocyk.
        • beatamc Re: posciel do wozka 23.05.07, 18:56
          ja podkladam kocyk, zeby troszke miekko bylo i zeby nie wialo przez dziury (od
          pasow). Podkladam poduszke (dosc twarda i latwa do ulozenia), bo kiedys malej
          sie tak duzo ulalo, ze az oczy sobie zalala.
          • edytais Re: posciel do wozka 23.05.07, 20:08
            Ja uszylam sobie kilka flanelowych "przescieradel". Wozek mial materac taki
            prostokatny z zaokraglonymi katami i takie przescieradla uszylam z gumka pod
            spodem (fitted sheet). Pod spodem uszylam tzw pad (bawelna plus organic cotton
            batting do quiltow: taki, ktory wymaga przeszycia co 10 cali a nie co 4).
            Takie podklady szylam tez do kolyski i do naszych lozek, wiec juz mialam wprawe.
            Do wozka i kolyski uszylam 2, zeby bylo na zmiane w razie jak pielucha
            przecieknie.
            • claudia207 Re: posciel do wozka 24.05.07, 16:06
              Edyta, you are my hero!
    • claudia207 Re: posciel do wozka 25.05.07, 02:52
      Mam zimowego dzidziusia, wiec dosyc dlugo wozilam w futrzanym BundleMe.
      A moze cos takiego na poczatek?
      www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2299911&cp=2255957.2273443.2255983.2256189.2256199&view=all&parentPage=family
      • hannamay Re: posciel do wozka 25.05.07, 03:14
        super nadaje sie do fotelika. latem mozesz zakladac "zimna" strona, a w zimie
        ta puszysta,niby welniana. moje dziewczynki to kruszynki i bez snuzzler trudno
        byloby im wygodnie siedziec w foteliku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka