rpg-1 05.07.07, 20:32 Witam Czy wiecie jak jest z akceptowaniem prawa jazdy z Polski w Texasie ?Trzeba robic od nowa caly egzamin ??Moze ktoras z was ma to za soba ??Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i-ka Re: prawo jazdy Texas 06.07.07, 21:32 W STANACH trzeba robic prawo jazdy amerykanskie (wiec, tak - w texasie tez). Odpowiedz Link Zgłoś
rpg-1 Re: prawo jazdy Texas 09.07.07, 03:45 Pewna tego nie jestem bo moja kolezanka mieszkajaca w Stanach (NJ) od lat 18 nie robila go .pojechala do stanu innego i tam wydano jej amerykanskie na podstawie Polskiego .Fakt ze to bylo pare lat temu ..no coz zadzwonie po prostu - moze sie poszczesci bo jak na razie bezskutecznie a on line mieszaja strasznie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: prawo jazdy Texas 09.07.07, 06:30 Jest roznie w roznych stanach. My przyjechalismy do NM 6 lat temu i sie okazalo, ze wlasnie zniesli wyrabianie amerykanskiego prawa jazdy na podstawie polskiego. Nasi znajomi, ktorzy byli tam rok wczesniej akurat sie na to jeszcze zalapali. My musielismy zdawac test z przepisow i egzamin z jazdy. A tak w ogole to sie okazalo ze nie mozemy ubezpieczyc nowo kupionego samochodu bez ameryk. prawa jazdy, wiec i tak musielismy je wyrobic i to w szybkim tempie:) Moze tu cos znajdziesz na ten temat: www.dmv.org/tx-texas/department-motor-vehicles.php Odpowiedz Link Zgłoś
sheer.chance Re: prawo jazdy Texas 10.07.07, 17:45 Musisz zrobic teksaskie. Zdajesz teorie i praktyke. Polskie (zreszta miedzynarodowe tez) jest tu niewazne. Poza tym prawo jazdy jest tu ogolnym ID i nawet piwa bez niego nie kupisz:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rpg-1 Re: prawo jazdy Texas 13.07.07, 04:07 dzieki za odpowiedzi :0 strone znam juz niezle ale na meile mi nie odpowiadaja ( tylko automatycznie) a dodzwonic sie nie moge . No coz jeszcze jedo do zrobienia ! A moj mezus ma kanadyjskie i je akceptuje !!! No dyskryminacja :))) a samochod biezemy z Kanady i rejestrowac maj na podstawie SIN (?) ...no zobaczymy .Siedze w internecie i szukam domu ,uff juz znam na pamiec wiele :))) Z setek wybralam 15 jak znam zycie to jak pojade kupowac to zaden nie bedzie " taki nasz " .Czasem sie zastanawiamy z mezulem czy to my jestesmy tacy czy standarty tutejsze jakies dziwne :)))albo forsy za malo mamy :))) no zobaczymy i moze jeszcze grila zrobie dla HOUSTONSKICH KOBIET :)) Pozdrowionka ze slonecznej i cieplutkiej Kanady gdzie pajaki sa malutkie a wiewiorki slodkie :)) tylko kroli zerzarl mi pol ogrodka a chipmunk (?) mieszka w doniczce przy schodkach i za nic ma dziecki szalejace w okolo ,oj Kanada ,Kanada :))) Odpowiedz Link Zgłoś
greeneyes27 Re: prawo jazdy Texas 13.07.07, 04:11 rpg-1 napisała: > A moj mezus ma kanadyjskie i je > akceptuje !!! No dyskryminacja :))) U nas w Virginii tez oczywiscie akceptuja kanadyjskie, oprocz tego tez niemieckie i francuskie! Cale szczescie mialam niemieckie prawo jazdy, wiec ominal mnie stres przechodzenia przez egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś