bea_mama 12.07.07, 17:50 Czy jest jakas strona na ktorej moglabym sprawdzic ile bedzie kosztowalo wyslanie zwykla amerykanska poczta 18 kg paczki do PL? Wiem ze zlikwidowano przesylki droga morska, a te byly najtansze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyborgus Re: paczka do PL 12.07.07, 20:49 na stronie USPS znajdziesz tabelki z cennikami. Ale taniej i szybciej bedzie wyslac Doma - paczke adresujesz normalnie, do Polski, po czym na adres doecelowy naklejasz kartke z chicagowskim adresem DOMY i wysylasz poczta (mniejsze) albo UPS (wieksze). Ja na ogol pod adres domy wkladam koperte z intrukcjami: czy morksa czy lotnicza, i podaje info z karty kredytowej ktora maja obciazyc. Mozna tez po prostu do nich zadzwonic i uprzedzic ze idzie taka paczka, i jak chcesz zaplacic. Dziala to szybko, niezawodnie. ich stawka w tej chwili to chyba $.85/lb morksa, i $1.6/lotnicza, plus $5 security. Minimum: $13.65. Ale ceny musialabys potwierdzic. Z Polamerem jest nieco trudniej, bo oni wymagaja swojej formy, ktora musialabys miec wczesniej. Osobiscie, nie trawie polameru, w Domie sa duzo sympatyczniejsi. Jak masz pytania, to pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mjermak Re: paczka do PL 12.07.07, 22:14 to mnie zalamalas, ze zlikwidowali morska, faktycznie nic nie ma juz na ich stronach o opcji 3 miesiecy. Zeby ich ... Odpowiedz Link Zgłoś
cyborgus Re: paczka do PL 12.07.07, 22:35 ale ich morska kosztowala tyle co lotnicza z polskimi firmami. nie ma po czym plakac:))) Odpowiedz Link Zgłoś