Gość: arnie IP: *.esus.pl 17.07.07, 09:49 Jakie są ceny w stanach?jakie na duty free? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Syrena Re: perfumy w Usa IP: *.chello.pl 17.07.07, 10:37 W Stanach są nieprzyzwoicie niskie ceny perfum. Ja np. w dobrym domu towarowym Macys za 200 ml CK One Calvina Kleina zapłaciłam 59 $ (w Polsce w Sephorze takie same kosztują 370 PLN). Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maly Re: perfumy w Usa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 11:09 ceny w sklepach w usa sa podobne do cen na duty free ale na lotniskach w usa!!! sa poprostu zajebiste inny przyklad niz ten w watku powyzej: Jenifer lopez Glowe u nas 210 pln tam 20$ za 75 ml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnie Re: perfumy w Usa IP: *.esus.pl 17.07.07, 11:40 No własnie trafiłem na jakąs w necie i zobaczyłem np,że mój ukochany truth calvina kleina i egosit platinum channel kosztują 3 razy taniej:) Super!!!!Wiec wykańczam to co mam i jazda. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: perfumy w Usa 17.07.07, 12:26 Ja kupowałem Ck Truth(edt) na lotnisku w Los Angeles 100 ml za 40 usd. Ceny są w USA są niskie ale np.Sephora jest droższa niż na lotnisku w USA, ok.10 usd, tam chyba CK Truth kosztował 49 usd. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Zazwyczaj trzy razy tansze niz w Polsce, 17.07.07, 21:08 sa miejsca gdzie mozna znalezc unikatowe zapachy. Trzeba tylko zasiegnac info w visitors' centers badz na necie: tinyurl.com/3c27dl Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Zazwyczaj trzy razy tansze niz w Polsce, 17.07.07, 21:35 Przy obecnym niskim kursie dolara, to dobry czas na zakupy.Sprawdzałem dziś cenę tej wody toaletowej CK Truth w sklepie, w Warszawie- 100 ml-325 pln a w USA 40 usd, to niezła cena:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Myjcie sie dziewczyny... IP: *.235.153.106.Dial1.Orlando1.Level3.net 18.07.07, 05:09 zmieniajcie mezczyzni gacie....to prawda dziewuchy sie pryskaja kosztownymi pachnidlami ale kapia sie ciagle raz w tygodniu...z chlopami jest o wiele gorzej...a poza tym "AC" w kraju nie uswiadczysz co w efekcie dodaje wszystkim swoistego smrodku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek.usa Re: Zazwyczaj trzy razy tansze niz w Polsce, IP: *.MIT.EDU 18.07.07, 23:20 Raczysz zartowac. Owe ceny w USA nie zaleza od kursu dolara w USA. Natomiast ceny w Polsce owszem, juz nie wspominajac o bezczelnym zdzieraniu forsy z amatorow podobnych luksusow. Innym wystarczy (bo musi) mydlo i pollena, czy co tam teraz istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Zazwyczaj trzy razy tansze niz w Polsce, 19.07.07, 00:47 Ale jeśli się kupuje dolara za 2.7 a coś tam kosztuje np. 40 usd, to chyba znaczy,że jest taniej niż przy kursie dolara np. 3.3 , nie? Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Zazwyczaj trzy razy tansze niz w Polsce, 19.07.07, 01:03 To jest punkt widzenia założyciela tego wątku, czyli kogoś kto jedzie z Polski do USA i tam coś kupuje, wtedy kurs dolara ma wpływ na ostateczną cenę. O tym właśnie pisałem wyżej. Ceny perfum w Polsce są chyba najwyższe na świecie, nigdzie nie widziałem droższych.Nie wiem skąd to się bierze, ale wszędzie można kupić taniej.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:Ludzie -MYJCIE SIE IP: *.235.253.224.Dial1.Orlando1.Level3.net 19.07.07, 01:37 jeszcze raz napisze -MYJCIE SIE regularnie, dokladnie i codziennie bo Polacy (calkiem serio) ciagle jeszcze podsmiarduja...brak higieny osobistej, brak chlodzenia (A-C) a takze nawyk kulturowy (!) no i zbyt cieple lato (nie tylko w Polsce) zapraszaja do czestszej mydlanej kapieli, perfumy zostawcie "na potem"...bedac w Polsce zazenowany bylem smrodami spod pach rodakow...nawet bylo kiedys satyryczne porzekadlo "ponad wszystkie twe zapachy lubie zapach twojej pachy" i tak to trwa od dziesiecioleci.... Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re:Ludzie -MYJCIE SIE 19.07.07, 10:22 Człowieku daj spokój ze swoimi radami, to właśnie dzięki takim jak Ty mieszkającym w USA mówią o Polakach,że śmierdzą, więc zastosuj swoje propozycje do siebie. Nie masz nic mądrego do powiedzenia, to zamilcz. Jeśli chcesz wiedzieć, to ja mam klimę w pracy, w samochodzie i w domu. Klima kosztuje teraz w Polsce 2000-3000 pln i nie jest żadnym luksusem. Więc myj się tam na emigracji i zostaw swoje rady dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc [...] IP: *.235.153.223.Dial1.Orlando1.Level3.net 19.07.07, 10:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re:Ludzie -MYJCIE SIE 19.07.07, 13:59 Zostałeś za pierwszym razem kulturalnie zignorowany, ale widzę,że nie pojmujesz tego. Myj się sam, bo trochę azbestem od Ciebie wali.Nie chcę z Tobą gadać, jak chcesz to załóż sobie swój wątek,a ja nie będę tam wchodził.Współczuję Ci mądrości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Polski Re:Ludzie -MYJCIE SIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:52 tak, to raper Eminem mówi,że Polacy w Ameryce śmierdzą, więc myj się sam baranie z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Widze, ze nie widzisz oczywistej rzeczy: 19.07.07, 22:06 voyager747 napisał: > Ale jeśli się kupuje dolara za 2.7 a coś tam kosztuje np. 40 usd, to chyba > znaczy,że jest taniej niż przy kursie dolara np. 3.3 , nie? ► ceny w US nie sa dyktowane kursem dolara na swiecie. Przyklad: zalozmy, ze flakon ck kosztowal w zeszlym roku $25, zas $1 = Pln 3.50. Dzis flakon ck w dalszym ciagu kosztuje $25, zas $1 = Pln 2.70. Mam nadzieje, ze przyjmiesz do wiadomosci, ze ceny w USA nie sa dyktowane przez ceny dolara w Polsce. Nie sa i juz. To, ze srodki masowego dokazu w Polsce usiluja wmowic Polakom zaleznosc cen w USA od kursu dolara w Polsce jest rozpaczliwie idiotyczne. Nawet gdyby w wyniku eksportu bezrobocia i wypuszczaniu bezwartosciowych obligacji w Polsce $1 = 5 groszy, to ck w US bedzie kosztowal $25. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 wszyscy o tym wiedzą, to oczywiste!!! 19.07.07, 22:29 A czy ja gdzieś tak napisałem? Wiem o tym,że ceny w USA nie zależą od kursu dolara i każdy chyba o tym wie. Napisałem tylko,że teraz przy niskim kursie dolara jest dobry czas na zakupy, dla ludzi, którzy tam jadą z Polski, albo z innego kraju. Jeśli dolar jest tani, wtedy za zakupy płaci się mniej, obojętnie czy jest to relacja usd/pln, euro/usd, funt/usd itp. Nie wiem skąd wysnułeś takie wnioski, bo ja nigdzie tego nie napisałem. Ceny w USA są jakie są, ale jeśli dolar na świecie spada w stosunku do innych walut, wtedy zakupy w USA stają się atrakcyjniejsze. Chyba już się rozumiemy, mam nadzieję. Środki masowego przekazu nic takiego nie mówią,mówią,że dolar jest najtańszy w Polsce od 11 lat.Nikt nigdzie takiego czegoś nie mówi i nie ma żadnych idiotyzmów. Nie musisz mi tego tłumaczyć,bo ja o tym wiem i jest to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 CK Truth 100 ml- 149 pln 19.07.07, 22:54 Swoją drogą to właśnie w Super-Pharm(Warszawa) jest niezła obniżka i Ck Truth 100 ml EDT kosztuje teraz 149 pln, dzisiaj widziałem, Kenzo EPK 100ml też 149 pln, ceny prawie jak w USA, a np. damska Elizabeth Arden jest przeceniona z 219 pln na 69 pln.Super ceny!! Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Przeoczylem 20.07.07, 18:34 mea culpa. Faktycznie dla kogos kupujacego $$ kurs sie liczy, ja podszedlem do tego z mojego punktu widzenia (US). Udanych zakupow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONdyn Re: perfumy w Usa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 19:08 Witam, mieszkam w Londynie i pracuje w tamtejszej hurtowni miedzy innymi perfum. jesli jest ktos chetny to moge pare sztuk przywiesc do polski. Niestety przylatuje tylko pare razy w roku. ale jesli było by pare chetnych to przylatywał bym czesciej bo by mi sie troche kasy za bilety wzracało. za jednym razem moge wziac do 10 sztuk perfum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: perfumy w Usa IP: *.chello.pl 24.07.08, 19:15 Witam byłabym zainteresowana perfumami np.Masaki Matsushima Mat , hugo boss, elizabeth arden -podaj ceny. najlepiej na meila kasiekiwo@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smierdziel Perfumy w USA. IP: 77.88.185.* 24.07.08, 19:23 Tutaj masz ceny: www.fragrancenet.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: perfumy w Usa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.13, 15:44 pisz na meila to moze sie dogadamy mianek45@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupe Sranie w banie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.13, 21:04 Ogarnij się niekumaty durniu i nie odświeżaj martwych wątków. Sprawdż daty wątków na które odpowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś