Dodaj do ulubionych

czy ktos zapisal dziecko do przedszkola "ZAJACZEK'

21.07.07, 12:56
w NY ? moj synek ma prawie trzy latka i prawdopodobnie od listopada bedzie do
niego uczeszczal, czy 50$ za dzien to duzo? czy wszedzie sa takie stawki?
jezeli cos wiecie wiecej o tym przedszkolu, to prosze napiszcie, z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • greeneyes27 Re: czy ktos zapisal dziecko do przedszkola "ZAJA 22.07.07, 04:12
      50 $ dziennie, czyli jesli chodzi codziennie to 1000 $ miesiecznie - dla mnie
      bylaby to bardzo droga oplata za przedszkole, co innego za szkole...
      U nas w Virginia Beach stawki sa takie:
      www.stgregory.pvt.k12.va.us/tuition.html
      Pre-K kosztuje 235 $ za miesiac, zajecia codziennie przez 3 godziny, natomiast
      Kindergarten 328 $ dla parafian (471 $ dla pozostalych), zajecia codziennie
      przez 7 godzin. Szkola ma bardzo dobra opinie.
      • majka243 Re: czy ktos zapisal dziecko do przedszkola "ZAJA 22.07.07, 10:13
        dodam jeszcze ze przedszkole ma byc czynne od 7-18 i w weekendy ale wtedy
        stawka wynosi 55$, a jesli w tygodniu bedzie np.tylko 4h to stawka 35$
    • greeneyes27 Strona 22.07.07, 04:16
      Czy maja strone internetowa?
      • majka243 Re: Strona 22.07.07, 10:06
        oj nie wiem, bo poki co my jestesmy jeszcze w PL a przedszkole zalatwial nam
        dziadek, pozdrawiam
        • ny.aga Re: Strona 23.07.07, 17:19
          Moj syn chodzil do przedszkola czynnego od 7 do 6 wieczorem. Placilam $260 za
          tydzien. Zalezy od przedszkola ale calodniowe kosztuja $200-300 na tydzien.
          Nie mysle ze znajdziesz duzo tansze w NY na caly dzien. Wydaje mi sie ze
          $50/dzien to srednia.
    • bozena73 Re: czy ktos zapisal dziecko do przedszkola "ZAJA 23.07.07, 22:15
      SLyszalam o tym przedszkolu..ale nie znam zadnych opinii gdyz dopiero podobno
      ma sie otworzyc na jesien..
      My placimy teraz 170 za tydzien w Misiu (przedszkole jest otwarte od 7mej do
      18tej)ale od wrzesnia beda wyzsze stawki - $200 za tydzien.
      Z tego co sie orientuje to raczej taniej nie znajdziesz...chyba ze te co
      placisz za godziny, np. przedszkole ABC (ale tam raczej malca nie wysylaj..ma
      zle opinie)
      Wiem ze na Meserole przedszkole nr.1 (b.dobre przedszkole) placila kolezanka
      $220 ale od wrzesnia tez juz bedzie placic $250..a wiec wszystko idzie w gore...
      (niestety..)
      Dla mnie by pasowalo aby placic za godziny gdyz Patrys w piatki jest z babcia a
      trzy razy w tygodniu odbieraja go o 1szej moi rodzice a ja i tak place za caly
      tydzien ale chce zeby tam chodzil wiec go bede tam jeszcze przez rok lub przez
      dwa tam posylac..tym bardziej ze juz sie przekonal i lubi te
      miejsce..oczywiscie zdarzaja sie gorsze dni ale coraz rzadziej...
      • majka243 do bozena73 24.07.07, 23:44
        dziekuje za odpowiedzi! czy wiesz moze czy sa jeszcze wolne miejsca w
        przedszkolu do ktorego chodzi Patrys? zawsze to $50 taniej, w Zajaczku za pol
        dnia jest nizsza cena $35 i ponoc tylko 12 dzieci w grupie w przedziale
        wiekowym od 2-5 lat. czy w waszym przedszkolu tez tak jest? dzieki jeszcze raz
        i pozdrawiam goraco
        • aniutek Re: do bozena73 25.07.07, 04:11
          nasze dzieci chodza do tego samego przedszkola, Mis, od wrzesnia bedzie 14 dzieci w calym
          przedszkolu ( 2 do 5lat), maja maly ogrodek, zajecia z muzyki, malunki, edukacje przedszkolna
          ( zerowka?) jestesmy bardzo zadowoleni, Zuzia spiewa cale dnie :)
          mis tel 718 349 7028
    • bozena73 Re: czy ktos zapisal dziecko do przedszkola "ZAJA 25.07.07, 14:54
      Z tego co sie orientuje to juz nie ma miejsc do Misia ale zadzwon (numer podala Aniutek w poprzednim
      poscie) i zobacz moze ktos zrezygnowal po tym jak podwyzszyla stawki ....
      Pytaj sie o Edyte..ona jest wlascicielka przedszkola..
      A co do Zajaczka to ona sie teraz oglasza w bazarynce..maja teraz zapisy i mozna pojsc i zobaczyc czy
      bedzie sie Wam podobac..
      A slyszalas o przedszkolu Smyk? podobno tez ma dobre opinie...ale nie znam tam telefonu..
      • majka243 Re: czy ktos zapisal dziecko do przedszkola "ZAJA 27.07.07, 18:16
        dziekuje wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam goraco

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka