kobraluca 22.08.07, 15:42 czy przydaly wam sie koszule do karmienia? Jakie polecacie? Zastanawiam sie czy kupic nursing bra czy lepiej nursing bra top. Poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muttie Re: koszule do karmienia 22.08.07, 17:20 ja kupilam dwa staniki do karmienia, i prawei ich nie nosilam/ nie nosze. ubieram zwykle i karmie bez problemu. a ciuchy do karmienia? bylam w sklepie na manhattanie obejrzec bluzki dla karmiacych w sumie wygladaja tak samo jak moje normalne bluzki dekolt w V, a do karmienia masz opuscic rekaw za to cena jest odpowiednia, $40-$50!!!! wiec sobie odpuscilam w domu chodze bez stanika a na spacerach nosze co chce,do karmienia sie zakrywam. mozna kupic specjalne zaslonki, ktore zaklada sie na szyje store.babycenter.com/product/feeding+-+nursing/breastfeeding/breastfeeding+accessories/nursing+cover.do?asc=false ja jednak zamiast kupic feeding cover uzywam swojej letniej spodniczki sprawdza sie idealnie ( i nie widac, ze to spodniczka :))) ) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta05 Re: koszule do karmienia 22.08.07, 17:34 ja tez na razie nie mam zadnych ekstra ciuchow do karmienia, mam tylko nursing bra i bardzo sobie chwale i nie czuje zeby mi czegos brakowalo Odpowiedz Link Zgłoś
kobraluca Re: koszule do karmienia 22.08.07, 18:40 a czy nie przyda sie taka koszula w szpitalu? Jak bede chciala karmic dziecko nie bede musiala sie rozbierac tylko sobie odslonie cycka i gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
beatamc Re: koszule do karmienia 22.08.07, 18:51 w szpitalu jest duzo prywatnosci. Jezeli bedziesz miala 2ke to bedziesz mogla sie odgrodzic kotara. Sa tez osobne zamykane pokoje do karmienia. Ja nie uzywalam koszul, bo wygladalam w nich jak w worku i styl mi ich wogole nie odowiada. Nie mam obfitego biustu, wiec w zwyklych blluzkach sobie radzilam. Tylko przez pierwsze 2 tyg. mialam piersi jak banie, ale ten czas i tak spedzilam prawie caly czas wdomu. Radze Ci wybrac w sklepie te bluzki ktore Ci sie podobaja i kupic je po porodzie jak je naprawde bedziesz potrzebowac. Staniki mialam 2 i one sie w 100% sprawdzily. Odpowiedz Link Zgłoś
magdziol18 Re: koszule do karmienia 22.08.07, 19:04 Hej, ja mialam kilka stanikow do karmienia - jedna z Was napisala, ze chodzi bez, ja sobie tego nie wyobrazam, bo mleko sie za mnie lalo strumieniami na poczatku...kupilam sobie dwie bluzeczki jedna z krotkim rekawkiem, druga z dlugim na www.motherwear.com. One sa wg mnie pomocne na poczatku kiedy malenstwo jest male i Cie nie zaslania no i TY sie uczysz jak karmic, trzymac itp. Karmilam bardzo duzo w miejscach publicznych i wtedy mi sie przydaly. Oprocz tego kombinacja krotki rekawek, na to sweter rozpinany( byla zima) swetnie sie sprawdzily, no i tak musialam nosic z soba zapasowa koszulke... Odpowiedz Link Zgłoś
aneta05 Re: koszule do karmienia - szpital 22.08.07, 19:20 ja mialam pokoj jednoosobowy wiec nie mialam problemu z prywatnoscia jak chcialam karmic, na razie jestem glownie w domu wiec tez sciagam cala bluzke i gotowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
klaudona Re: koszule do karmienia 22.08.07, 19:34 Mam kilka stanikow dla karmiacych i to mi wystarcza. Zawsze mam przy sobe zapasowy kocyk, ktorym zakrywam sie karmiac w publicznym miejscu. Nie mam zamiaru zakladac spodnice na szyje, aby dewoci sie nie krzywili. Prawo jest po mojej stronie - jako matka karmiaca mam prawo w stanie NY karmic praktycznie wszedzie i taka mam przygotowana odpowiec na wypadek, gdyby ktos robil problemy. Nie kupowalam tez zadnych bluzek dla karmiacych choc kiedys to rozwazalam. Bluzki rozpinane z przodu albo troche luzniejsze byly idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
reninka72 Re: koszule do karmienia 22.08.07, 21:25 Bluzki, koszule do karmienia kompletnie mi sie nie przydaly - jak dla mnie totalny niewypal. Latwiej bluzke podniesc niz walczyc z za mala dziura w roznych nursing tops. Mialam dwa staniki do karmienia ale byly za duze (biust mi sie nie bardzo powiekszyl) i uzywalam tylko przez pierwsze trzy miesiace. Od kiedy biust mi wrocil do normalnego rozmiaru, bardzo sobie chwale zwykle biustonosze rozpinane z przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kielbasia Re: koszule do karmienia 23.08.07, 02:42 koszule sa zbedne, bo tylko sie motaja miedzy nogami, a na poczatku sie nie sprawdzaja bo i tak musisz stanik ciagle nosic z wkladkami, bo mleczko cieknie. mialam dwa staniki dla karmiacych z kohl's. sa superowe. dobrze sie zapinaja, jedna reka itd. ale najlepszy jest topik do karmienia. w domu ciagle w tym chodze, bardzo wygodnie a jak potrzeba to i wkladke mozna zalozyc.polecam z targetu. Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: koszule do karmienia 23.08.07, 04:03 Jak dla mnie nursing bra to byla podstawa, nie wiem jak mozna chodzic bez biustonosza w czasie karmienia, serio... przeciez, w kazdej chwili moze zaczac leciec mleko.. przynajmniej tak bylo u mnie. Tylko trzeba sprawdzic, czy da sie ten biustonosz szybko otworzyc i zamknac jedna reka:) bo to bardzo dobra umiejetnosc, jak sie wrzeszczace, glodne dziecko na drugim reku trzyma:) Kupilam sobie bluzki do karmienia, ale naprawde ciezko bylo wyciagnac piers przez ten otwor:( wiec za bardzo mi sie nie przydaly. O koszuli nawet nie pomyslalam. Odpowiedz Link Zgłoś
edytais Re: koszule do karmienia 24.08.07, 00:15 Koszule w szpitalach sa rozpinane na ramionach, wiec nie musisz sie robierac do karmienia. Ja mialam swoje koszule, ktore kupilam na ten cel, bo w ogole nie lubie spac w koszulach nocnych. Kupilam takie z guziczkami z przodu, ktore tylko rozpinalam do karmienia. Tak jak juz kilka dziewczyn napisaly, u mnie bluzki do karmienia tez sie nie sprawdzily. Najlepsza byla koszulka ze sweterkiem na wierzch lub takie kombinowane bluzki z krotkim rekawkiem, ktore wygladaja jak sweterkowa narzutka bez guzikow i taka niby bluzka pod spodem (tylko przod bluzki, tyl jest wspolny ze sweterkiem, moze wiecie o co mi chodzi.....). Inaczej to przerzucalam receiving blanket przez siebie, spinany agrawka do pieluch tetrowych. Tak przy pierwszym dziecku. Potem sie nie cackalam z tym zakrywaniem. Biustonosze do karmienia u mnie bardzo sie sprawdzily! Ja mialam ich ponad 10, bo ciagle wkladki przemakaly i zawsze sie gdzies cos polalo. Nie chcialam robic prania co 2 dni a na pranie recznie nie mialam czasu (prysznic mial pierwszenstwo a na to nieraz nie bylo czasu), wiec mialam ich sporo na zapas. Przestalam ich uzywac po kilku miesiacach. Potem juz nosilam normalne jak jeszcze karmilam. Za zapas nie kupuj. Kup moze 1-2, bo to jednak jest inwestycja krotkotrwala i niepewna (jesli chodzi o rozmiar). Nie przewidzisz rozmiaru piersi. Kup sobie o jeden wiekszy niz pod koniec ciazy i taki sam. Na poczatku piersi sa wielgachne, ale pozniej maleja (tak gdzies po 2 tyg od porodu). Wtedy kupuj dobrze juz dopasowane staniki. Odpowiedz Link Zgłoś
monikan1 Re: koszule do karmienia 24.08.07, 04:52 Polecam Glamourmom.com - topy dla karmiacych, ubieram je pod wszystkie sukienki, bluzki, podkoszulki.Maja cienkie ramiaczka, wbudowany biustonosz z miejscem na wkladki.Karmie synka nawet w miejscach publicznych, bo pod ubraniem mam zawsze top i "nie pokazuje" golego ciala. Odpowiedz Link Zgłoś