Gość: Monika i Robert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 11:08 Będziemy na Key West dwa dni. Gdzie w ładnym miejscu mozna wynająć niezbyt drogi hotel ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liloom Re: W jakim hotelu zatrzymać się w Key West ? 23.09.08, 20:24 www.historickeywestinns.com/properties/lighthouse/lighthouse_court.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: W jakim hotelu zatrzymać się w Key West ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.08, 13:07 www.theinnatkeywest.com/ ja bylem w tym i polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: W jakim hotelu zatrzymać się w Key West ? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 25.09.08, 03:35 ja polecam cos wynajac przy glownej ulicy: Duval St. bo faktycznie tam bedziecie wiekszosc czasu spedzali. Jezeli wynajmiecie cos dalej to liczcie sie z kosztami na dojazd do ulicy Duval. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszemamracje Re: W jakim hotelu zatrzymać się w Key West ? 25.09.08, 17:34 wszedzie mozna dojsc nigdzie nie trzeba jedzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia-glupisia Plec pleciugo ... IP: *.client.stsn.net 25.09.08, 17:46 Misiu-Glupisiu, w Key West sie chodzi. Wszedzie jest blisko. Pomylilo sie tobie Key West z Miami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Plec pleciugo ... IP: 87.204.84.* 25.09.08, 18:04 Wybieramy się pod koniec listopada do Miami i byłoby dobrze zarezerwować jakiś tani hotelik najlepiej z polską obsługą. Początkowo myslałam o hotelu Horizon By The Sea Inn w Lauderdale /polska obsługa/ale doczytałam się, że w rejonie Lauderdale są gorsze plaże i również to że w okolicach Key West jest dużo piękniej. Bardzo proszę o informacje o tanim przyzwotym dobrze położonym hoteliku w rejonie Miami. Z góry dziękuję o dobre rady. Odpowiedz Link Zgłoś
em.erka Re: Plec pleciugo ... 26.09.08, 02:11 oczywiscie ze po Key West sie chodzi ale o ile sie mieszka blisko glownego deptaka bo samo przejscie ulica Duval w jedna i druga strone to jest dopiero wyzwanie i nogi na 100 % wejda w tylek. Wiec nie wyobrazam sobie zeby ktos przeszdl caly Key West na piechote. Ktos kto napisal wczesniejszego posta ze po Key West sie chodzi na piechote to chyba nigdy nie byl na Key West. Bylam w Key West chyba z 5 razy i za kazdym razem mieszkalismy w miare blisko Duval St. Za pierwszym razem zatrzymalismy sie przy samym wjezdzie na Key West i niestety nie bylo szans zeby iść na piechote do centrum. Jezdzilismy caly czas taxi i po tym pierwszym razie powiedzialam nigdy wiecej. Warto zaplacic wiecej i mieszkac w centrum, bo cale zycie tam sie kreci :-) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
esdwa Na piechote... 26.09.08, 02:24 Ci co pisza, ze mozna wszedzie dojsc albo sa weteranami pielgrzymek albo nigdy nie byli na Key West. Od skrzyzowania Overseas z Roosevelt Blvd do Duval jest ponad 3.5 mili, czyli ponad 5 km. Powodzenia zycze cwokom ze sloma w butach w takim spacerze ktorzy pisza ze to blisko, szczegolnie po nocy spedzonej w barach. Taki spacer jest szczegolnie uciazliwy kiedy po polnocy temperatura jest nadal powyzej 30st a wilgotnosc dochodzi do 100%. Jest mase miejsc w odleglosci do 1 km od Duval ktorych ceny sa przystepne i nie trzeba udawac piechura zeby tu przyjechac. Zreszta na Florydzie po ulicach chodza tylko bumy albo niedorajdy... kazdy stara sie sobie pobyt uprzyjemnic a nie zepsuc. Key West jest po to zeby sie bawic a nie zapierdzielac 5 km w jedna strone baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: Na piechote... IP: *.arc.nasa.gov 26.09.08, 03:38 > Od skrzyzowania Overseas z Roosevelt Blvd do Duval jest p > onad 3.5 mili, czyli ponad 5 km. No i co z tego? Kto mieszka przy tym skrzyzowaniu, ile tam masz hoteli? Co ty za bdzury wypisujesz. Praktycznie wszystkie hotele/motele/bed&breakfast sa bardzo blisko centrum gdzie piechota dojdziesz. Tylko ktos ze sloma w butach bedzie mieszkac na peryferjach o ktorych ty piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla Re: Na piechote... IP: *.eastwest.com.pl 02.10.08, 12:07 trzy dni temu byłam na Key West: planowaliśmy zostać tam na noc,ale wróciliśmy do Miami jeszcze tego samego dnia. Wszystkim, którzy zamierzają wypoczywać na plażach Key West polecam dwa razy zastanowić się, czy są w stanie wytrzymać zapach zgniłych jajek unoszący się w powietrzu... Plaże w okolicach Miami lub bliżej Key Largo zdecydowanie ładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kararepa Urodzaj na polskich turystow malkontentow. 02.10.08, 15:47 Gość portalu: byla narzekala: bla, bla, bla i tu mnie boli. Skad te ilosci podrozujacych polskich narzekaczy sie biora. Ciagle wam cos przeszkadza, cos sie nie podoba, cos smierdzi i gdzies widac kupe smiecia. Naprawde tak bardzo za Polska tesknicie? Zalosni meczacy sie ciagle polscy turysci za dyche ktorzy nie potrafia poprawnie i ciekawie opisac niczego pozytywnego. Narzekajcie dalej... taka wasza piepszona malkontencka uroda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla Re: Urodzaj na polskich turystow malkontentow. IP: *.eastwest.com.pl 03.10.08, 12:00 czuję się wywołana do tablicy :) w moim poście nie chodziło bynajmniej o to, żeby sobie ponarzekać, jak to na tym Key Weście paskudnie. Chciałam tylko przekazać wybierającym się tam, żeby zwrócili uwagę na fakt, który rzadko pojawia się w przewodnikach - że nad Keyem i plażami unosi się specyficzny zapach siarki (a la gjzery w Yellowstone) i nie każdemu to może odpowiadać na dłuższą metę. Mój mąż np. tego dnia czuł się słabo i musieliśmy wrócić. Gdybyśmy wiedzieli wcześniej o tej specyfice plaż na Key West nieco inaczej zaplanowalibyśmy ten dzień - bardziej nastawilibyśmy się na zwiedzanie, a mniej na palmy i słoneczko. Pojechalibyśmy później, żeby np. zobaczyć zachód słońca, a na plażę zatrzymali się w innej części Florydy. I tyle. A sama droga na Key West miejscami jest nie do zapomnienia - widoki wspaniałe. Na pewno warto pojechać - a czy na dłużej - jak komu pasuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
kararepa Droga do Key West. 03.10.08, 13:41 Gość portalu: byla napisał(a): "... w moim poście nie chodziło bynajmniej o to, żeby sobie ponarzekać, jak to na tym Key Weście paskudnie... A sama droga na Key West miejscami jest nie do zapomnienia - widoki wspaniałe." Zwracam wiec honor :). Mam podobna opinie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Droga do Key West. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.10.08, 01:33 na Key West nie jedzie sie na plazowanie, to miejsce do rozrywki i zabawy, jezeli na plaze to polecam South Beach Miami, faceci moga popatrzec na laski a kobiety moga zawiesic oko na fajnych latynosach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rokipatATgmail Re: Na piechote... IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.08, 13:17 A my zesmy spali w Vanie :), najlepiej, bo za darmo, a i z policja problemow nie bylo :) Odpowiedz Link Zgłoś