Gość: fryc3 IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 13:51 Czy mając dwa paszporty człowiek ma takie same przywileje w obu krajach, czy jeden paszport jest wazniejszy, a drugi mniej? jakie to ma zalety, a jakie wady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
macacz Re: 2 paszporty 10.11.03, 14:13 Gość portalu: fryc3 napisał(a): > Czy mając dwa paszporty człowiek ma takie same przywileje w obu krajach, czy > jeden paszport jest wazniejszy, a drugi mniej? jakie to ma zalety, a jakie > wady? Ja mam 2: PL i USA. W Polsce jestem tylko Polakiem, chyba ze zrzeke sie obywatelstwa polskiego. W USA jestem tylko amerykaninem, chyba ze zrzekne sie obywatelstwa amerykanskiego...no,a wtedy won do Polski ;) W USA lepiej sie nie obnosic z obcym obywatelstwem, chciaz wymowg pozbycia sie go nie jest egzekwowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TGIF Re: 2 paszporty IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 10.11.03, 23:39 Ja tez mam 2....polski i amerykanski. Glownie na wycieczkach uzywam ten ktory jest "lepszy" w danym kraju - chodzi o uklady miedzypanstwowe, wizy, etc. A tak naprawde to jestem Polka w Polsce, a Amerykanka w Ameryce. Nikogo to nic nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamtejszy Re: 2 paszporty IP: *.proxy.aol.com 11.11.03, 06:01 Dokładnie tak. Władze polskie uwżają cię za obywatela wyłacznie polskiego, amerykańskie za wyłącznie amerykańskiego. Ale obydwa kraje "tolerują" twoje podwójne obywatelstwo nie zmuszajac do zrzeknięcia sie drugiego. Warto mieć ważne obydwa paszporty i okazywać je odpowiednio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny Re: 2 paszporty IP: *.client.attbi.com 11.11.03, 06:41 A ja mam paszport polski, kanadyjski i zielona karte ale amerykanskiego obywatelstwa nigdy nie przyjme Odpowiedz Link Zgłoś
jj19 Re: 2 paszporty 11.11.03, 06:59 Gość portalu: johnny napisał: " A ja mam...ale amerykanskiego obywatelstwa nigdy nie przyjme" Cholernie mnie tym zmartwiles :((. Pochwal sie czyms jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny Re: 2 paszporty IP: *.client.attbi.com 11.11.03, 16:03 Nie tylko ciebie bo amerykanie tez nie lubia jak ktos nie chce przyjac ich obywatelstwa. Nawet stworzyli takie prawo imigracyjne ze praktycznie bez obywatelstwa nie jestes w stanie nikogo sponsorowac ale mnie tym nie zlamia Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: 2 paszporty 11.11.03, 16:13 Gość portalu: johnny napisał(a): > Nie tylko ciebie bo amerykanie tez nie lubia jak ktos nie chce przyjac ich > obywatelstwa. > Nawet stworzyli takie prawo imigracyjne ze praktycznie bez obywatelstwa nie > jestes w stanie nikogo sponsorowac ale mnie tym nie zlamia nie?! to jest dopiero perfidia! zeby obywatel obcego panstwa, nie mogl sobie nasprowadzac kolesi z 3-go swiata?!? na takie cos stac tylko tych wstretnych imperialistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: 2 paszporty IP: *.broadcom.com 11.11.03, 17:16 Gość portalu: johnny napisał(a): > A ja mam paszport polski, kanadyjski i zielona karte ale amerykanskiego > obywatelstwa nigdy nie przyjme Ja mam polskie, amerykanskie i landeta w Kanadzie ale obywatelstwa nigdy nie przyjme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gnat Re: 102 paszporty IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.11.03, 22:46 A ja mam takie, smakie, i srakie a kolejnego nigdy nie przyjme. Odpowiedz Link Zgłoś
jj19 Do tych co absolutnie nie przyjma. 11.11.03, 23:09 Kochani jestescie. Trzymajcie sie bunczucznie/zawadziacko tak dalej. O czasu do czasu napiszcie cos jeszcze. Na przyklad : Na pohybel Ameryce lub podobnie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny Re: 2 paszporty IP: *.client.attbi.com 12.11.03, 22:53 Szybko zmienisz zdanie jak pojdziesz do szpitala i dostaniesz rachunek na $50 000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamtejszy Re: 2 paszporty IP: *.proxy.aol.com 13.11.03, 05:20 Tylko jeśli nie masz ubezpieczenia. Po prawdzie wielu nie ma, to nie to co w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy kot Re: 2 paszporty IP: *.sympatico.ca 13.11.03, 18:42 Jezeli to prawda, to napisz jak ci to wyszlo, bo to raczej dziwny uklad (w przeciwienstwie do odwrotnego). Poza tym, jesli miales kiedys "landed" to pewnie juz go nie masz, chyba, ze regularnie go "odswiezales", ale to tez chyba tylko do czasu. Na marginesie: od 1/1/2004 "landed immigrant" znika z oficjalnego jezyka. Zastepuje go "permanent resident". Bumage natomiast zastepuje Permanent Resident Card (plastyk, ze zdjeciem, a la "zielona"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: 2 paszporty IP: *.broadcom.com 13.11.03, 19:40 Nie, to nie jest prawda. To tylko odpowiedz na czyjs glupawy post glupawym postem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa Jestescie po...i! IP: *.client.attbi.com 11.01.04, 02:56 A ja kurwa spalilem komunistyczny gowniany paszport. Mam tylko amerykanski. Po jaka cholere wam dwa? Jestescie typowymi debilkami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu-tam-tejszy Re: 2 paszporty IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 01.12.03, 03:57 Co to znaczy "okazywac odpowiednio"? Tzn. ze przylatujesz na polskim a wylatujesz na amerykanskim? Bo wyleciec mozna tylko na amerykanskim, chyba ze w polskim masz wazna jakas wize. Domyslam sie, ze sporo nie latales, skoro do tej pory nie robili Ci problemow w zwiazku z brakiem wizy wjazdowej do Polski (przy uzyciu dwoch paszportow w jednym masz pieczatke wjazdu a w drugim wyjazdu). Czy dalej aktualna bedzie Twoja rada: okazywac odpowiednio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: 2 paszporty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 17:38 Mnie na okeciu pytali o dwa paszporty zebym pokazal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny Re: 2 paszporty IP: *.client.attbi.com 12.11.03, 22:54 Ta wiadomosc byla dla Tomka oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jello Re: 2 paszporty IP: 216.57.79.* 06.01.04, 18:15 Gość portalu: johnny napisał(a): > Ta wiadomosc byla dla Tomka oczywiscie przepraszam, ale juz przeczytalem Odpowiedz Link Zgłoś