Dodaj do ulubionych

moja green card ...

02.03.09, 17:15
Czy to jest normalna procedura?czy powinnam sie czyms martwic na zapas;)???

,,On February 26, 2009, we transferred this CRI89 PETITION TO REMOVE
CONDITIONS OF PERMANENT RESIDENT STATUS RECEIVED to our CALIFORNIA SERVICE
CENTER location for processing because they now have jurisdiction over the
case. We sent you a notice of this transfer. Please follow any instructions on
this notice. You will be notified by mail when a decision is made, or if the
office needs something from you.''
Obserwuj wątek
    • rolinka81 Re: moja green card ... 03.03.09, 00:33
      Nie martw sie tzn ze szybciej ja dostaniesz:):):)W moim przypadku i znajmoej
      bylo tak samo...
      • alutkama Re: moja green card ... 03.03.09, 17:12
        moja tez przetransferowali tego samego dnia do Californii :) Ja mialam
        2 letnia. Nie mialam interview za pierwszym razem, po prostu po pol
        roku przyslali mi karte do domu. A jak u ciebie?
    • ruda_zuza Re: moja green card ... 03.03.09, 18:21
      Nic sie nie martw. Moja aplikacje tez tam odeslali. Karte przyslali do domu za
      miesiac, gora dwa (nie pamietam dokladnie).
      • jummymami Re: moja green card ... 03.03.09, 21:18
        oj , ja tez czekam moze takie szczescie mnie spotka jak was ? ;)
    • alutkama Re: moja green card ... 04.03.09, 00:37
      aha, kiedy wyslalas dokumenty? Ja 30 czerwca. We wrzesniu skonczyla mi
      sie 2 zielona karta.
    • ingrid0 Re: moja green card ... 04.03.09, 01:30
      Nie wiem, czy to normale, ale u mnie tez tak bylo; zlozylam wniosek
      na poczatku stycznia, a zielona karte dostalam w polowie marca
      wlasnie po tym transferze. W zeszly roku.
      • natkos1 Re: moja green card ... 04.03.09, 16:45
        alutkama, mi sie 2-letnia konczyla w listopadzie a wysylalam w sierpniu. To Ty
        juz troche czekasz...

W ogole to mi jedna znajoma mowila,ze nie dostane green card na 10 lat, bo skoro
        mam ,,list'' do listopada to oni chca byc juz skladala na obywatelstwo zanim oni
        mi karte przysla ;)))
        • mazurka313 Re: moja green card ... 04.03.09, 19:03
          moja karta konczyla waznosc w czerwcu, w marcu wyslalam o zmiane
          statusu, w maju mialam odciski, potem przyszedl list, a w
          pazdzierniku dostalam gren card na 10 lat , bez interview, moje
          papiery nie byly nigdzie transferowane, poniewaz mieszkam w CA:)
          teraz znowu zaczynam gromadzic ta makulature na obywatelstwo,
          masakra ile papierzyskow wymagaja,
        • alutkama Re: moja green card ... 04.03.09, 20:56
          a mozna sie starac o obywatelstwo nie dostaja drugiej zielonej karty??
          ? Bo ja myslalam ze trzeba czekac az przyjdzie plastik i wtedy mozna
          zlozyc wniosek. Oczywscie po 3 latach od dostania pierwszej zielonej
          karty. To jak to jest?
          • natkos1 Re: moja green card ... 06.03.09, 23:40
            na ,,chlopski'' rozum pierwsza karte masz na 2, list pzredluza ja o rok a
            papiery mozna wyslac z wyprzedzeniem, czyli teoretycznie mozna wyslac wniosek o
            obywatelstwo nie majac jeszcze drugiej zielonej. Co do praktyki to jeszcze nie
            przestudiowalam zagadnien ;)
            • natkos1 Re: moja green card ... 29.04.09, 06:07
              alutkama, dostalam tydzien temu list zgratulacjami! a Ty wciaz czekasz??
              • alutkama Re: moja green card ... 29.04.09, 21:31
                Gratulacje :) Ja wciaz czekam :(
                • alutkama Re: moja green card ... 06.05.09, 20:47
                  natkos, dostalam dzisiaj list z gratulacjami :)
                  • arybka68 Re: moja green card ... 07.05.09, 02:25
                    A mi przyslali pismo, ze jeszcze za malo maja dowodow na wspolne zycie :(
                    • mazurka313 Re: moja green card ... 07.05.09, 02:32
                      hmmm a dziecko ? to nie dowod? ja ide za ciosem i po otrzymaniu
                      green card wlasnie kompletuje papiery na obywatelstwo
                    • arybka68 Re: moja green card ... 07.05.09, 13:32
                      Jak wysylalismy papiery to jeszcze bylam w ciazy, wiec moze teraz chca
                      certyfikat urodzenia. Strasznie dlugo to wszystko sie ciagnie. Nie wiem czy do
                      sierpnia sie wyrobia, a ja do Polski lece w maju i wracam w lipcu. Ciekawe co
                      bedzie na granicy przy powrocie, eh......
                      • mazurka313 Re: moja green card ... 07.05.09, 22:57

a nie masz tego listu ze mozesz podrozowac?
                        • alutkama Re: moja green card ... 07.05.09, 23:15
                          to doslij im akt urodzenia dziecka i bedzie po klopocie. Mi jakos
                          sie udalo, bo ani razu nie mialam interview. Za pierwszym razem
                          przyslali mi poczta pismo z gratulacjami, tylko ze my mielismy wtedy
                          juz 3,5 letnie dziecko i wjezdzalam na K1 do stanow, wiec mialam
                          male interview w Polsce. Jak staralam sie o ta druga green card,
                          wyslalam im tylko kopie aktu urodzenia drugiego dziecka i tyle.
                          O obywatelstwo bede sie starac we wrzesniu, niby moglabym w czerwcu,
                          ale wyjezdzam na dwa miesiace i boje sie ze znowu przysla mi
                          zaproszenie na odciski a mnie nie bedzie w domu.
                          • arybka68 Re: moja green card ... 08.05.09, 13:56
                            List mam, ale w tamtym roku syn na liscie jezdzil do Kanady i juz patrzyli
                            krzywo wiec teraz na pare tygodni przed koncem waznosci pewnie tez beda jakies
                            komentarze. Wyslemy akt urodzenia i jeszcze mamy ubezpieczenie domu i samochodu
                            na nas oboje. Moze wystarczy. Tylko jak beda chcieli interview a ja bede w
                            polsce to juz sie zalamie. Caly czas pod gorke :(
                            • alutkama Re: moja green card ... 09.05.09, 13:19
                              arybka68, ty sie starasz o pierwsza zielona karte czy druga??
                              Jezeli pierwsza to najlepiej jak bys zalatwila sobie AOP,(ja zalatwilam to w
                              jeden dzien) jezeli druga to podjedz to immigration po pieczatke do paszportu.
                              Mnie zawsze brali na bok po przylocie do stanow (zarowno z AOP jak z pieczatka),
                              ale taka jest procedura. Po 5 minutach sprawdzono dokumenty i moglam jechac do
                              domu.
                              • alutkama Re: moja green card ... 25.05.09, 02:24
                                natkos, dostalas juz plastik? Ja czekam, mam nadzieje ze przysla mi
                                przed koncem czerwca, bo wtedy wyjezdzam do Polski i juz nie chce po
                                powrocie znowu byc dodatkowo "sprawdzana" :/
                                • natkos1 Re: moja green card ... 31.05.09, 05:01
                                  no wlasnie nie, nie dostalam jeszcze, tez o tym myslama kilka dni temu,ze dlugo
                                  to trwa...
                                  • sylwek07 maja opoznienie 31.05.09, 09:19

www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?
                                    vgnextoid=02af974a36c81210VgnVCM1000004718190aRCRD&vgnextchannel=4b18
                                    dc4d88889010VgnVCM10000045f3d6a1RCRD
                                  • alutkama Re: moja green card ... 03.06.09, 05:01
                                    :( no to ladnie. Za trzy tygodnie wylatuje, mam nadzieje ze do tego
                                    czasu juz dostane. Inaczej czeka mnie we wrzesniu dodatkowa kontrola
                                    :/
                                    • natkos1 Re: moja green card ... 08.06.09, 21:41
                                      ale jaka dodtakowa kontrola Cie czeka? z jakiego powodu???
                                      Ja dostalam dzis email,ze zamowili dla mnie karte i mam ja dostac w ciagu 1
                                      mies.( a obiecane 60 dni na jej otrzymanie mija w przyszlym tyg.) Znam
                                      przypadki,ze po takim mailu karta byla w skrzynce juz po kilku dniach wiec nie
                                      wszytsko jeszcze stracone:) trzymam kciuki, bo jakby nie bylo zawsze bedziesz
                                      spokojniejsza z ta karta no i jeden problem mniej w podrozy...
                                      • alutkama Re: moja green card ... 09.06.09, 01:35
                                        ak masz pieczatke w paszpoorcie zamiast plastiku, to zawsze biora cie
                                        na bok w celu dokladnego sprawdzenia.taka procedura :/
    • alutkama Re:natkos1 30.06.09, 08:43
      dostalas? mi kilka dni temu przyslali ze juz jest w trakcie produkcji.
      Ju juz jestem w Polsce ale M wrocil do domu i przyjezdza do nas w polowie lipca,
      mam nadzieje ze mi dowiezie GC
    • alutkama Re: moja green card ... 07.07.09, 08:50
      ja juz dostalam GC, M mi przywiezie :) Ty pewnie tez dostalas. Napisz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka