Dodaj do ulubionych

Kanada-wypozyczenie auta i ubezpieczenie

IP: *.nni.pl 24.04.09, 19:24
Planujemy w 2 tygodnie (I połowa czerwca) zrobić trasę Vancouver -
Calgary. Może doradzicie gdzie najlepiej (w miare najtaniej)
pożyczyć auto i jakie ubezpieczenie wykupić (czy wystarczy LDW? czy
lepiej jeszcze jakieś 'Personal Accident Insurance' lub 'Personal
Effects Protection'). Patrząc na stronach różnych 'car rentals' to
na pierwszy rzut oka ceny wyglądają ok, ale jak się wczyta, to
okazuje się, że nie ma ubezpieczenia ani podatków. Do tego nie piszą
jaka jest wysokość LDW. Z góry dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • starypierdola WOW!!! 25.04.09, 01:43
      Czy my sie czasem nie znamy?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=93270386&a=93476381
      Ubezpieczenie bedzie Cie kosztowac tyle co wpozyczenie auta. Bylo tu kilka
      watkow jak mozna ten problem kontrolowac. I nie zapomnij o "drop-off fee".

Ale, ale. Jak juz bedziesz miala wszystkie "quotations" to skontaktuj sie ze mna.

Jak dotad nigdy i nikomu tego nie proponowalem, ale mogl bym Wam podstawic auto
      na lotnisko w Calgary i odebrac je w Vancouver. Mam Honda Pilot (AWD) i Buick Le
      Sabre. Oba niezawodne, Buick to najwygodniejszy ze wszystkich samochodow
      amerykanskich. Ma wszystkie computery, swiatelka, alarmy .... i duzo miejsca.
      Nie ma problemow z kochaniem sie na podgrzewanych, skorzannych siedzeniach. No
      i moge dorzucic nocleg w "Interior BC" plus intymna kolacje (wiem ze jedziesz z
      mezem; nie ma problemow). Napisz ile zaplacila bys mi za ta przysluge (car
      rental?). Moze mi sie to rozwinie w jakis wiekszy business .

W ostatecznosci, jak zaproponujesz cos ciekawego, to moge dorzucic nocleg w
      Calgary z "typical Canadian family".

No to dzialaj :)

Powodzenia SP
      • jot-23 Re: WOW!!! 25.04.09, 02:23

> Nie ma problemow z kochaniem sie na podgrzewanych, skorzannych
        siedzeniach

przetrzesz chociaz te siedzenia zanim dasz im ten samochod?
      • deja.wu Re: WOW!!! 25.04.09, 04:09
        Popros doktora o przepisanie zastrzykow , tabletki juz tobie nie pomagaja .

P.S. Idz sprawdz czy rowera ci nie podprowadzili , czym pojedziesz po food stamps .
        • starypierdola No co Wy, koledzy!! 25.04.09, 09:00
          Widzicie przecie ze Guajira (czyli wiesniaczka) to staram sie jej
          pomoc i zycie ulatwic ....

Chciala by dusza do raju, nes pa??
          Aniol Stroz SP
          • Gość: Jo@nna Re: No co Wy, koledzy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 23:23
            Wiedziałam, że Cię znajdę na kanadyjskich stronach. Cały czas siedzimy w
            przewodnikach i mapach, studiując m.in. Twoje propozycje. Mam pytanie odnośnie
            lotu powrotnego tj, z Van. do Fra.Podają opcję z przesiadką w Toronto lub w
            Montrealu. W obu przypadkach mamy na to 1h 10 min.Zdążymy?POzdrawiam
            serdecznie.J.G.
            • deja.wu Ile ty masz dziecko lat ? 26.04.09, 01:23
              > Cały czas siedzimy w
              > przewodnikach i mapach, studiując m.in. Twoje propozycje.

tez mam propozycje , wez rozped i walnij glowa w sciane , ten konfabulant ma
              tyle wspolnego z Kanada co latawiec z samolotem .
              • starypierdola Drogi jednoeresowcu, nie stac Cie na napisanie ... 27.04.09, 02:00
                ...czegos interesujacego, czy moze tylko na temat?

No ale Cie rozunie: frustracje, zawody zyciowe, starosc na karku, poziom
                inteligencji zenujaco niski.....

Wez sie w garsc, czlowieku!! Moze zapisz sie na kursy tanca towarzskiego??

Zyczliwy SP
            • starypierdola Kto to moze wiedziec? 27.04.09, 02:06
              Powinno wystarczyc, ale ledwo - ledwo.

Jesli masz przelot z ta sama linia lotnicza to sie nie martw. Jak sie spoznisz
              to posla Was do dobrego hotelu, napoja, odzywia .... i polecicie nastetnym
              polaczeniem.

Jesli natomiast masz dwa bilety z dwu roznych lini lotniczych to mysle ze masz
              problem. Ale przeciez Air Canada ma codziennie z 10 albo i wiecej lotow
              bezposrednich z Vancouver do Toronto; w ostatecznosci mozecie leciec z
              "przesiadka" w Calgary, czy Edmonton, czy Regina, czy Winnipeg.... Wiec jaki
              jest problem? Wybierz inny samolot!

Guajiro SP

PS. To co z tymi skorzannymi, podgrzewanymi siedzeniami:)
              • Gość: Guajira Re: Kto to moze wiedziec? IP: *.nni.pl 27.04.09, 19:12
                Dzięki za dobre rady i ofertę, ale nie skorzystam :)
            • starypierdola PS. JAk lecisz np. z Lufthansa .... 27.04.09, 02:08
              ... to ta przesiadka jest "teoretyczna", bo to ten sam samolot. Dowiedz sie co i
              jak u linii lotniczej.

Specjalista od przesiadek
              SP
              • Gość: Jo@nna Re: PS. JAk lecisz np. z Lufthansa .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 17:26
                Dzięki za info. Ale Ty tu masz wrogów i to złośliwych bynajmniej.Pozdr.J.G.
                • starypierdola To tylko jeden .... 27.04.09, 22:12
                  ... moj najlepszy kolega forumowy, czlowiek uzywajacy ponad 100 nikow i
                  poczatkowo znany jako "Ertes".

To wlasnie jego orginalny nik jest jednostka miary inteligencji osobnikow tu
                  piszacych. Dla ilustracji: Twoja inteligencje oceniam na 9 ertesow, ale moge sie
                  mylic bo nie znamy sie za dobrze ...

I wyglada ze sie nie poznamy :(

Powodzenia z wycieczka, glownie pogody. Nie mam watpliwisci ze bedziecie mieli
                  wspaniale wrazenia.

SP
      • Gość: marc Re: WOW!!! IP: *.chello.pl 11.05.09, 19:55
        skad tylu kretynów na tym forum.podróżnicy z pacanowa
        • Gość: gosc Re: wow,wow and wow!!! IP: *.97-97.tampabay.res.rr.com 12.05.09, 02:32
          ..podpowiem, wiekszosc z okolic Gdyni...nie zapomnij pozdrowic
          tatusia.........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka