Dodaj do ulubionych

Nastroje, cd.

13.09.04, 13:19
Pisałam w czwartek o zaniku objawów ciążowych, pocieszałyscie mnie jak
mogłyście, ale i tak oczywiście zaliczyłąm fatalnego doła, kłótnie w domku i
popłakałam przez pół dnia. A od soboty popołudnia znowu mdłości i ból piersi -
dużo mocniejszy. Jak tak dalej pójdzie to w paranoję albo inna chorobę
psychiczną popadnę.Jutro zaczynam 8 tyg (wg.usg), w czwartek kolejna wizyta i
gin, bardzo ciągnie mnie żeby zrobić kolejne usg, sama juz nie wiem. Oj
dziewczyny, ta ciągła niepewność to mnie poproostu wykańcza. Są chwile, że
jestem w pełni przekonana, że wszystko będzie dobrze i gorąco w to wierzę,
innym razem jest zupełnie odwrotnie.Wiem, że starsznie smęcę i cóż można
poradzić na te moje odczucia, pewnie będzie już tak do końca. Pozdrawiam Ela
Obserwuj wątek
    • ela74 Re: Nastroje, cd. 13.09.04, 13:31
      przejęzyczenie przepraszam, nie zaczynam a kończę 8 tyg, a początek 9,
      strasznie duzy ten mój maluszek, trwamy nadal.
      • dwa_wiatry Re: Nastroje, cd. 13.09.04, 14:06
        Każdy Ci powie, ze nastroje w ciąży to całkiem normalne. Jesli napada Cię złośc
        czy smutek to od razu sobie to wytłumacz: jestem w ciązy to dlatego. Wtedy
        łatwiej odpędzić smuty, strachy itp. Trzymaj się ciepło i poręczysmile
        • dwa_wiatry Re: Nastroje, cd. 13.09.04, 14:13
          P.s. Poza niewiarą w szczęsliwe zakończenie ciąży, u mnie nie pojawiają się
          żadne nastroje.
    • bei to tak jak ja:) 13.09.04, 14:23
      Pewnie chodzimy w tej samej ciążysmilesmile
      Wypisz wymaluj- od 29 tygodnie takie same objawysmile- podwyższona drazliwosc,
      obniżony nastrój...łezki...i uśmieszki.....teraz- jak Artuś spi- to niepokój-
      bo sie nie rusza- jak sie rusza- to b. mocno- i niewygodnie...brzuszek za mały-
      bo inne...inne chodza w ciaży inaczej......a za chwilę- czy nie za duży- bo
      inna miała mniejszy- no i w poprzednich ciażach był inny....łykam
      tabletki...stękam..jeczę...i uśmiecham sięsmile
      Witaj w klubie przemiła ciężaróweczkosmile
      • indra2 Re: to tak jak ja:) 13.09.04, 18:37
        Mam dokładnie to samo. Jestem w 11tc.Dzisiaj jak wstałam rano stwierdziłam, że
        przestały mnie boleć piersi i są jakby mniejsze, oczywiście panika, co chwilę
        sprawdzałam, czy bolą i nic. Na szczęście dzisiaj miałam umówioną wizytę i usg
        także mój stres nie trwał długo ale jak czekałam przed gabinetem to trzęsłam
        się ze strachu gorzej niż przed maturą, obroną mgr i egzaminem na prawo jazdy
        razem wziętych smile) Byłam pewna, że moja kruszynka nie żyje (tfu, tfu) i
        zastanawiałam się jak ja to przekażę mężowi jeszcze dziś w 1 rocznicę naszego
        ślubu. Na szczęście wszystko jest ok, dzidzia żyje, serduszko pięknie pika.
        Więc chwilowo jestem spokojna i wierzę, że wszystko będzie dobrze ale nie wiem
        jak długo. Dobrze, że wynaleźli to usg, bo jakbym nie mogła sprawdzać co jakiś
        czas czy z dzidzią wszystko ok to chyba bym osiwiała przez te 9miesięcy.
        Pozdrawiam
        Aga
        • mgg1 Re: to tak jak ja:) 15.09.04, 22:54
          indra2 napisała:

> Mam dokładnie to samo. Jestem w 11tc.Dzisiaj jak wstałam rano stwierdziłam,
          że
          > przestały mnie boleć piersi i są jakby mniejsze, oczywiście panika, co chwilę
          > sprawdzałam, czy bolą i nic. Na szczęście dzisiaj miałam umówioną wizytę i
          usg
          > także mój stres nie trwał długo ale jak czekałam przed gabinetem to trzęsłam
          > się ze strachu gorzej niż przed maturą, obroną mgr i egzaminem na prawo jazdy
          > razem wziętych smile) Byłam pewna, że moja kruszynka nie żyje (tfu, tfu) i
          > zastanawiałam się jak ja to przekażę mężowi jeszcze dziś w 1 rocznicę naszego
          > ślubu. Na szczęście wszystko jest ok, dzidzia żyje, serduszko pięknie pika.
          > Więc chwilowo jestem spokojna i wierzę, że wszystko będzie dobrze ale nie
          wiem
          > jak długo. Dobrze, że wynaleźli to usg, bo jakbym nie mogła sprawdzać co
          jakiś
          > czas czy z dzidzią wszystko ok to chyba bym osiwiała przez te 9miesięcy.
          > Pozdrawiam
          > Aga
          Hallo
          ja tez jestem w 11 t.c. i panikuje.
          napoisz, czy mialas bole brzucha ostatnio?ja obecnie mam od wczoraj (takie jak
          przed okresem) ostatnie 3 tygodnie byly bardzo spokojne, a 3 wrzesnia widzialam
          dzidzie, wszystko bylo w najlepszym porzadku,nastepna wizyta 3 pazdziernika,
          bardzo mnie to niepokoi, ze boli mnie znow brzuch, wczoraj bardzo sie
          zdenerwowalam...pozdr dla Ciebie i Twojego malenstwa
          • indra2 Re: to tak jak ja:) 16.09.04, 12:00
            Niestety jeżeli chodzi o bóle brzucha to Ci nie pomogę, gdyż w ogóle ich nie
            mam. Czasami tylko coś mnie lekko zakłuje ale to pewnie wiązadła. Może inne
            dziewczyny Ci coś poradzą.
            Trzymajcie się cieplutko razem z Maluszkiem.
            Aga
        • alice1 Re: to tak jak ja:) 16.09.04, 06:38
          Coś mi się zdaje, że wszystkie tak mamysmile))
          Jak są objawy, to źle, jak zanikają, to jeszcze gorzejsmile
          I pewnie tak będzie aż do końca ciąży......a później, też nie podejrzewam, żeby
          się skończyło..smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka