Dodaj do ulubionych

krwiak w ciąży

22.08.15, 18:29
Witam . Od początku ciąży leże z krwiakiem a jestem w 12 tyg . Na poprzedniej wizycie 3 tyg temu krwiak pooowwooli się wchłania . Kolejna wizyta za tydzień . Dodam że nie plamie nic a nic i czuje się dobrze. Mam pytanie: jak u Was wyglądała sytuacja z krwiakami i jak długo takie krwiaki się wchłaniają ? Czy też cały czas leżałyście czy trochę wstałyście z łużka ? Czy to dobrze że nie plamie ? bo słyszałam że jak się plami to krwiak się ewakuuje
dzięki za wszystkie odp.
Obserwuj wątek
    • roxana8881 Re: krwiak w ciąży 23.08.15, 16:05
      u mnie bylo troszke inaczej- w 8 tyg ciazy wyladowalam w szpitalu, po tym jak zauwazylam strzepy krwi, po porannej toalecie. Okazalo sie ze jest krwiak. Lerzalam 3 dni w szpitalu plackiem, mialam lekkie plamienia i okazalo sie ze sam sie oczyscil bo na 3 dzien p0o krwiaku ani sladu. roznie to bywa- zalezy czy duzy czy maly. Potem przez 2 tyg lezalam w domu anjwiecej jak moglam, nic nei dzwigalam i narazie jest ok. ((teraz 19 tydz)
    • 1234anna Re: krwiak w ciąży 25.08.15, 18:05
      To nikt więcej nie miał krwiaka?
      • roxana8881 Re: krwiak w ciąży 28.08.15, 11:25
        no coz ostatnio forum troszke kuleje. Moge ci tylko powiedziec ze moja sasiadka rowniez miala krwiaka i musiala lezec przez 3 miesiace poki ie nie wchlonal. Jest mama dwojki dzieci. Wszystko skonczylo sie ok.
        Natomiast moja kolezanka ze szkolnej lawki, ktora miala krwiaka w pierwszej ciazy niestety poronila. Krwiak byl obok dzidzi, bardzo blisko, wrecz przylegal do zarodka. Roznie z tymi krwiakami bywa. trzeba uwazac i sluchac co lekarz mowi
        • dushychka Re: krwiak w ciąży 28.08.15, 14:56
          ja miałam małego krwiaczka w sumie nie krwawiłam z niego. Dostałam luteine chyba na dwa tyg. i przy następnym USG już go nie było, nie leżała w sumie się dobrze czułam. To jakoś w 6 tyg. było ciąży. Jakby krwiak był poważny to byś w szpitalu została tak nie masz co się martwić.
          • 1234anna Re: krwiak w ciąży 29.08.15, 15:20
            Plamiłam na początku ciąży tak na brązowo z kilka dni , teraz leże od miesiąca i nic się nie dzieje , we wtorek wizyta to mam nadzieje że mnie doktor pocieszy że jest lepiej
            • aga8207 Re: krwiak w ciąży 20.11.15, 14:33
              Ja też miałam krwiaczka/ wynaczynienie fachowo nazwane przez lekarkę. To był 7tc. Miałam dużo odpoczywać oczywiście L4. Teraz 13tc krwiak się wchłonął. Dalej mam się oszczędzać. Biorę duphaston,acard i podwójnie kwas foliowy
    • szczesliwaanka77 Re: krwiak w ciąży 20.11.15, 22:29
      Witam U mnie niestety skończyło się p oronieniem
      • roxana8881 Re: krwiak w ciąży 23.11.15, 16:40
        Kochana bardzo mi przykro. Moja kolezanka poronila pierwsza ciaze przez krwiaka - byl zbyt blisko dzidziusia. Wczesniej o tym nie pisalam bo z krwiakami roznie bywa. Ta kolezanka Teraz ma juz synka i drugi w drodze- za 3 tyg ma termin. Nie wiem co wiecej dodac - nie poddawaj sie. Musisz to przebolec ale napewno bedzie to trudne .Pozdrawiam
        • szczesliwaanka77 Re: krwiak w ciąży 24.11.15, 20:39
          Dziękuję za wsparcie to była moja jedyna ciąża i chyba ostatnia pozdrawiam
          • roxana8881 Re: krwiak w ciąży 26.11.15, 17:11
            Nie zalamuj sie. Odczekaj i przejdz ta zalobe. Nastepna ciaza bedzie zdrowa. Trzymam kciuki, Daj sobie czas.
            • szczesliwaanka77 Re: krwiak w ciąży 27.11.15, 12:58
              No raczej nic z tego nie będzie smile w styczniu będę miała 39lat więc nie łudzę się, że jeszcze zajdę w ciąże, ale Wam życzę wszystkiego dobrego, pozdrawiam cieplutko
    • magdapriv Re: krwiak w ciąży 27.02.16, 18:24
      Hej wink
      Piszę pracę magisterską na temat oceny satysfakcji z opieki pielęgniarskiej pacjentek przebywających na oddziale patologii ciąży.
      Ankieta skierowana jest do kobiet, które przebywają lub w ciągu ostatnich 6 miesięcy przebywały na oddziale patologii ciąży.
      Bardzo proszę o pomoc.
      Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
      Link do ankiety: docs.google.com/forms/d/1PgxgZLR6TQlIUxmTnUecC65kmQDa2jOslqAj88FqqUM/viewform
    • leilana26 Re: krwiak w ciąży 29.08.16, 19:07
      Krwiaki występują bardzo często. Ja miałam 3 z czego jeden na szczęście że nie największy był przy dzidzi. Dwa ładnie się wchłoneły w ciągu 8tygodni ten największy był jeszcze długo a potem przestał być widoczny a ja przestałam o nim pamiętać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka