andzia251 20.10.04, 15:58 podczas mojego usg, jestem w 12 tygodniu i miałam usg przez brzuch lekarzowi nie udało się uwidocznić NT, CO TOJEST TAKIEGO CZY MAM SIĘ MARTWIĆ. PROSZĘ O INFORMACJĘ. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielona24 Re: NTpodczas usg 20.10.04, 16:28 Andziu nie weim czy zawsze sie mierzy NT- jest to przeziernosc karkowa ktora sie mierzy by stwierdzic czy nie ma wady np.zespolu Downa lub wad serduszka.Norma jest do 3mm. czasem dzidzia sie za bardzo rusza i lekarzowi trudno to uchwycic.Zapytaj przy nastepnej wizycie czy sie nie da sprawdzic ponownie.Nie martw sie i glowka do gory.Caluije.PPAa Odpowiedz Link
zonka9 Re: NTpodczas usg 20.10.04, 17:52 To przyziernosc karku, mierzy sie od 10 do 14 tyg.To, ze dr nie sprawdzil, bo mu malenstwo nie pozwolilo, nie znaczy, ze cos jest nie tak.Spokojnie, idz do dobrego, zaznaczam dobrego specjalisty-ultrasonografisty i zmierz NT jeszcze raz.Nie stresuj sie zbyt mocno, wszystko bedzie dobrze. Emi i Macius Odpowiedz Link