Dodaj do ulubionych

Co to moze byc?

25.10.04, 12:00
Dziewczyny, jak myslicie, kluje mnie w prawym dolnym "rogu podbrzusza", nawet
powiedzialabym, ze to pachwina, ale nie do konca, poza tym, to boli przy
chodzeniu i jak leze tez to czuje....Co to moze byc??Dodam, ze to juz 17 tc.
Emi i Macius
Obserwuj wątek
    • sula_i_komary Re: Co to moze byc? 25.10.04, 12:24
      Nie wiem czy to Ciebie pocieszy Zonko....ja mam tak samo.To jest tak jak kolka tylko w pachwinie....nasila się przy dłuższym chodzeniu (mnie boli lewa strona i myślę,że u mnie jest to spowodowane skrzywieniem kręgosłupa i krótszą nogą).
      Nie wiem co to może być...a może to zmiany w układzie rodnym smile?
      sula i komary
      • marcys77 Re: Co to moze byc? 25.10.04, 12:36
        witajcie , miałam podobne objawy w pierwszej ciąży i była to rwa kulszowa -
        jeśli dobrze pamiętam nazwę - zaczęło się jak kolka potem promieniowało aż na
        nogę niestety dostałam tylko jakiś lek rozkurczowy który pomagał na krótko.
        Przy porodzie cholerstwo dało o sobie ponownie znać tak że nie mogłam chodzić
        (nie miałąm czucia w nodze)ale po ciąży ustąpiło. Obecnie jestem w 18 tygodniu
        i niestety sytuacja się powtarza- biorę nospę. pozdrawiam
    • zonka9 a moze to zaparcie... 25.10.04, 17:39
      bo pytalam sie tutaj kolezanek, do tej pory nie mialam zaparc a dzis w nocy az
      sie obuszilam, bo gazy nie mogly odejsc, ale rano zrobilam ...co trzeba i nie
      bolalo, a od poludnia albo wczesniej znow boli, to jest uczucie jakby gwozdz
      byl po prawj stronie albo kolka.Jak myslicie, moze byc od zaparcia??
      Poradzcie cos, bo to naprawde boli.
      • k1w0 Re: a moze to zaparcie... 25.10.04, 17:51
        Ja myslę, że to naciągają się więzadła podtrzymujące macicę. Miałam tak w
        jednej i drugiej ciąży, Kłujący ból trwający ok. 2-3 dni co 1 - 1,5 miesiąca.
        Najczęściej z prawej strony. Wygląda na to, że moja macica rosła "skokowo" i
        właśnie średnio co 1,5 miesiąca te więzadła się naciągały smile) Może u Ciebie to
        jest to samo ?

Pozdrawiam Ania
    • rybka002 Re: Co to moze byc? 26.10.04, 08:54
      Mogą to być więzadła podtrzymujące macicę - dużo kobiet na to narzeka, ale z
      objawów -też tak kiedyś miałam- wygląda na zaparcie. Zonka pij wodę mineralną.
      Ja wypijam dziennie 1,5 litra Żywca i pomaga, spróbuj też może klasyczne
      sposoby np suszone śliwki a jak nie przestanie to poradź się swojego gina.
      Pozdrawiam
    • zonka9 dzwonilam wczoraj do gina... 26.10.04, 09:09
      powiedzial, ze na noc dwie no-spy, a rano jak nie przejdzie to mam jechac do
      szpitala...nie przeszlo.I chyba pojade, bo po co ryzykowac, ale z drugiej
      strony, jak mnie zostawia??No coz to zostawia, jakos to przezyje.Najwazniejsze,
      zeby Macius byl pod dobra opieka.Jak nie wroce ze szpitala to maz Wam
      napisze.Buziaki.
      Emi i Macius
      • rybka002 Re: dzwonilam wczoraj do gina... 26.10.04, 10:10
        zonka trzymaj się. Trzymam kciuki żeby było wszystko ok i żeby Cię szybko
        wypuścili. Będzie dobrze. smile)) na pewno.
        • romilka Bole brzucha... 28.10.04, 11:27
          Jestem w 5 tygodniu ciazy,mam silne bole brzuch co jakis czas,lekarz powiedział
          ze zarodek nisko sie zagniezdził i musze lezec!!Dzis jest lepiej,mniej
          boli,prawie wogole!!Na osg wyszło ze fasolka ma juz 10 mm!!termin mam na 24
          czerwca!!pozdrwaiam!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka