kamila22-1985 17.02.08, 21:51 Szukam dziewczyn, które zaszły w ciąże nie czekając tych 3 miesięcy po poronieniu. Co na to lekarze? Jak się "zajęli" ciążą? itd. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nati1011 Re: Ciąża krótko po poronieniu 18.02.08, 10:18 zaszłam w ciążę 2-3 tygodnie po poronieniu. Zaraz w następnym cyklu. Ale było to wczesne poronienie - 6 tydzień - samoistne, niewymagajace czyszczenia macicy. Odpowiedz Link
oda100 Re: Ciąża krótko po poronieniu 18.02.08, 14:21 nie bywam na tym forum, ale akurat zobaczylam tez watek wiec odpisze. Mieszkam za granica, Holandia, zupelnie inne podejscie do zdrowia, ciazy, wiele "oddaje sie" do rozstrzygniecia naturze. Kobiety i rodza i maja problemy, jak wszedzie. Ja mialam zabieg w 10 tyg, po tym jak w 8 przestalo bic serce. Ciaza od poczatku nie rozwijala sie prawidlowo i obumarla. Lekarz powiedzial mi, ze zabieg odbyl sie bez komplikacji, wszystko jest ok, nie widzi przeciwskazan do szybkiego zajscia w kolejna ciaze. Czesc z jego pacjetek zachodzi w ciaze juz po paru tygodniach!!! Zaszlam po dwoch miesiach ( 2 miesiaczkach po zabiegu), zreszta wydaje m sie ze to byly cykle bezowulacyjne. Ciaza nei jest tak idealna , jak moja pierwsza ( mam 2 letniego syna), w 12 tyg mialam krwawienie, teraz plamienia, ale lekarze nie widza problemu, chyba mam dosc nisko lozysko itp itd. Moje znajome po poronieniu zaszly w ciaze rowniez w krotkim czasie, maja zdrowe dzieci. Nie wiem skad roznica w pogladach, ale jak widac jest to mozliwe. W Polsce lekarze sa jednak bardzo uwazni, wiele lekow stosuej sie zapobiegawczo. Tu nie daje sie np. lekow na podtrzymanie, zwlaszcza jakis sztucznych progesteronow, prawie w ogole. Odpowiedz Link
maretina Re: Ciąża krótko po poronieniu 19.02.08, 18:33 wpadlam kilka tygodni po poronieniu samoistnym. ciaza ok, lekarze zajmowali sie mna normalnie. adekwatnie do wywiadu i aktualnego stanu zdrowia. Odpowiedz Link
aniabogatko76 Re: Ciąża krótko po poronieniu 19.02.08, 19:04 5 listopada 2007 mialam zabieg usuwania martwej ciąży a 21 listopada zaszlam juz w ciaze. Swój przypadek opisuje w 'ciąża po zaśniadzie groniastym'. Jak na razie wszystko jest ok. Obecnie jestem w 15 tygodniu ciazy. Odpowiedz Link
dowa Re: Ciąża krótko po poronieniu 21.02.08, 00:12 Ja poroniłam na poczatku października dostałam zielone światło po 1 miesiączce. 6 grudnia miałam ostatnią miesiączkę a 13 stycznia zabieg czyszczenia. Ja zalecam odczekac przynajmniej 3 miesiace. teraz jestem zła na siebie lecz nie sądziłąm ze za 1 razem się uda. Odpowiedz Link
kamila22-1985 dowa 21.02.08, 00:50 a wiadomo co było powodem poronienia? Dostałaś jakies leki na podtrzymanie jak zaszłaś 2 raz w ciąże? Odpowiedz Link
megisa1 Re: Ciąża krótko po poronieniu 13.03.08, 08:10 no to ja chyba po najwiekszych przejsciach jak na razie 1 ciąza w sierpniu 2007 - obumarla - zabieg 2 ciaża w marcu 2008 - biochemiczna - "poleciala" 3 ciaża w lipcu 2008 - obumarla - samoistne 4 ciaża w sierpniu 2008 nawet nie doczekalam sie okresu aktualnie leci 33tc ale jak tylko zobaczyłam cień drugiej kreski lekarz zapisał mi acard, clexane, progesteron w tylek 50 póxniej zwiekszone do 70, progynove 21 i standardzik kwas tylko nie 0,4 ale 5mg ..aha to był nowy lekarz poprzedni nie mial pomyslu co by tu zrobic żeby nastepną poprowadzic sensownie ...masa badań żadnego pomyslu mu nie podsyneła Odpowiedz Link