1kaczor1 09.03.11, 17:47 Co warto kupić w Paryżu. Mam na myśli głównie kosmetyki ,co polecacie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: Zakupy w Paryżu 10.03.11, 16:29 Najlepiej takie których (i) w Polsce nie ma, (ii) sa do kupienia wyłącznie w Paryżu. Mój typ w tym względzie: perfumy z tzw. linii pałacowej Serge'a Lutensa w butiku znajdującym się w podcieniach Palais Royal od strony Rue Valois. Dostępne są tylko tam plus przez internet. Lub też takie, których u nas brak lub są rzadko dostępne, jedynie w pojedynczych wyspecjalizowanych perfumeriach, np. Maison Kurkdjian na Rue Alger Costes Dział Parfum Rare w Galeries Lafayette i dział perfumeryjny w sąsiadującym Printemps. Odpowiedz Link Zgłoś
1kaczor1 Re: Zakupy w Paryżu 14.03.11, 16:25 Dziękuję miriam_73 za odpowiedź . Lecę niedługo do Paryża i zamierzam coś ciekawego kupić znajomej .Jest to osoba dość wymagająca . Muszę znaleźć coś czego na pewno nie dostanie w Polsce . Pozdrawiam i miłego dnia. Kaczor Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: Zakupy w Paryżu 15.03.11, 09:12 Oprócz perfum co jeszcze warto kupić sobie w Paryżu? Pamiątki, bibeloty, smakołyki i inne z których jesteście niezmiernie zadowoleni i żałujecie, że nie kupiliście więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Zakupy w Paryżu 15.03.11, 10:06 Zawsze mi po powrocie za mało makaroników i kandyzowanych fiołków od Laduree'a :) oraz konfiturek z kwiatu lawendy oraz z fiołków :) Bibelotów nie zbieram, więc nie doradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: Zakupy w Paryżu 15.03.11, 11:54 Konfitury z lawendy? Hmmmmm.........czyta się pysznie ;-)). Na pewno kupię i spróbuję. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Zakupy w Paryżu 15.03.11, 15:09 Do nabycia na pewno w Galeries Lafayette w części spożywczej: masz do wyboru konfiturę lawendową, fiołkową, różaną oraz jaśminową. W konsystencji przypomina toto nie do końca ściętą galaretkę, wszystkie są świetne w smaku. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: Zakupy w Paryżu 16.03.11, 12:22 Dzięki Miriam :-)). Co jeszcze kupujecie w Paryżu, mam na mysli coś co nie skonsumuję, a będę mogła długo cieszyć oko. Mam na myśli jakieś pamiątki. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Zakupy w Paryżu 17.03.11, 10:10 Moja matka np. nałogowo kupuje pastele i grafiki, są do kupienia praktycznie wszędzie, kwestia tylko ceny. Ja jednak pozostaję przy perfumach i ciuchach ;-) Kurzozbieraczy wszelkiej maści unikam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: Zakupy w Paryżu 17.03.11, 11:32 Ja też jestem zwolenniczką minimalizmu w mieszkaniu, ale jakiś drobiazg przypominający wspaniały czas spędzony w Paryżu chciałabym mieć :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
o.kalamata Pamiatka z Paryza 17.03.11, 11:59 Turystom ktorzy pytaja jaka pamiatke przywiezc z Paryza proponuje oczywista - sobie i znajomym plastikowa wieze Eiffla. Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: Zakupy w Paryżu 17.03.11, 12:46 Pastele i grafiki? Bardzo gustowny zakup i świetny pomysł. Będę sie rozglądać ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Zakupy w Paryżu 17.03.11, 17:37 Jest tego mnóstwo, szczególnie w różnych miejscach uczęszczanych przez turystów, wybór ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merchant Zza kupy w Paryzu IP: 65.210.104.* 13.03.11, 02:10 Wygladasz mi na pytka ktory nie pilnuje wlasnego watku i nie ma zwyczaju potwierdzania odpwiedzi. Nic wiec nie polece. Odpowiedz Link Zgłoś
1kaczor1 Re: Zza kupy w Paryzu 13.03.11, 12:33 Co za życzliwa i wnikliwa analiza mojej osoby,dziękuję . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savoir vivre Profil forumowego pytka IP: 65.210.104.* 14.03.11, 00:26 Prosze bardzo. Twoj profil jest jasny i klarowny. Dostajesz odpowiedz i nie potwierdzasz jej. Wywabia ciebie dopiero zwrocenie uwagi na twoje ignoranctwo. Taki pytek jak ty zamula forum. Nie warto pomagac. Piszesz tez kiepsko. Definicja spacji tez jest tobie obca. Prosze, nie dziekuj. Oszczedz sobie na inna, pytajaca, okazje. Odpowiedz Link Zgłoś
1kaczor1 Re: Profil forumowego pytka 14.03.11, 17:01 Ależ nikt nie kazał Ci pomagać ! Wystarczyłaby zwykła życzliwość .No ale jak się ma taka wiedzę na temat używania spacji to koniecznie trzeba się pochwalić na forum .I wtedy się nie zamula forum bo ma się tyyyyyyyle do powiedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
otumani Spacja 14.03.11, 18:50 1kaczor1 napisała: > życzliwość .No... forum .I wtedy... Najwidoczniej nie uchwycilas subtelnosci. Odstep przy spacji robi sie po prawej stronie kropki. Nie wnikajac w Wasze klotnie facet ma racje. Dostajesz odpowiedz - potwierdzasz. Nie potwierdzasz - nie dostajesz dalszych. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co za klaun Re: Profil forumowego pytka IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.11, 18:59 I pisze to osoba, która nie wie jak stosować zwroty grzecznościowe. Widocznie poziom Twojego IQ jest tak niski, iż potrafisz prezentować go tylko odpisując jako "gość portalu", ale wiesz co? Zniżę się do Twojego poziomu i za-spamuję to forum w ten sam sposób. Zapraszam do szkoły! Odpowiedz Link Zgłoś