Dodaj do ulubionych

Kolejka RER B

IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 22:09
Witam
Mam pytanie o której rusza w niedzielę kolejka RER B.
Chcę się dostać na lotnisko CDG rano w niedzielę z Gare du Nord.
Muszę być na lotnisku o 6.00 rano.
I może ktoś wie lie może kosztować TAXI na powyższej trasie ??
Z góry dzięki

Obserwuj wątek
    • Gość: $ & € Re: Kolejka RER B IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 08:27
      synku wpisz/wklej do google rer b paryż i niezamulaj ...

P.S.
      z TAXI niezapomnij "dziobnij" na klawiaturze komputera TAXI Paryż
    • Gość: Joanna - tlumacz Re: Kolejka RER B IP: *.fbx.proxad.net 10.04.11, 17:08
      4:56 Gare du Nord > 5:30 CDG2
      5:50 Gare du Nord > 5:58 CDG2

Pozdrawiam. J.
      • Gość: Joanna - tlumacz Re: Kolejka RER B IP: *.fbx.proxad.net 10.04.11, 17:11
        Przepraszam, pomylka !

4:56 Gare du Nord > 5:30 CDG2
        5:30 Gare du Nord > 5:58 CDG2

Pozdrawiam
        J.
    • Gość: $ & € Do > Turysta IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 20:43
      @Turysta napisał(a):

Mam pytanie o której rusza w niedzielę kolejka RER B.
      Chcę się dostać na lotnisko CDG rano w niedzielę z Gare du Nord
      .
      Muszę być na lotnisku o 6.00 rano.

Druga podpowiedż Joanny jest prawidłowa,
      tylko że ona zostawia Ciebie z Twoim problemem. Co dalej ???

RER B, rozkład jazdy pociągów,
      START Gare du Nord
      Wcześniej dałem wędkę...
      Soboty, Niedziele i Święta < teraz masz złowioną rybkę=rozakład jazdy

Ośmielam się zapytać czy szanowny Turysta
      jest świadom gdzie chce wysiąść na lotnisku CDG?
      Do wyboru masz dwie możliwości:
      CDG 1 < terminal 1 przyjazd 05:28
      CDG 2 - TGW < terminal 2 przyjazd 05:30
      To zależy dokąd i jakimi liniami chcesz dalej lecieć.

Mapa CDG < wejdż i zapoznaj się

Pozdrawiam,
      P.S.
      Jak już będziesz wiedział, dokąd i jakimi liniami napisz.
      Podpowiem na którym terminalu masz wysiąść.
    • hankam Re: Kolejka RER B 17.04.11, 14:28
      Nie chcialabym nikogo wkurać, ale gdzie kupuje się bilety kolejkę RER B? Na lotnisku CDG? I gdzie się je kupuje potem w Paryżu - to już pewnie łatwiejsze.
      • ela.tu-i-tam Re: Kolejka RER B 17.04.11, 15:01
        > gdzie kupuje się bilety kolejkę RER B? Na lotnisku CDG?
        > I gdzie się je kupuje potem w Paryżu - to już pewnie łatwiejsze.

W kazdej stacji metra czy RERu. Na lotnisku jest przystanek RERu, jest pelno automatow na sprzedaz (nie koniecznie latwo sie w tym wyznac), ale takze z pol tuzina okienek z personelem sprzedajacym bilety.

• hankam Re: Kolejka RER B 17.04.11, 16:39
          A można placić w automacie kartą? W Berlinie miałam kłopot z biletami na S-bahn - automat przyjmowł tylko MC, Visę odrzucał, a ja mialam tylko grube pieniądze.
          • Gość: Milka Re: Kolejka RER B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.11, 16:53
            Bez problemu kupisz w kasach na lotnisku. Jeszcze dostaniesz mapke Paryza ze schematem lini metra i rer.
            • malin7 Re: Kolejka RER B 10.05.11, 10:01
              W automatach na lotnisku nie mozna płacic banknotami, kupilismy bilet na RER w kasie. Na tym bilecie pojechalismy tez metrem. Z tymi mapkami to do końca tak nie jest, nie są ogólnie dostępne i wyłóżone, tylko za szybką u "pana kasjera". I trzeba o nie specjalnie prosić. Nawet jak kupowalismy navigo to facet nam nie dał, a zreszta myslelismy,że sa, tak jak w innych panstwach, ogólnie dostepne. Po poszukiwaniach musielismy poprosic żeby pan w okienku łaskawie dał mapkę.To sie nam nie podobało, bo doświadczenia z metrem w Londynie, Rzymie czy Barcelonie odnosnie mapek mamy inne.
              • Gość: Milka Re: Kolejka RER B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 20:03
                A mi sam pan w okienku dał.Zaznaczył jeszcze gdzie mamy przesiadkę.
              • Gość: 2+1 Re: Kolejka RER B IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 21:06
                Po poszukiwaniach musielismy poprosic żeby pan w okienku łaskawie dał mapkę.To sie nam nie podobało, bo doświadczenia z metrem w Londynie, Rzymie czy Barcelonie odnosnie mapek mamy inne.
                *************************************************************************************************
                malin7
                Z doświadczenia wiemy że pod każdą szerokością geograficzną za "szybką" jest TYLKO urzędas który na różne sposoby manifestuje swoją potęgę. Wszystko zależy od człowieka. Trafiliście na Jaśnie Pana kasjera który miał porządek za szybką.

Tu na tej malutkiej prowincjonalnej stacji wieczorową porą kupiliśmy Paris Visite opłata kartą Visa.
                Dostaliśmy mapy metro Paryż i inne bez proszenia. Dodatkowo Pani wypisała nam na kartce pociągi do Paryża z rana od godz.7:00 -11:00 oraz powrotne z Paryża od godz.16:00 - 22:00
                • malin7 Re: Kolejka RER B 12.05.11, 08:42
                  No akurat w Rzymie czy Londynie to mapki nie są za szybką tylko są ogólnie dostępne. Tak samo było w Barcelonie. Dlatego byliśmy zdziwieni, że tu mapki za szybką. I tyle w tym temacie.
                  • malin7 Re: Kolejka RER B 12.05.11, 09:08
                    A i być może przy kupnie Paris Visit Pass mapki są standartowo dołączane, ja kupowałam Navigo. Zresztą to szczególiki :)
                    • Gość: Milka Re: Kolejka RER B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 09:34
                      Na CDG kupowaliśmy tylko bilet na rer aby dojechać do Maison Lafitte. Pan był bardzo miły .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka