Dodaj do ulubionych

tramwaje Paryż - do której godz. kursują?

31.07.11, 19:15
interesuje mnie linia 3 w kierunku Pont du Garigliano

znalazłam takie zestawienie
www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_horaire.php?nompdf=t3&loc=reseaux
Zrozumiałam że w sierpniu od pon do czw. ostatni odjazd jest o godz. 1 w nocy. ale nie jestem pewna - czy mógłby to zweryfikować ktoś znający francuski i / albo paryską komunikację? czy z tego zestawienia wynika co ile tramwaje jeżdżą o tak późnych porach? Samolot nam ląduje o 22.20 na CDG a musimy się dostać do hotelu na Rue Brancion w 15 dzielnicy. RER + tramwaj wydaje się najsensowniejszym połączeniem...
Obserwuj wątek
    • Gość: e-tam Re: tramwaje Paryż - do której godz. kursują? IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.11, 19:31
      kate128 napisała:
      tramwaje Paryż - do której godz. kursują?

Wpisz do Google [Transport publiczny w Paryżu] na pewno będzie odpowiedż
      • kate128 Re: tramwaje Paryż - do której godz. kursują? 31.07.11, 19:53
        z archiwum już korzystałam - niestety nie ma odpowiedzi na moje pytanie
        • Gość: clochard Google: Public transportation in Paris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 20:26

paris.conciergerie.com/travel_paris/paris_public_transportation.php
      • Gość: e-tam za rączkę IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.11, 20:27
        Tramwaje < Paryż
        • kate128 Re: za rączkę 31.07.11, 21:06
          na paryz.pl (sama na nią trafiłam jakiś czas temu) są nieaktualne informacje (m.in. o cenach biletów). Wątpię aby o tramwajach były aktualne. dlatego wolałabym aby ktoś mi wytłumaczył czy dobrze rozumiem stronę RATP. Na stronie Paris Concierge nie ma nic o tramwajach...

naprawdę nie jestem leniem który nie zajrzał do archiwum i nie próbował się niczego dowiedzieć na własną rękę
    • Gość: e-tam Dojazd CDG > Rue Brancion IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 10:37
      kate128 napisała:
      ...Samolot nam ląduje o 22.20 na CDG a musimy się dostać do hotelu na Rue Brancion...

Teoretycznie macie na dojazd 3h 10min.
      Jeżeli samolot wyladuję o czasie.
      Odprawa + dostanie się do stacji RER B oceniam na 0.5-1h
      Proszę pochylić się i rzetelnie odrobić pracę domową.
      Zalecam wykonanie notatek i krok po kroku realizować ten przejazd.
      Wszystko jest bardzo proste po wnikliwym WIRTUALNYM zapoznaniu się z tym przejazdem w domu.
      Przypominam przy wsiadaniu do RER lub METRO o obraniu WŁAŚCIWEGO kierunku jazdy!
      Jazda RER + METRO jest najszybszym rozwiązanie, brak korków.

Na pewno jest inne może lepsze rozwiązanie, zostawiam to innym...

Krok 1. Po wylądowaniu (nie wiem jaki terminal?) idziesz/jedziesz do stacji RER B

Krok 2. Aéroport Charles De Gaulle 2 - TGV < wsiadasz do RER B (jest to końcowa stacja RER B)

Krok 3. Saint-Michel - Notre-Dame < transfer: wysiadasz z RER B, wsiadasz do RER C

Krok 4. Invalides < transfer: wysiadasz z RER C, wsiadasz do metra M13

Krok 5. M13 Porte de Vanves < wysiadasz

Krok 6. A - B < pieszo do hotelu (nie wiem pod jakim # on jest)

Pozdrawiam,
      INFO < o godzinach kursowania METRO i RER
      Inne mapy < oraz strefy=zones
      RER < mapa
      • Gość: SS Re: Dojazd CDG > Rue Brancion IP: *.sanofi.com 01.08.11, 16:31
        Nie jestem pewna czy RER C Laczy St Michel z Invalides - chyba jest teraz remont.!!!!!
        • Gość: SS Re: Dojazd CDG > Rue Brancion IP: *.sanofi.com 01.08.11, 16:34
          En raison des travaux CASTOR, la circulation des trains sera interrompue sur la ligne C du RER, entre Invalides et Paris Austerlitz, du lundi 18 juillet au samedi 20 août 2011.

Un service de bus de substitution sera mis en place entre Invalides et Paris Austerlitz.

Les clients seront invités à emprunter les correspondances RER, métro et bus.
      • Gość: e-tam Dojazd CDG>Rue Brancion, II wersja IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 18:51
        Gość portalu: SS napisał(a):
        F
        En raison des travaux CASTOR, la circulation des trains sera interrompue sur la ligne C du RER, entre Invalides et Paris Austerlitz, du lundi 18 juillet au samedi 20 août 2011.
        Un service de bus de substitution sera mis en place entre Invalides et Paris Austerlitz.
        Les clients seront invités à emprunter les correspondances RER, métro et bus.

^ dzięki za cenne info, pozdrawiam

PL
        Ponieważ CASTOR pracy, ruch pociągów zostanie przerwana na RER linii C, między Invalides i Paris Austerlitz, poniedziałek 18 lipca do soboty, 20 sierpnia 2011 roku.
        Autobusem wymiany zostanie ustalony między Invalides i Paris Austerlitz.
        Klienci będą zaproszeni do wzięcia RER korespondencji, metrem i autobusem.

Tłumaczenie j/w jest ułomne ale wiadomo o co chodzi, poniedziałek 18 lipca do soboty, 20 sierpnia 2011 roku. Jest remont na linii RER C między Invalides i Paris Austerlitz.
        Pasażerowie na tym odcinku będa przewożeni podstawionymi autobusami.

Macie do wyboru wersję poprzednią=pierwszą lub wersja druga jak niżej.

Wasz wybór, Wasza decyzja.

Druga wersja dojazdu.
        Proszę nie zrażać się przesiadkami=transferami.
        Metro kursuje co kilka minut.
        Wszystko jest bardzo proste.

Krok I. bez zmian

Krok II.
        Aéroport Charles De Gaulle 2 - TGV < wsiadasz do RER B‎

Krok III.
        Gare du Nord < transfer: wysiadasz z RER B, wsiadasz do metra M4,
        jedziesz TYKO jeden przystanek !

Krok IV.
        Barbès - Rochechouart‎ < transfer: wysiadasz z metra M4, wsiadsz w M2

Krok V.
        Place de Clichy < transfer: wysiadasz z M2, wsiadsz do M13

Krok VI.
        Porte de Vanves ‎< wysiadasz z M13, dalej pieszo z A do B =META, cel podróży

Pozdrawiam,
        PS
        Następnym razem proszę rezerwować hotel z DOBRYM dojazdem i blisko stacji METRA.
        Wasz hotel przy ul. Rue Brancion ma trochę upierdliwy dojazd.
        Na pewno sobie poradzicie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka