laostic 06.04.13, 11:29 Jak myślicie, będzie słońce w Paryżu na długi weekend? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aseretka Re: Pogoda 06.04.13, 20:01 Myślę, że będzie, bo też tam się wybieram. Ale jest to tylko moje życzenie... Jak będzie, to się okaże. Mam jednak cichą nadzieję, że i tym razem, tak jak zwykle, pogoda mi dopisze:) Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: Pogoda 06.04.13, 20:05 laostic napisała: > Jak myślicie, będzie słońce w Paryżu na długi weekend? A ktory dlugi week-end, bo prawie wszystkie sa dlugie w maju ... www.calendriergratuit.fr/calendrier-2013.htm Ponoc temperatura ma sie zrobic pozytywna w przyszlym tygodniu, i sama mam wielka nadzieje, ze w maju nie bede musiala nosic plaszcza zimowego ... Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Pogoda 06.04.13, 22:44 Elu, długi majowy weekend to w Polsce okres około 1 maja. Ten dzień jest wolny od pracy, jak również i 3 maja. W tym roku, biorąc 3 dni urlopu ( 29, 30 kwietnia i 3 maja) mam aż 9 dni wolego czasu, który mogę przeznaczyć np. na zwiedzanie Paryża. I to jest właśnie dla nas długi weekend:) Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: Pogoda 07.04.13, 00:12 U nas mozna robic podobne skladanki: urlop: 29 i 30 kwietnia urlop: 2 i 3 maja urlop: 10 maja Za 5 dni jest 2 tygodnie, a nawet 16 dni, od soboty 27/04 do niedzieli 12/05 Bon voyage et bonnes vacances, du soleil à Paris. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Pogoda 07.04.13, 10:58 trochę nie na temat główny, ale w związku z francuskimi długimi weekendami - tyle ich tam, ze później nie dziwota, że Hollande chce głębiej sięgać do kieszeni podatników ;) a co do pogody, zdaje się że już za tydzień będzie tam zdecydowanie cieplej niż teraz w PL (zgodnie z serwisem meteoprog.pl ), ale ja sceptycznie podchodzę do wszelkich długoterminowych prognoz, więc co do weekendu majowego - na dwoje babka wróżyła, albo będzie ciepło albo nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
laostic Re: Pogoda 07.04.13, 16:15 Merci a toutes quand meme. Dzięki dla aseratki - nie czepia się jak inni i próbuję dodać otuchy. Dalej nie wiem czy lecieć. Ja pogodę się nie martwię, ale mój syn to chorowity 10latek. A Park Asterixa w deszczu to żadna przyjemność. Do ela.tu-i-tam - wiem jak sprawdzać pogodę w internecie - ale nie wiem, które serwisy są bardziej wiarygodne. Do nchyb - wiem, że pogoda jest zawsze - tylko jaka. Dalej czekam i po połowie kwietnia podejmę decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Pogoda 08.04.13, 06:50 ale Paryż warto widzieć i podczas deszczu... więc ja - mając możliwość - na pogodę nie zwracałabym uwagi :) miłej wycieczki - jeżeli dojdzie do skutku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marie Wiosna :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.13, 15:25 Wiosna w tym roku spóźniona w całej Europie, o tej porze w Paryżu zawsze już zielono było. A teraz jeszcze szaro i buro :( Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: Wiosna :) ma byc 20° w niedziele - zobaczymy 11.04.13, 16:55 Ponoc idzie na duzo cieplej, a 20° to jest wrecz za duzo. Od wczoraj chodze w kurtce na pol-sezon, plaszcz zimowy odstawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marie Re: Wiosna :) ma byc 20° w niedziele - zobaczymy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.13, 11:41 Zobaczymy :) Przylatuję w środę, może do tego czasu chociaż trawa się zazieleni ;) Odpowiedz Link Zgłoś