Dodaj do ulubionych

Paryz... wlasnie wrocilam

IP: *.daminet.pl 17.10.06, 16:49
Bylo super... Obawialam sie pogody w pazdzerniku, ale zupelnie
niepotrzebnie... caly tydzien swiecilo nam sloneczko... Wynajelismy
mieszkanko w XVIII dzielnicy za 300 euro i juz pierwszego dnia trafilismy na
swieto winobrania:) Nie bylismy w Luwrze ale za to poszlismy do Muzeum Figur
Woskowych... Nie bylismy w Muzeum D'orssay ale za to trafilismy na stadion
Stade de France, co bardzo uszczesliwilo moje swiezo poslubionego meza:) Tak
troche inaczej niz wszyscy poznawalismy Paryz, generalnie duzo lazilismy, ale
i sporo kasy poszlo na metro niestety... Na szczescie starczylo na pyszna
kawe w kafejce obok naszego mieszkania i inne przyjemnosci... Paryza nie da
sie nie pokochac... Pozdrawiam zauroczonych Paryzem i jesli ktos ma jakies
pytania to smialo...
Obserwuj wątek
    • Gość: Fredzio Re: Paryz... wlasnie wrocilam IP: *.zwm.osi.pl 17.10.06, 19:15
      Gdy pierwszy raz dotarłem do Paryża i wyszedłem z metra na Ille de la Cite,
      odniosłem wrażenie,że ja to przecież znam, że już tu byłem, następne pobyty to
      umocniły. Szkoda, że opuściliście Impresjonistów, już samo wnętrze warte jest
      obejrzenia, co mądrzy ludzie potrafią zrobić ze starego dworca kolejowego, no a
      obrazy...Pozdrowienia
      • kruder76 Re: Paryz... wlasnie wrocilam 17.10.06, 21:00
        A ja wróciłem w niedzielę i było fajnie, ale żebym się zakochał to nie powiem.
        Może dlatego, że już widziałem inne wielkie miasta w Europie. Ale polecam jak
        ktoś nie był - bardzo dużo miejsc do zobaczenia. No i wino w dobrej cenie :-)
        • Gość: carla_dijon Re: Paryz... wlasnie wrocilam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 22:44
          Ja tez bylam... juz po raz czwarty:) za kazdym razem to miasto widze w innej
          perspektywie, spotykam nowych, ciekawych ludzi, ... i twierdze ze paryz to
          zawsze dobry pomysl, nawet jak sie ma kilka euro w kieszeni:)

• xrex Re: Paryz... wlasnie wrocilam 15.11.06, 13:55
      Czy moglabys podac jakies namiary na to mieszkanko??
      • Gość: nina10 Re: Paryz... wlasnie wrocilam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 14:57
        Jakie ceny metro, czy kupuje się na cały dzień, na określone linie.
        Sylvie -czy wynajmowałaś mieszkanie przez homelidays- jak to funkcjonuje?
    • Gość: Sylvie Re: Paryz... wlasnie wrocilam IP: *.daminet.pl 21.11.06, 22:04
      Tak, wynajmowalam przez Homelidays. Dziala to tak, ze najpierw wplacilam przez
      Western Union 30 euro (10% ceny), a reszte zaplacilam jak przyjechalam.
      Spotkalam sie z babka pod domem, oprowadzila mnie po mieszkaniu, powiedziala
      gdzie najblizszy supermarket:) i dala klucze. Mieszkanko bylo w 19 dzielnicy,
      blisko metra i Franprix. Bardzo fajne, polecam. Sypialnia, salon, lazienka co
      prawda troche mala, ale dalo sie przezyc. W sam raz dla pary. Wyjezdzajac
      zostawilam klucze na kominku i po prostu zatrzasnelam drzwi.
      Co do cen metra to sa karnety, 10 biletow za 10,90 euro. I oczywiscie na
      wszystkie linie. O ile nie wydostaniesz sie na powierzchnie to mozesz sie
      przesiadac na rozne linie. Gdzies czytalam, ze taki bilet jest wazny przez
      godzine, ale czy to prawda to nie wiem...
      Pozdrawiam.
      • Gość: Sylvie Re: Paryz... wlasnie wrocilam IP: *.daminet.pl 21.11.06, 22:08
        Sorki, to bylo w 18 dzielnicy:) A tutaj jest link
        www.homelidays.com/paris-18/appartement14187fr1.htm
        • Gość: nina10 Re: Paryz... wlasnie wrocilam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 08:22
          Nie znam na tyle dobrze j.angielskiego, żebym w umowie homelidays znalazła
          jakieś kruczki i pułapki, a tego się obawiam- czy można bez obaw wynająć w ten
          sposób mieszkanie. To które poleciłaś jest trochę małe-6 osób, ale mam
          nadzieję ,że coś znajdę.Dzięki za wszystko. Pozdrawiam!
          • Gość: Sylvie Re: Paryz... wlasnie wrocilam IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.11.06, 14:47
            Tez sie obawialam wynajmowania w ten sposób, ale jak sie okazalo nie bylo
            zadnych problemow. To mieszkanie faktycznie jest male, na pewno nie dla 6 osob,
            nawet nie dla 4 osób, bo salon jest w sumie pokojem przechodnim. Jak bylam tam
            tylko z mezem wiec bylo idealne.
    • Gość: zet Re: Paryz... wlasnie wrocilam IP: *.gemini.net.pl 22.11.06, 20:50
      cześć
      a moze jesteś w satnie podac jakieś namiary na to miszkanko. ja wybieram sie
      15.03.2007 w 4 osoby i szukam jakiegoś lokum
      • Gość: Sylvie Re: Paryz... wlasnie wrocilam IP: *.daminet.pl 22.11.06, 21:47
        Link do tego mieszkanka kilka postow wyzej:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka