Dodaj do ulubionych

Którą F1 wybrać?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.08, 14:02
Witam Forumowiczów!
W maju wybieram się z mężem i córką do Paryża. Zarezerwowałam już
lot, teraz szukam odpowiedniego hotelu. Przeznaczyłam 4 godziny i
przeczytałam wszystkie wypowiedzi na forum nt F1. I wybrałam dwa
najczęściej wymieniane hotele F1:
- przy ul Babiński
- Saint Denis Centre Basilique

Bardzo proszę o poradę, który z nich jest najdogodniej położony? Mam
na myśli bliskość metra i głównych zabytków Paryża.A może jeszcze
inna F1?
Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź
To mój pierwszy wyjazd do Paryża
Pozdrwaiam
Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: kotolotek Re: Którą F1 wybrać? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 04.11.08, 14:33
      ta druga F1 to aż za periferique się mieści, stracisz masę kasy i
      czasu na dojazd do centrum!
      • Gość: ilona Re: Którą F1 wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 17:27
        Sprawdz jeszcze stronke www.eurocamp.com .Jest to kemping ale
        warunki sa super .Duzo lepsze niz w Formule 1 -sprawdz.
    • Gość: misior Re: Którą F1 wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 19:56
      maps.google.com/maps?f=q&hl=pl&geocode=&q=formule1+hotel+paris
      Dr. Babinski chyba jednak najbliżej, poza tym jest na Montmartre.
      • Gość: Yaris Re: Którą F1 wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.08, 08:18
        dziękuję bardzo za podpowiedzi.Nie sądziłam, że tych hoteli jest aż
        tak dużo. Jestem prawie zdecydowana na F1 na ul. Dr Babiński.
        Poczekam jeszcze na inne sugestie. Może ktoś zaproponuje inną F1 z
        dogodnym dojazdem i bliskością do zabytków.
        Ląduję za lotnisku Beauvais.Jak najlepiej dostać się z tego lotniska
        do F1 na ul.Babiński? Czy dojazd jest b. czasochłonny, skomplikowany
        i kosztowny?
        Pozdrawiam serdecznie.
        ewa
        • Gość: a Re: Którą F1 wybrać? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 05.11.08, 12:10
          to wszystko już tu było po wielekroć, wystarczy trochę poczytać,
          wrzucić w wyszukiwarkę... przekopuję się przez to forum w związku z
          planowanym wyjazdem i, prawdę mówiąc, mam już dosyć czytania
          odpowiedzi na te same w kółko pytania. czy nie można by czasem sobie
          zadać trochę więcej trudu niż wrzucenie pytania na forum??
          • Gość: Fredzio Re: Którą F1 wybrać? IP: *.zwm.osi.pl 05.11.08, 15:17
            Z "paryskich" noclegów najmilej wspominam mobilhome Eurocampu na
            kampingu w Maissons-Lafitte - wygoda i komfort (!), tanio (... po za
            sezonem), kilka minut spacerkiem do stacji RER skąd w 20 minut do
            dowolnego miejsca w Paryzu.
            • Gość: agnieszka Re: Którą F1 wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 19:13
              Drogi Fredziu. Jezeli mozesz to napisz mi cos wiecej o tym
              kempingu. Moze wiesz ile kosztuje bilet z campu do Paryza.Zrobilam
              tam wlasnie rezerwacje na czerwiec troche pod wplywem impulsu. Jak
              moglbys mi cos o tym miejscu napisac .Czy korzystales z baru ,
              sklepu jakie tam byly ceny.
              • Gość: do Agnieszki Re: Którą F1 wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 09:10
                Piszesz, że zrobiłaś już rezerwację na tym kempingu.. Czy dostałał
                już wezwanie za opłaty 160 zł i czy nie jest to wg Ciebie ryzykowne?
                Wpłaciłaś juz te pieniądze? Na jakie lotnisko przylatujesz?
                Czekam na info i pozdrawiam
                Ewa
              • Gość: Fredzio Re: Którą F1 wybrać? IP: *.zwm.osi.pl 06.11.08, 14:16
                2005 "...i jedziemy do Maisons-Lafitte. Nawet łatwo trafiamy na
                właściwy szlak, ale pod koniec skręcamy za stojącym, jak zwykle tu,
                za skrzyżowaniem, drogowskazem „Camping" w prawo i po dłuższej
                jeździe stwierdzamy, że coś nie tak i zaskakujemy, że to nie było „
                w prawo" tylko „prosto", bo dopiero teraz uświadomiliśmy sobie, że
                strzałka nie stała dokładnie prostopadle do naszej drogi, ale trochę
                pod kątem (czyli nie „droit", ale „tout droit"), wracamy więc i
                przebijamy się przez wąskie ulice o dwustronnym ruchu, ale z połową
                jezdni zastawioną przez parkujących, wreszcie przez mostek wjeżdżamy
                na położony na wyspie Camping-International. Przyjmuje nas
                sympatyczny recepcjonista Eurocampu, zadziwiająco dobrze, jak na
                Francuza, mówiący po angielsku i to z wzorowym akcentem, ale Wojtek
                uświadamia mnie, że to po prostu Anglik, rezydent (angielskiej
                przecież) firmy Eurocamp. Dostajemy za kaucją 30 € magnetyczny klucz
                do szlabanu wjazdowego na teren kampingu i prowadzą nas do mobil
                home'u. Okazuje się, że jest to duży, bardzo schludny i doskonale
                urządzony "barakowóz" (w wyposażeniu kuchni rzeczywiście brakuje
                tylko chochelki, wzmianka o czym dziwiła nas w dodatku do vouchera},
                stoi w szeregu innych podobnych, przy nich samochody przeważnie z
                angielską rejestracją, chociaż w bezpośrednim sąsiedztwie mieszka
                muzułmańska rodzina z Belgii, a nieco dalej stoją dwa samochody z
                polska rejestracją. Stoją też mobile z innymi znakami firmowymi,
                znowu najwięcej z angielskimi, nieco dalej „dzielnica" firmowych
                namiotów (a jakże - z lodówkami i kuchniami gazowym), trochę
                prywatnych przyczep i kamperów, pojedyncze namioty, jest market,
                restauracja. Słychać pędzące po niedalekich torach pociągi, samoloty
                zbliżające się do lotniska i buczenie silników barek na kanale, ale
                wszystko to w granicach przyzwoitości, po za tym na parkingu cisza
                (i sympatyczne koty)- w dzień i w nocy. Mając wyposażoną kuchnię
                przechodzimy na dietę pełno wymiarową.(...)"
                Bilety: jeżeli macie tam być co najmniej 3 dni to koniecznie trzeba
                kupić ( na stacji RER) jedną z systemowych kart ( wtedy była to
                Carte Orange (uwaga : konieczne fotografie typu paszportowego) lub
                Paris Visite - teraz nazywa się to inaczej, znajdziesz szczegóły na
                tym forum, cen dokładnie nie pamiętam, ale napewno nie są rujnujące.
                Do sklepów (na kampingu troche drożej) kilka minut spaceru.
            • Gość: Yaris Re: Którą F1 wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 09:08
              Fredzio, mógłbyś coś więcej napisac o tym kempingu? Przejrzałam ich
              stronkę, przyznam, że wygląda to zachęcająco. Nie wiem tylko, czy
              można bezpiecznie przelewać całośc opłaty wraz z dodatkową kwotą 160
              zł (bezzwrotną) bez żadnego ryzyka? Jak to wyglądało w Twoim
              wypadku? Planuje pobyt w paryżu na początku maja, czy nie będzie nam
              w tym domku za zimno?Czy jest tam jakies ogrzewanie? Czy faktycznie
              te baseny są i można z nich korzystać? Przepraszam za nadmiar pytań,
              ale przynam, że opisana przez Ciebie oferta jest b. intratna.
              Pozdrawiam
              Ewa
              • Gość: agnieszka Eurocamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 13:45
                Rezerwacje zrobilam przez internet.Na drugi dzien dostalam
                potwierdzenie z nr konta aby zaplacic 160zl.Pieniadze
                przelalam.Calosc za wczasy mam zaplacic na 12 tygodni przed
                wyjazdem. Pytasz o ryzyko. Powiem tak wydaje mi sie ze ryzyko jest
                zawsze.Przegladajac ofery noclegu w Paryzu bralam rozne warianty pod
                uwage. Jak przejrzalam ceny hoteli to wiedzialam ze to nie dla nas
                bo jest bardzo drogo .Jest nas 3 osoby. Bralam pod uwage wynajecie
                mieszkania .Ryzyko wydawalo mi sie wieksze , bo to umowa wynajmujacy
                i ja. Przegladalam opinie osob korzystajacych z Eurocampu na innych
                forach. Opinie byly bardzo pozytywne. Firma ma swoje
                przedstawicielstwo w Polsce jest nr telefonu.Zadzwonilam dostalam
                informacje ktore mnie interesowaly. Prosze wejsc na stronke
                Eurocamp .Jest tam katalog mozna przejrzec oferte i ceny.Na cempingu
                w Paryzu basenu nie ma. Przed i po sezonie sa duze znizki i np.10
                dni w cenie 7 itp. Z tego co widze zainteresowanie jest duze. Mialam
                problemy aby dodzwonic sie do biura.Nie bede ukrywac ze tez obawy
                byly, ale po przemysleniu za i przeciw obawy prawie sie rozwialy.
                Tak jak pisalam wszedzie jest ryzyko .Byc moze tylko w Polskiej
                Akademi Nauk w pokojach goscinnych byloby najpewniej. A i jeszcze
                jedno 160 zl to jest cena rezerwacji juz z ubezpieczeniem.
                Ubezpieczenie pakiet podstawowy , mozna doplacic do drozszego
                pakietu . Z tego co wyczytalam to w domkach jest pelne wyposazenie
                talerze, garnki , sztucce.Radze na spokojnie przejrzec strona po
                stronie oferty .Ja zaryzykowalam , decyzje o swoim wyjezdzie
                musisz podjac sama.
                • Gość: agnieszka Re: Eurocamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 14:07
                  Z tego co doczytalam to na wyposazeniu domku jest piecyk
                  elektryczny, tak ze pomieszczenie mozna ogrzac.Serdecznie pozdrawiam
                  • Gość: Fredzio Re: Eurocamp IP: *.zwm.osi.pl 15.11.08, 16:43
                    Podczas dwu pierwszych pobytów w Paryzu nocowałem w F1 w Stains =
                    dojazd do miasta autobusem i potem metrem - trochę skomplikowane i
                    miejsce trochę szemrane, kiedyś w autobusie byliśmy jedynymi nie
                    kolorowymi (bardzo grzecznymi) a spotykaliśmy też sporo Polaków
                    (jw.), następne pobyty to zawsze camping w Maissons-L., w sumie o
                    wiele tańszy (doskonale wyposażona kuchnia !). Jest piecyk gazowy,
                    ale akurat tam nie korzystaliśmy z niego, za to w raz w Szwajcarii
                    omal nie zamraźliśmy, gdy gaz w butli skończył się w nocy a nakrycia
                    w łóżkach są cieniutkie.
                    • Gość: Fredzio Re: Eurocamp IP: *.zwm.osi.pl 15.11.08, 16:50
                      Uzupełnienie: z rozpędu napisałem o piecyku gazowym, ale może był
                      elektryczny , jak wspomniałem - nie korzystaliśmy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka