Dodaj do ulubionych

Pytanko do mieszkańców Paryża odnośnie parkingu

15.03.09, 09:33
Czy dobrym pomysłem było by zostawienie auta na parkingu disneylendu
i dalsza podróż na zwiedzanie Paryża z tamtąd metrem czy rer.
Będe mieszkała w hotelu niedaleko parku,przez pierwsze dwa dni
chcemy z dziećmi zaliczyć park a następnie przez 2 dni zwiedzić
troszkę Paryża.
Czytałam że parking koło parku jest płatny,więc wpadłam na taki
pomysł,czy wiecie może do której można wyjeżdżać z tego parkingu
autem i od której jest czynny.
Czy dobre połączenie jest parku z Paryżem,jakie koszty będą dojazdu
z parku do Paryża.Wpadłam na taki pomysł czytając inne posty gdzie
piszecie że do centrum to lepiej autem nie jezdzic.Co myślicie o
takim pomyśle.
Obserwuj wątek
    • Gość: podroznik Re: Pytanko do mieszkańców Paryża odnośnie parkin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 11:08
      Zastanawiam sie po co dublujesz watki
    • Gość: Isabelle Re: Pytanko do mieszkańców Paryża odnośnie parkin IP: *.fbx.proxad.net 15.03.09, 22:48
      Parking kolo parku jest platny.
      Dlaczego nie chcecie zostawic samochodu na parkingu przed hotelem,
      ktory byc moze jest bezplatny.
      • lulcia77 Re: Pytanko do mieszkańców Paryża odnośnie parkin 17.03.09, 13:39
        Isabel parking przy hotelu jest bezplatny ale z tego co wiem to jest
        z niego daleko do jakiegokolwiek przystanku.Dlatego pomyślałam o
        płatnym parkingu przy parku.Z tamtąd pewnie nie będzie kłopotu z
        dojazdem do paryża.
        -Nie wiesz przypadkiem do której można zostawić tam samochód i ile
        kosztuje przejazd do paryża.
        -Nie orientujesz się przypadkiem czy do disnejlandu i asterixa na
        2009r można zamówić jakieś tańsze bilety na wstęp?
        • embeel Re: Pytanko do mieszkańców Paryża odnośnie parkin 17.03.09, 14:05
          parking przy Euro Disneyland - 8 euro za dzień - info ze strony :
          idf-visiter.disneylandparis.fr/comment-venir/index.xhtml
          dane z 30 listopada 2008

--
          Zdobyliśmy Południe
          • Gość: milka Re: Pytanko do mieszkańców Paryża odnośnie parkin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 20:43
            tansze bilety do Disneylendu mozna kupic przez internet w sklepie
            FNAC.To sklep jakby odpowiednik naszego Empiku.Narazie oferta jest
            do 3 kwietnia 2009.
            • Gość: Yaris21 Re: Pytanko do mieszkańców Paryża odnośnie parkin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 10:06
              Do Milka
              Witam Cię!Pisałysmy kiedyś w sprawie Kempingu International, ale
              niestety nie udało mi sie go zarezerwować. Brak miejsc. Ty lecisz we
              wrzesniu, my juz 6 maja. Mam do Ciebiue pytanie: Ile kosztuje wstęp
              1-dniowy do Disneylandu? W promocji i bez? Czy dzieci mają zniżki?
              Moja córka ma 17 lat.
              Pozdrawiam
              Ewa
              • Gość: milka Re: do Yaris 21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 15:24
                Jak sprawdzalam na stronie FNAC bilety sa w rezerwacji do 3
                kwietnia.W ubueglym roku byla rocznica Disneylendu ktora trwa do
                tego wlasnie czasu. Niestety nasze corki to juz stare kozy i nie ma
                dla nich znizek. Co do Parkow to sa 2 i za kazdy trzeba placic
                odzielnie lub mozna kupic 1 na obydwa parki.Bilet kupowany we FNAC
                na wejscie do 1 parku byl juz od 29 euro a na 2 parki- 43 euro od
                osoby. Z tego co przegladalam na forum to jest opinia ze we FNAC sa
                najtansze bilety.Mam pytanie jakimi liniami lecisz. Jezeli masz
                jakies pytania na ktore moge podpowiedziec to pisz. Caly czas
                rozpracowywuje Paryz. Serdecznie pozdrawiam
                • Gość: Yaris21 Re: do Yaris 21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 12:48
                  Do Milka
                  Serdecznie dziękuję Ci za odpowiedź I sorry że z opóźniemiem, ale dopiero dziś usiadłąm do kompa.
                  Ja lecę już 6 maja (środa), wracamy 11 maja (poniedziałek) Liniami Wizzair.Noclegi w Formule1 na ul. Babiński na Montmartre. Słyszałam, że to niezła dzielnica.Podziwiam Cię za umiejętność tak wnikliwego "rozgryzania" Paryża, ja chyba nie jestem w stanie Ci dorównać. Napisałam Ci info nt. naszego pobytu, możesz więc mi coś poradzić, bazując na swojej wszechwiedzy. Byłabym Ci b. wdzięczna. Lądujemy na Beauvais (jakoś tak) Jeszcze nie wiem, jakie bilety kupimy, bo chcemy zwiedzić te główne, najważniejsze zabytki Paryża. Myślałam o karnetach jednorazówek 10x1 EURO Jakośtak. Może doradzisz nam coś bardziej ekonomicznego? Wszak jesteś rozeznana-czytałam nawet o Twoim odkryciu, dotyczącym bezpłatnego dojazdu z lotniska Orly na metra. Wielki szacun.Z mojego lotniska chyba nie ma takiej opcji, za dojadz musimy zapłacić chyba 13 EURO od osoby.To dużo, bo 40 EURO w jedną stronę za naszą trójkę. Z powrotem to samo. Przeraża mnie cena EURO. Kupiłam już trochę, bo obawiam się, żę będzie jeszcze drożej. Jeśli masz jakieś pomysły, info czy sprawdzone rozwiązania, dające się zastosować podczas mojego pobytu, to pisz. Z góry dziękuję
                  Pozdrawiam serdecznie z zaśnieżonej Suwalszczyzny
                  • Gość: milka Re: do Yaris 21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 13:34
                    Moj nr gg9227818 zapraszam Cie Yaris na pogadanie poza
                    forum.Serdecznie pozdrawiam
    • Gość: c# Re: Pytanko do mieszkańców Paryża odnośnie parkin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 11:15
      Nie ma najmniejszego sensu jeździć samochodem do Paryża. Korki, ogromne problemy
      z zaparkowaniem i wysokie ceny parkingów.
      Poza tym jeśli chcesz zwiedzić kilka rzeczy rozrzuconych po mieście, to i tak
      bez metra się nie obejdzie.

Poza tym Paryż dla polskiego kierowcy, nienawykłego do ścisku na drodze, może
      być stresujący. Na wielu szerokich ulicach nie ma namalowanych pasów ruchu -
      ustawia się tyle samochodów, ile się zmieści, a pomiędzy nimi jeżdżą jeszcze
      skutery...

Tylko parking przy hotelu! Wysłałbym maila do hotelu, może mają shuttle busy do
      najbliższej stacji RER, a już na pewno wiedzą, jak się od nich wydostać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka