justynella 17.09.10, 12:48 jak w temacie .. co wybrać ? na kilka dni .. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Ravenna czy Bolonia ..? 17.09.10, 13:21 Ja optuję za Ravenną, chociaż nie wiem co będziecie tam robić przez kilka dni, to nieduże miasteczko. No chyba, ze będziecie ruszać pod miasto. Morze jest niedaleko :) i Mirabilandia.. Jeśli lubicie tego typu rozrywki, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
milosh247 Re: Ravenna czy Bolonia ..? 20.09.10, 15:55 Ja bym był zdecydowanie za Bolonią. Odpowiedz Link Zgłoś
justynella Re: Ravenna czy Bolonia ..? 21.09.10, 08:40 a ma ktoś jakies nam namiary na w miarę TANIE noclegi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ravenna czy Bolonia ..? IP: 91.198.246.* 29.09.10, 12:06 w Ravenie 25.00 EUR za osobe pokój 2 osobowy z łazienka (16.00 EUR droom) YHA Ostello di RAVENNA Akross Hotel (3 gwiazdki ) pokój 2 osobowy z łazienką 26.67 EUR. Tu i tu śniadanie w cenie. Ja nocowałam w Riminni w Sunflower City Backpacker. Nocowalismy w pokoju 4 osobowym (droom) ale bylismy sami w 2 osoby koszt 15 euro. Łazienka w pokoju. Jedzenie dobre (tylko śniadanie w cenie) - szwedzki stół (płatki, dzem, nutella, i jakieś cuda w tym stylu, kawa, herbata, mleko, soki). Zaraz ktoś napisze że pewnie karaluchy były za ta cene ale od razu mówię że nie było. Hostel rekomendowany przez Lonley Planet. Na dole dostępna kuchnia bilard(trzeba zapłacić za bile) itd. Co do Boloni i Ravenny wybrałabym Ravenne (znawca Włoch nie jestem - byłam raz ale byliśmy tu i tu). My byliśmy w tych okolicach właśnie 3 dni. 1 dzień Mirabylandia, 1 dzień San Marino 1 Dzień Ravenna. W Boloni mi się podobał tylko rynek ale byłam tam tylko przelotem więc moja opinia jest mało obiektywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ravenna czy Bolonia ..? IP: 91.198.246.* 29.09.10, 12:26 Dodam że nocowaliśmy w Rimini bo stamtąd bliżej do San Marino a Ravenna i Rimini są tak blisko że dojazd to chwila (pociągiem regional - co godzina). Rzeby dojechac do mirabilandi trzeba wysiąść na przedostatniej stacji a nie w Ravenie (jadąc z Rimini - Lido di Classe). Odpowiedz Link Zgłoś
justynella Re: Ravenna czy Bolonia ..? 30.09.10, 14:29 decyzja jednak zapadła BOLONIA ... pozdrawiam więc - poszukując namiętnie noclegów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregorius Re: Ravenna czy Bolonia ..? IP: 80.50.128.* 16.10.10, 19:40 My nocowaliśmy w Ostello-Bologna. Coś taniej raczej trudno będzie znaleźć. Dojazd do centrum raczej bez problemu. www.ostellodibologna.com/ Odpowiedz Link Zgłoś